marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

15 filme pe care cinefilii le asteapta la Cannes in acest an: productiile care pot da lovitura la cel mai prestigios festival

Dupa Premiile Oscar, industria filmului isi indreapta intotdeauna atentia catre sudul Frantei, pe Coasta de Azur, unde are loc Festivalul de la Cannes. Ca de obicei, presa straina face speculatii si previziuni legate de filmele care vor intra in competeiti sau vor fi prezentate pe Croazeta. Cei de la The Guardian au ales 15 filme care ar merita sa fie prezente in acest an la Cannes.

15 filme pe care cinefilii le asteapta la Cannes in acest an: productiile care pot da lovitura la cel mai prestigios festival


1. Far from the Madding Crowd
Regie: Thomas Vintenberg

 

Regizorul danez Thomas Vintenberg revine in atentie cu o adaptare dupa Thomas Hardy. Versiunea acestuia ii are in distributie pe actorii Carey Mulligan (in rolul lui Bathsheba Everdene), Michael Sheen, Tom Sturridge si Matthias Schoenarts. Regizorul a mai intrat in cursa pentru premiile Cannes in anul 2012, cu filmul The Hunt, ce i-a adus premiul pentru cel mai bun actor lui Mads Mikkelsen.

 


 

2. The Blue Room
Regie: Mathieu Almaric

In 2010, Mathieu Almaric lua premiul pentru cel mai bun regizor, cu On Tour. Talentul sau a luat prin suprindere pe toata lumea si a reusit sa se afirme destul de repede. Acum., Almaric se intoarce cu un film ce are la baza o creatie a lui Georges Simenon. Thrillerul psihologic surprinde viata din umbra a unor adultere dintr-un oras mic. Din disributie fac parte actori precum Mathieu Amalric si Lea Drucker. Presa straina scrie ca acesta ar putea fi unul dintre filmele franceze prezente in competitie.

 



 

3. Two Days, One Night
Regie:  Luc si Jean-Pierre Dardenne

 

Cannes este locul unde fratii Dardenne sunt intodeauna primiti cu bratele deschise, acestia castigand Palme d'Or de doua ori. Filmata, ca de obicei, intr-un mic oras belgian, productia o are in rolul principal pe actrita Marion Cotillard, ce interpreteaza rolul unei femei speriate ca isi va pierde locul de munca.

 

 

4. Magic in the Moonlight
Regie: Woody Allen

Woody Allen ramane un erou la Cannes, un loc ce s-a transformat intr-o veritabila arena in care viata privata a actorului a fost mai mereu dezbatuta sau criticata. Filmele sale de obicei nu ajung sa faca parte din ultima competitie, dar acest lucru se poate schimba dupa ascensiunea puternica a ultimului sau film. Noul sau film are o distributie de vis formata din Colin Firth sau Emma Stone si este o comedie politista cu actiunea plasata pe Riviera Franceza.


5. How to Catch a Monster
Regie: Ryan Gosling

Ryan Gosling a impresionat in urma cu 2 ani in Drive, un film violent, dar artistic, ce i-a adus premiul pentru cel mai bun regizor lui Nicolas Winding Refn. Apoi, cei doi au impartit criticii anul trecut cu "Only God Forgives". Anul acesta s-a sugerat faptul ca Ryan Gosling se va intoarce din nou la Cannes cu filmul "How to Catch a Monster", un fantasy ce spune povestea unei mame si a fiului sau ce calatoresc catre o destinatie periculoasa, ce ii duce catre un oras subacvatic, o parabola a celebrului oras pierdut Atlantis. Productia reprezinta debutul scenaristic si regizorul al lui Gosling. Din distributie fac parte Christina Hendricks, Matt Smith sau Saoirse Ronan.

 


 

6. Maps to the Stars
Regie: David Cronenberg

David Cronenberg a descoperit in Robert Pattinson un veritabil colaborator, acesta fiind al doilea lor film impreuna, dupa Cosmopolis. Inspirat din scenariul lui Bruce "Wild Palms" Wagner, filmul prezinta aparent universul egoist al vedetelor, intr-un joc al manipularilor si al consecintelor nefaste. Alaturi de Robert Pattinson vor mai juca actori precum Julianne Moore, John Cusack si Mia Wasikowska.

 

 


 

 

7. Jimmy's Hall
Regie: Ken Loach

 Ken Loach este un alt rasfatat al Festivalului de Film de la Cannes, fiind constat prezent in competitii. Acesta a anuntat ca dupa fillmul Jimmy's Hall, intentioneaza sa se retraga si sa se ocupe de documentare. Filmul surprinde un irlandez comunist ce se intoarce acasa dupa un exil lung de un deceniu pentru a-si redeschide sala de dans.
 

 

 


8. Clouds of Sils Maria
Regie: Olivier Assayas

Judecat dupa intriga, ultimul film al lui Olivier Assayas ar putea inregistra un real succes in competitia de la Cannes. Juliette Binoche joaca rolul lui Mariei Enders, o actrita aflata in declin ce devine prada unei crize atunci cand un model mai tanar ii ia locul in cel mai bun rol al sau de pana atunci. Regizorul este un obisnuit al festivalelor, ultimul sau film "Something in the Air" ce a rulat la Venetia, este considerat unul dintre cele mai bune ale sale. Din distributie face parte si Kristen Stewart.

 


9. Birdman
Regie: Alejandro González Iñarritu

Alejandro González Iñarritu a impulsionat fimul latino-american cu productia sa electrizanta "Amores Perros" din anul 2001. Ultima data a participat la Cannes cu "Biutiful", in 2010 si se pare ca este pregatit sa intre si in cursa de anul acesta. Filmul Birdman este o satira despre faima si consecintele sale. Michael Keaton joaca rolul unui actor aflat la varsta de mijloc ce se zbate sa se desprinda de rolul din trecut in incercarea sa de a ajunge pe Broadway. Din distributie mai fac parte si actori precum Edward Norton, Emma Stone si Naomi Watts.

 

 

10. Three Hearts
Regie: Benoît Jacquot

Festivalului de la Cannes intotdeauna i-a placut sa aiba o serie decenta de productii autohtone. Acesta este si cazul productiei Three Hearts, care s-a clasat in topul preferintelor si este posibil sa traga un loz castigator. Filmul aduce in centrul atentiei povestea unor surori actrite. Rolul mamei celor doua este interpretat de indragita actrita  Catherine Deneuve.

 

11. Knight of Cups
Regie:Terrence Malick

Knight of Cups este unul dintre cele mai asteptate filme ale lui Terrence Malick, care, desi este gata de 2 ani, in mod misterios, nu s-a lansat. Filmul este povestea unui barbat ce reflecta asupra unei serii de relatii cu femei frumoase. Protagonistul este nimeni altul decat Christian Bale, iar rolurile femeilor frumoase cu care acesta va interactiona sunt interpretate de actrite precum Natalie Portman, Cate Blanchett si Imogen Poots.

 

 

 

12. Winter Sleep
Regie: Nuri Bilge Ceylan

Nuri Bilge Ceylan este un cineast turc cu care festivalul de la Cannes s-a obisnuit deja. Orice film realizat de acesta incepand cu 2012 a fost ales sa intre in competitie si a castigat un premiu important, motiv pentru care se crede ca si anul acesta se va intampla la fel cu Winter Sleep. Povestea este tinuta secreta, insa se anunta a fi un spectacol despre natura umana.

 

 

 

13. A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence
Regie: Roy Anderson

Roy Andersson este regizorul suedez excentric care a reusit sa primeasca premiul juriului in 2000 pentru filmul "Songs from the Second Floor". Pelicula de anul acesta este cea de-a doua sa aparitie la Cannes. Se asteapta de la aceasta mai multa melancolie, tablouri absurde populate cu elemente bizare. Regizorul este increzator in noua sa productie.

 

14. Cemetery of Kings
Regie: Apichatpong Weerasethakul


Regizorul de origine thailandeza Apichatpong Weerasethakul este pregatit sa revina triumfator la Cannes, dupa ce a reusit sa castige Palme d'Or cu "Uncle Boonmee Who Can Recount His Past Lives" in anul 2010. Noua productie se anunta a fi la fel de misterioasa, prezentand povestea unei unitati de soldati care devin victimele unei boli intr-un mic oras tailandez. Publicatie The Hollywood Reporter a mentionat faptul ca filmul este despre vise ciudate, fantome, o creatura ciudata  si o poveste de dragoste incurcata.

 

15. Maleficent
Regie: Robert Stromberg

Versiunea moderna a celor de la Disney a basmului "Sleeping Beauty", Maleficent prezinta personajul negativ din clasica poveste. Angelina Jolie interpreteaza rolul lui Maleficent, stapana intunericului. Printesa Aurora erste jucata de Elle Fanning. Lansarea va avea loc in data de 30 mai, motiv pentru care criticii vorbesc despre faptul ca este un moment prielnic pentru un debut la Cannes inainte de premiera mondiala din cinematografe.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies