marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 Years a Slave a fost comparat cu Lista lui Schindler: filmul care i-a facut pe fani sa planga la Festivalul de la Toronto, criticii il dau drept marele favorit la Oscar  

12 Years a Slave, drama despre sclavie regizata de Steve McQueen si cu Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender si Brad Pitt, a avut premiera in cadrul Festivalului de la Toronto. La o saptamana de la premiera de la Telluride, festivalul din Colorado, 12 Years a Slave continua sa uimeasca si sa triumfe.

12 Years a Slave a fost comparat cu Lista lui Schindler: filmul care i-a facut pe fani sa planga la Festivalul de la Toronto, criticii il dau drept marele favorit la Oscar

Criticii de la Toronto il dau drept marele favorit la Oscaruri, unde ar putea primi o serie intreaga de nominalizari la cele mai importante categorii: pentru regie, film si interpretari, atat secundare, cat si principale.


"12 Years a Slave este cel mai puternic si emotionant film pe care l-am vazut in ultimul deceniu, cel putin. Daca iubesti cinemaul si puterea povestii, atunci vei intelege fascinatia acestui film" au scris cei de la Buzzfeed.

Brad Pitt a spus la conferinta de presa ca "daca nu voi mai avea ocazia sa particip la realizarea unui film, e suficient pentru mine ca am facut parte din aceasta pelicula exceptionala. A fost un privilegiu pentru mine".


Cinefilii au reactionat imediat pe Twitter: "Daca un film atat de important, de bun si de impresionant nu castiga premiul pentru cel mai bun film, atunci Oscarurile nu mai au nici un sens. Este incredibil" a spus Tim Robey dupa vizionarea de la TIFF 2013.


 

"12 Years a Slave este brutal si dur, dar are parte de interpretari fenomenale si de un regizor genial, doar ca mi-e greu sa il recomand oricui pentru ca iti intoarce sufletul pe dos". a spus un alt fan pe Twitter.

"12 Years a Slave este, la fel ca Lista lui Schindler, un film care ne arata istoria prin brutalitate" a scris Anthony Breznican.
 

"Confruntarea dintre Chiwtel Ejiofor si Michael Fassbender este intensa si puternica. Sunt genialia amandoi" a scris Logan Hill.

"Exista o scena in 12 Years a Slave care m-a dat complet peste cap, una dintre cele mai dure si greu de urmarit din viata mea. Ce film..sunt lasat fara cuvinte" a scris Erik Davis.


"Inca tremur si plang dupa vizionarea filmului. Nu am cuvinte sa descriu ce simt" a scris Jada Yuan.



Reactiile cinefililor sunt in asentimente cu cele ale criticilor, care au ridicat in slavi si l-au numit o capodopera demna de Oscar si poate cel mai bun film despre sclavie facut vreodata.


Filmul are o distributie impresionanta: Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor,  Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Quvenzhane Wallis, Sarah Paulson, Paul Dano si este regizat de Steve McQueen, cunoscut pentru dramale Shame si Hunger, ambele cu Michael Fassbender in rol principal. Cinefilii asteapta cu nerabdare acest proiect, pe care presa il considera un favorit in sezonul premiilor, dar si la Oscar, in 2014.
 

 


Twelve Years of Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea.  Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX.


The Washington Post apreciaza ca „12 Years a Slave este o traspunere formidabila a cruzimii dusa la extrem. Jos palaria pentru McQueen, Ejiofor, Brad Pitt, Fassbender si superba Lupita Nyong’o!” in timp ce Awards Daily considera ca „este o alta colaborare de calitate intre McQueen si Fassbender. Ei doi chiar fac lucruri magice impreuna!!”. HitFix spune despre productia lui McQueen ca este „fenomenala!!! O profunda si impresionanta realizare cinematografica. A face filme la nivelul cel mai inalt. Chiwetel pentru Oscar! Este al lui!!”

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies