marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

15 blockbustere care vor cuceri lumea in acest an: filmele care vor genera cele mai mari incasari in 2014

Ca in fiecare an, primavara deschide in cinematografe sezonul blockbusterelor si al filmelor cu incasari uriase. Si in 2014, cinefilii se pot delecta cu cateva dintre cele mai asteptate filme. Britanicii de la Revista Empire au facut o analiza si preconizeaza care vor fi filmele cu cele mai mari incasari in acest an.

15 blockbustere care vor cuceri lumea in acest an: filmele care vor genera cele mai mari incasari in 2014

 

1. Godzilla
Regie: Gareth Edwards
Distributie: Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, David Strathairn
Data lansarii: 16 mai 2014

In noul film, umanitatea este distrusa de Godzilla, creatura giganta care apare din ocean si face praf Pamantul. Noul Godzilla este abordat intr-o maniera mult mai serioasa, cu elemente horror. Creatura infricosatoare ameninta inca o data omenirea si aduce cu ea sfarsitul lumii. Astfel, omenirea va lupta cu toate armele posibile pentru a supravietui.Filmul se anunta a fi mare nu numai datorita dimensiunilor pe care creatura o va avea, ci si prin faptul ca trailerul prezentat recent a captat atentia fanilor, anuntand o productie cu adevarat gigant. In termeni de box-office, versiunea filmului din 1998 a avut incasari de 379 milioane de dolari. Se asteapta ca noul film sa incaseze peste 600 de milioane de dolari.

 

 

 



2. The Amazing Spider Man 2

Regie: Marc Webb
Distributie:  Andrew Garfield, Emma Stone, Sally Field, Jamie Foxx, Paul Giamatti, Dane DeHaan
Data lansarii: 2 mai 2014

The Amazing Spider-Man 2 arata uimitor. Trailerul oficial este plin de scene spectaculoase, dar ofera si o perspectiva asupra eroilor. Spider-Man va infrunta de aceasta data trei inamici, dornici sa-l distruga cu orice pret. The Rhino (Paul Giamatti), Electro (Jamie Foxx) si Green Goblin (Dane DeHaan) sunt adversarii lui Spider-Man din acest film. Jamie Foxx este practic de nerecunoscut in rolul lui Electro, personaj care apare si in benzile desenate. Al doilea film cu Andrew Garfield in rolul super eroului continua sa intareasca ideea ca OsCorp este imperiul malefic care da nastere unor eroi negativi inspaimantatori. Ultimul film a avut incasari in valoare de 752 milioane de dolari in intreaga lume, deci specialistii din domeniu anticipeaza ca noua productie va depasi pragul de 800 de milioane de dolari.

 

 

 



3. Captain America: The Winter Soldier

Regie: Anthony Russo, Joe Russo
Distributie: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Robert Redford, Frank Grillo
Data lansarii: 4 aprilie 2014

Bazat pe celebrele serii de benzi desenate de la Marvel, publicate prima oara in 1941, filmul este produs de Kevin Feige si regizat de Anthony si Joe Russo (castigatori ai unui Premiu Emmy in 2004), avand un scenariu semnat de Christopher Markus si Stephen McFeely. Desi actiunea se petrece in zilele noastre, tonul povestii aminteste de un adevarat thriller retro. Dupa evenimentele dezastruoase din New York cu The Avengers, Steve Rogers, aka Captain America, traieste linistit in Washington D.C., incercand sa se adapteze lumii moderne. Insa atacul asupra unui coleg din S.H.I.E.L.D. il arunca pe Steve intr-o tesatura complicata de intrigi. El isi uneste fortele cu Black Widow si cu un nou aliat, Falcon, pentru a dezvalui planul raufacator care ameninta intreaga lume. Curand, ei vor avea de infruntat un nou adversar formidabil si neasteptat. Filmele cu Thor au inregistrat de fiecare data o crestere cu 200 de milioane de dolari, motiv pentru care se asteapta ca noul film sa aiba incasari de peste 570 de milioane dolari.

 



 

 

4. The Hobbit: There And Back Again
Regie: Peter Jackson
Distributie: Martin Freeman, Richard Armitage, Ian McKellen, Orlando Bloom, Benedict Cumberbatch, Luke Evans, Hugo Weaving
Data lansarii: 19 decembrie 2014

Se anunta a fi un spectacol emotional si cu o actiune uimitoare care va transforma finalul seriei intr-unul grandios. Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece in Pamantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din "Stapanul Inelelor". Avand in vedere cat de bun a fost ultimul film, se asteapta ca noua productie sa inregistreze incasari de 1 miliard de dolari, mai ales ca reprezinta finalul trilogiei lui Peter Jackson.

 




 

 

5. The Hunger Games: Mockingjay Part One
Regie: Francis Lawrence
Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Philip Seymour Hoffman, Donald Sutherland
Data lansarii: 21 noiembrie 2014

In Mockingjay:Part 1, Katniss devine simbolul rebeliunii impotriva Capitoliului despotic si incearca cu orice pret sa se razbune pe Presedintele Snow. Astfel, Katniss isi ia rolul de "gaita zeflemitoare", dar cere in schimb imunitate pentru  toti cei care au fost tribut in Jocurile Foamei, inclusiv prietenii ei Peeta, Johanna si Anie. Primele filme ale francizei au avut incasari de 691, respectiv 863 de milioane de dolari. Avand in vedere acest lucru, se asteapta ca noul film sa inregistreze incasari de un miliard de dolari.

 

 


6. X-Men: Days Of The Future Past

Regie: Bryan Singer
Distributie: Hugh Jackman, Patrick Stewart, James McAvoy, Ian McKellen, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Nicholas Hoult, Peter Dinklage, Ellen Page, Shawn Ashmore
Data lansarii: 23 mai 2014

X-men: Days of Future Past va fi total diferit de celelalte filme cu mutanti din serie. Tema calatoriilor in timp va fi in centrul povestii, iar filmul se anunta cu adevarat exploziv. Regizorul Bryan Singer vrea sa le demonstreze fanilor ca acesta va fi cel mai mare film X-men si a declarat ca a fost o provocare sa gaseasca povestea perfecta pentru a aduce impreuna ambele generatii: cea veche - Ian McKellen si Sir Patrick Stewart - si cea noua - Michael Fassbender si James McAvoy. Niciun film al seriei nu a reusit sa atinga pragul de 500 de milioane de dolari la incasari, dar criticii se asteapta ca acest lucru sa se intample cu noua productie, care este considerata drept cea mai asteptata in acest an.

 

 


7. Interstellar
Regie: Christopher Nolan
Distributie: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Wes Bentley, Topher Grace, Casey Affleck, Mackenzie Foy, Ellen Burstyn, John Lithgow
Data lansarii: 7 noiembrie 2014

Filmul se va invarti in jurul calatoriilor in timp si a dimensiunilor multiple, urmarind un grup de exploratori care calatoresc prin gaurile de vierme. Scenariul va avea la baza teroriile despre calatoriile in timp ale omului de stiinta - Kip Thorne. Povestea spatiala pare ca se va bucura de un real succes, lucru datorat si distributiei.  Daca "Inception" a strans 800 de milioane de dolari in intreaga lume datorita conceptului inedit, se presupune ca "Interstellar" se va plasa tot in jurul acestei sume, in mare parte datorita efectelor vizuale. Acesta este primul film al regizorului Christopher Nolan de la The Dark Knight Rises, care a incheiat seria Batman, si il are in rol principal pe Matthew McConaughey, castigatorul Oscarului in acest an pentru cel mai bun actor - in Dallas Buyers Club.

 

 


8. Dawn Of The Planet Of The Apes

Regie: Matt Reeves
Distributie: Gary Oldman, Andy Serkis, Jason Clarke, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee
Data lansarii: 11 iulie 2014

In urmatorul film, maimutele se revolta si se pregatesc sa cucereasca lumea. O armata de maimute inteligente, conduse de Caesar, se indreapta catre razboi impotriva oamenilor. Actiunea se va petrece la 15 ani dupa evenimentele din Rise of the Planet of the Apes. De aceasta data, omenirea va trebui sa infrunte cel mai mare pericol, dupa ce maimutele inteligente pun stapanirea pe planeta. Se asteapta ca filmul sa se bucure de un real succes si datorita distributiei. Daca prima parte a avut incasari de 481 de milioane de dolari, continuarea probabil ca va depasi 500 de milioane de dolari la incasari.

 

 



9. Guardians Of The Galaxy

Regie: James Gunn
Distributie: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace, Karen Gillan, Vin Diesel, Benicio del Toro, Bradley Cooper, John C. Reilly, Glenn Close
Data lansarii: 1 august 2014

O aventura intr-un spatiu epic, Guardians of Galaxy extinde universul cinematografic al celor de la Marvel in cosmos, unde aventurierul indraznet Peter Quill gaseste obiectul unei vanatori dupa ce a furat un glob misterios ravnit de Ronan, un personaj negativ care ameninta intreg universul. Criticii din domeniu vorbesc despre faptul ca Marvel va avea succes cu povestea spatiala gratie elementelor surprinzatoare cu care va invanta publicul. Porning de la un prag de incasari de 250 de milioane de dolari, este greu de anticipat ce reusita va avea filmul la box-office, insa Marvel se asteapta ca acest film sa deschida portile catre o noua etapa in planurile producatorilor.

 



 

 

10. Transformers: Age of Extinction
Regie: Michael Bay
Distributie: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz, Kelsey Grammer, Li Bingbing, Stanley Tucci, Sophia Myles
Data lansarii: 27 iunie 2014

In umbra distrugerilor din Transformers: Dark of the Moon, omenirea incearca sa se repuna pe picioare, iar Autobotii si Decepticonii au disparut de pe Terra. Din nefericire, insa, un grup de afaceristi si oameni de stiinta hotarasc sa foloseasca incursiunile anterioare ale robotilor si imping tehnologia peste limita controlabila, in timp ce o noua amenintare Transfomer se instaureaza, iar astfel incepe o noua batalie intre fortele binelui si cele ale raului. Cu siguranta filmul se va bucura de popularitate ca si celelalte din serie. Daca ultima productie a atins un prag de un miliard de dolari la incasari, atunci se asteapta ca si "Age Of Extinction" sa se descurce la fel de bine.

 



 

 

 

11. Edge Of Tomorrow
Regie: Doug Liman
Distributie: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Jeremy Piven, Marianne Jean-Baptiste, Lara Pulver
Data lansarii: 30 mai 2014

Tom Cruise joaca rolul unui ofiter militar care este ucis brusc in cadrul unei misiuni periculoase. Se trezeste si este fortat sa retraiasca ziua de fiecare data pentru a impiedica o invazie extraterestra, dar are posibilitatea de a deveni astfel un soldat mai bun si poate chiar sa gaseasca un mod prin care sa isi schimbe destinul gratie ajutorului primit de la un ofiter apropiat, rol interpretat de Emily Blunt. Regizorul a declarat recent faptul ca filmul are cate ceva pentru fiecare. Avand in vedere faptul ca "Oblivion" a incasat anul trecut 286 de milioane de dolari, specialistii se asteapta ca productia lui Liman sa aiba incasari de pana la 350 de milioane de dolari.

 


12. How To Train Your Dragon 2

Regie: Dean DeBlois
Distributie: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrara, Cate Blanchett, Jonah Hill, Kit Harrington, Craig Ferguson, Djimon Hounsou
Data lansarii: 20 iunie 2014

Dragonii si vikingii se intorc intr-o animatie spectaculoasa. Au trecut cinci ani de cand vikingii si dragonii traiesc in buna pace pe insula Berk. In timp ce prietenii lor se intrec in curse pe dragoni, Sughit si Stirbul sfarteca cerurile, calatorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor ii aduce la o pestera plina de dragoni salbatici condusi de un lider misterios, iar pacea este din nou pusa in pericol. Sughit si Stirbul trebuie iarasi sa lupte pentru ceea ce cred, dandu-si seama ca numai impreuna au puterea de a schimba o data pentru totdeauna viitorul oamenilor si-al dragonilor deopotriva. Primul film a avut incasari putin sub 500 de milioane de dolari in intreaga lume, dar se asteapta ca acesta sa faca mai mult.

 



 

 

13. 22 Jump Street
Regie: Phil Lord, Chris Miller
Distributie: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Dave Franco, Peter Stormare
Data lansarii: 13 iunie 2014

Daca in prima parte erau elevi de liceu sub acoperire, Channing Tatum si Jonah Hill revin in forta, doar ca de aceasta data sunt studenti sub acoperire. Dupa ultima misiune de acoperire, in care se inflitrau intr-un liceu, cei doi politisti imaturi se intorc iar pe bancile scolii, doar ca acum sunt intr-o facultate. Prietenia dintre Schmidt (Jonah Hill) si Jenko (Channing Tatum) va fi pusa la testare: in timp ce incearca sa rezolve cazul, ei descopera si daca pot fi maturi. Regia ii apartine lui Phil Lord si Chris Miller. Primul film a avut incasari de 200 de milioane de dolari, motiv pentru care criticii se asteapta ca noul film sa inregistreze un succes de 250-300 de milioane de dolari.

 


14. Jupiter Ascending

Regie: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Distributie: Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean, Douglas Booth, James D’Arcy, Terry Gilliam
Data lansarii: 25 iulie 2014

Jupiter Ascending este un film SF scris, produs si regizat de The Wachowskis brothers, cunoscuti pentru trilogia The Matrix. Filmul, a carui actiune se petrece undeva in viitorul indepartat, o are in centru pe femeia de serviciu Jupiter Jones, jucata de Mila Kunis, care va afla ca are un destin genetic deosebit de important. Jupiter il intalneste pe Caine, jucat de Channing Tatum, un luptator interplanetar trimis de Regina Universului sa o ucida pe tanara. Fostul soldat modificat genetic ii explica lui Jupiter ca din cauza unui eveniment extraordinar care a avut loc in noaptea in care ea s-a nascut, ADN-ul ei ar putea sa o faca urmatoarea conducatoare a universului. Cei doi vor porni impreuna intr-o aventura galactica, in timp ce povestea se va desfasura rapid. Filmul se remarca prin efectele speciale. Este foarte greu de zis ce succes va inregistra productia. Criticii vorbesc despre faptul ca fie va cunoaste un declin asemeni "Cloud Atlas", fie o ascensiune puternica precum "The Matrix".

 

 


 

15. The Fault In Our Stars
Regie: Josh Boone
Distributie: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern, Willem Dafoe, Nat Wolff, Sam Trammell
Data lansarii: 13 iunie 2014

Shailene Woodley si Ansel Elgort sunt protagonistii acestei povesti de iubire emotionante, despre doi tineri bolnavi de cancer, care se indragostesc. Ea respira printr-un tub de oxigen, el are un picior de lemn, dar intalnirea lor le va schimba viata. Laura Dern si Willem Dafoe apar in roluri secundare. Filmul are la baza romanul cu acelasi nume care a reusit sa castige numerosi fani. In anii '90, povestea de dragoste "Ghost" a reusit sa atinga un prag de 500 de milioane de dolari la incasari. Specialistii anticipeaza ca acest film va reusi sa atinga suma de 250 de milioane de dolari.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies