marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 Years a Slave, filmul pe care elevii americani il vor urmari in timpul cursurilor. Motivul pentru care productia lui Steve McQueen a ajuns subiect de studiu

12 Years a Slave, filmul cu cele mai mari sanse la Oscar, a reusit o performanta la care putini s-ar fi asteptat.

12 Years a Slave, filmul pe care elevii americani il vor urmari in timpul cursurilor. Motivul pentru care productia lui Steve McQueen a ajuns subiect de studiu

Productia regizata de Steve McQueen va fi introdusa in curriculum scolar din Statele Unite, urmand ca elevii americani sa urmareasca filmul in timpul orelor de curs, hotararea intrand in vigoare din septembrie 2014.


NSBA (The National School Boards Association) a decis ca drama care a primit 12 nominalizari la Oscar sa fie introdusa in programa scolara in toate liceele publice. 


"Cand Hollywood-ul este la nivelul sau cel mai bun, puterea filmelor poate fi transformata intr-o capacitate educativa. Productia prezinta o perioada trista din istoria Americii si le poate insufla studentilor dorinta de a nu repeta rautatile din trecuta si ii poate motiva pentru a aspira la un viitor mai bun si mai glorios", a declarat Montel Williams, un prezentator de talk show care a sustinut initiativa.



Cel mai sfasietor film al anului a fost cu siguranta 12 Years a Slave. Povestea negrului liber transformat in sclav timp de 12 ani, bazata pe romanul autobiografic al lui Solomon Northup este adusa pe marile ecrane de unul dintre cei mai talentati noi regizori din peisaj - Steve McQueen.


12 Years a Slave este un film bazat pe memoriile care au expus publicului american din secolul 19 mecanismele sclavagismului, o poveste fascinanta si emotionanta a omului de familie new-yorkez Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), despre rapirea sa neasteptata, vremurile grele traite pe plantatiile de sclavi din Louisiana... si despre incercarea sa neistovita de a se intoarce acasa la familia lui.



Povestea reala a lui Northup, omul care isi pierde libertatea, este presarata de momente transcendentale de frumusete, bunatate si amintiri ale legaturilor interumane. Un muzician si mester realizat, cu sotie si copii in Saratoga Springs, statul New York, Northup se gaseste intr-o situatie cutremuratoare: drogat, cu documentele furate, incatusat si vandut unui comerciant de sclavi nemilos pe nume Freeman (Paul Giamatti). Este transportat in Louisiana, unde soarta sa e la mana unor proprietari de plantatie precum William Ford (Benedict Cumberbatch) si Edwin Epps (Michael Fassbender), care il schimba pe Solomon in feluri diferite.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies