marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

20 de filme de urmarit la Sundance, cel mai prestigios festival din America

Festivalul de Film de la Sundance, considerat o Mecca a filmelor independente, si-a deschis portile joia trecuta pentru un nou sezon. Presa straina deja a inceput sa scrie despre cele mai noi titluri din selectie, iar procinema.ro va prezinta 20 dintre cele mai interesante filme de la Sundance din acest an, festival fondat si sprijinit de Robert Reford.

20 de filme de urmarit la Sundance, cel mai prestigios festival din America

 

The Raid 2: Berandal
Regie:Gareth Evans
Distributie:  Iko Uwais, Yayan Ruhian, Donny Alamsyah

Regizorul Gareth Evans aduce in 2014 continuarea filmului de actiune care a impresionat cinefilii in urma cu 2 ani. Berandal, asa cum se numeste The Raid 2, se petrece la scurt timp dupa evenimentele din primul film. Iko Uwais isi reia rolul super politistului, insa fanii vor avea ocazia in primul tease sa-l vada si pe Rama, supravietuitorul raidului din primul film. Acum, este inchis, insa, in scurt timp isi arata talentele de luptator si scapa.

 

 

 

 

Frank
Regie: Lenny Abrahamson
Distributie: Michael Fassbender, Maggie Gyllenhall
 

Daca faci un film cu Michael Fassbender, vrei sa ii arati fata, tinand cont de carisma pe care actorul irlandez o are. Insa in Frank il vom vedea ascuns in spatele unei masti gigante, in rolul muzicianului Christopher Mark Sieve, care a cantat sub numele de scena Frank Sidebottom. El a fost celebru in anii '80 pentru faptul ca purta mereu un cap gigant de plus pe cap, insa fanii il adorau. Astfel filmul, care porneste de la personajul real, ii va purta pe spectatori intr-o poveste fictiva despre niste lumea muzicii rock.

 


The One I Love
Regie: Charlie McDowell
Distributie: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson


Elisabeth Moss si Mark Duplass sunt un cuplu a carui relatie pare se destrame, asa ca cei doi pleaca pentru o scurta escapada intr-un weekend, incercand sa isi rezolve problemele in casnicie. Ted Danson apare si el in film, in rolul terapetului.

 

 

Rudderless
Regie: William H. Macy
Distributie: Selena Gomez, Jamie Chung, Anton Yelchin

Un tata indurerat de moartea fiului sau da din greseala peste cutia cu amintiri a baiatului, in care se afla o caseta cu cantece inregistrate de el. Socat de talentul pe care fiul sau il avea, tatal isi formeaza o trupa, sperand ca asa va gasi eliberarea si va alunga durerea. Acesta este filmul de debut ca regizor al actorului William H. Macy.



Life After Beth

Regie: Jeff Baena
Distributie:   Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Dane DeHaan


Zach este devastatat dupa ce iubita lui, Beth, moarte fulgerator si neasteptat. Dar cand ea invie din morti in mod inexplicabil, Zach vede acest miracol ca o a doua sansa si decide sa faca si sa ii spuna tot ce n-a apucat cand ea traia.

 

 

 

They Came Together
Regie:David Wain
Distributie: Paul Rudd, Amy Poehler


Paul Rudd, Amy Poehler, Michael Shannon, Ed Helsm si Cobie Smulders fac toti parte dintr-un film atipic, o comedie anti-corporatista, in care Amy Poehler este patroana unui magazin, iar Paul Rudd un om de afaceri important. Filmul se vrea a fi o semi-parodie la You Got Mail, una dintre cele mai cunoscute povesti romantice din anii '90. Prima imagine insa este bizara, Rudd si Poeheler purtand masti ce aduc aminte de Benjamin Franklin. Ramane de vazut ce o sa iasa din acesta comedie.
 

 


The Voices
Regie: Marjane Satrapi
Distributie: Gemma Arterton, Anna Kendrick, Ryan Reynolds


Ryan Reynolds joaca rolul unui barbat care poate comunica cu animalele, in special cu pisica si cainele lui. Acesta incepe sa primeasca sfaturi din partea animalelor lui de companie dupa ce este implicat intr-un accident de munca la fabrica unde lucreaza si se simte responsabil de moartea colegului sau.



Young Ones
Regie: Jake Paltrow
Distributie: Michael Shannon, Nicholas Hoult, Elle Fanning


Cu actiuna plasata intr-un viitor apropiat, Young Ones este povestea unui baietel, care impreuna cu familia sa, se chinuie sa supravietuiasca intr-o lume in care apa este foarte rara.

 


White Bird In A Blizzard

Regie: Gregg Araki
Distributie: Shailene Woodley, Eva Green


Adaptarea romanului scris de Laura Kasischke o aduce pe Shailene Woodley ("The Descendants") in rolul unei tinere adolescente care este marcata de disparitia brusca si inexplicabila a mamei ei. Eva Green apare in rolul mamei.

 


 

Wish I Was Here
Regie: Zach Braff
Distributie: Josh Gad, Jim Parsons, Ashley Greene

Zach Braff joaca rolul unui actor, in varsta de 35 de ani, care incearca sa gaseasca un scop in viata si sa se lupte cu problemele de zi cu zi. Dupa ce tatal sau se imbolnaveste, tanarul actor incepe sa vada si sa pretuiasca viata cu totul altfel. Productia a fost finantata prin Kickstarte, cu buget creat din donatii.

 

 

Calvary
Regie: John Michael McDonagh
Distributie: Brendan Gleeson, Chris O'Dowd


Calvary este o comedie neagra, despre un preot care, dupa ce este amenintat in timpul unei confesiuni, descopera lucruri negre desrpre lumea bisericeasca si ceilalti clerici.

 

 

Laggies
Regie:  Lynn Shelton
Distributie: Keira Knightley, Chloe Moretz

In 2014, Keira Knightley revine in atentie cu cateva filme, printre care si Laggies, in care joaca rolul unei femei incapabile sa se maturizeze si cu comportament adolescentin. Ea isi va minti logodnicul ca pleaca intr-o vacanta de relaxare, cand de fapt ea profita de ocazie pentru a se distra cu prietenii. Rolul a ajuns la Keira Knightley dupa ce actrite ca Anne Hathaway sau Rebecca Hall l-au refuzat. In roluri secundare apar Chloe Mortez sau Sam Rockwell.

 

 

Camp X-Ray
Regie: Peter Sattler
Distributie:  Kristen Stewart, Yousuf Azami, Tara Holt


Noul film al lui Kristen Stewart o aduce intr-o ipostaza cu totul neobisnuita pentru fanii seriei Twilight. In Camp X-Ray, ea joaca rolul unui soldat trimis la Guantanamo Bay, unde se imprieteneste cu un prizonier care este inchis de 8 ani.

 

 

Love is Strange
Regie: Ira Sachs
Distributie: Alfred Molina, John Litghow

Cu totul neobisnuita, povestea din Love is Strange aduce in prim un cuplu de gay, interpretati de veteranii Alfred Molina si John Lithgow, care se instraineaza si ajung sa traiasca separat in New York. Regia ii apartine lui Ira Sachs.

 

 

A Most Wanted Man
Regie:Anton Corbijn
Distributie: Philip Seymour Hoffman, Daniel Bruhl, Rachel McAdams

Un barbat misterios, pe jumatate cecen, pe jumatate rus, cu cicatrici oribile de pe urma torturilor, apare in comunitatea islamica a orasului, cautand cu disperare ajutor, incercand sa se ascunda de cei care ii vreau raul. El incearca sa recupereze averea tatalui sau, un rus care a murit. In acest scop ia legatura cu un bancher britanic si cu o tanara avocata care lupta pentru a proteja drepturile imigrantilor. Cine e acest misterios tanar? O victima, un hot sau chiar un extremist cu planuri distrugatoare? De la distanta, cu totii sunt urmariti de fostul sef a unei unitati germane de spionaj, un barbat inteligent, care incearca sa-si dea seama de mecanismele care-i anima pe ceilalti. Din distributia filmului fac parte Philip Seymour Hoffman, Daniel Bruhl, Rachel McAdams, Robin Wright si Willem Dafoe.  Pelicula este adaptata dupa un roman scris de John LeCarre.

 

I, Origins
Regie: Mike Cahill
Distributie: Michael Pitt, Brit Marling,

Dupa Another Earth, scenaristul Mike Cahill si actrita Brit Marling fac echipa din nou pentru un science-fiction interesant. I, Origins se concentreaza pe vietile a doi oameni de stiinta care fac o descoperire uriasa despre societate in care traim.

 

The Trip To Italy
Regie: Michael Winterbottom
Distributie:  Rob Brydon, Steve Coogan

Doi prieteni aleg sa faca un road trip prin Italia, acolo unde vor descoperi locuri exotice, mancaruri interesante, dar si un alt puls al vietii.

 

 

God's Pocket
Regie:  John Slattery
Distributie: Philip Seymour Hoffman,  Christina Hendricks

God's Pocket este bazat pe romanul omonim scris de Peter Dexter, in urma cu 30 de ani. Phillip Seymour Hoffman joaca rolul unui barbat care incearca sa acopere moartea accidentala a fiului sau vitreg. Acesta este debutul regizoral al lui John Slattery, cunoscut publicului din serialul de succes Mad Men.

 

 

 

Life Itself
Regie:Steve James


Life Itself este un documentar despre cel mai mare critic de film din SUA, Roger Ebert, care a murit anul trecut. Filmul este bazat pe memoriile lui Ebert "Life Itself: A Memoir" si urmareste viata si provocarile prin care a trecut criticul de film.

 

 

Captivated
Regie: Jeremiah Zagar

Captivated este un documentar care readuce in atentie cazul  Pamelei Smart, o tanara din New England acuzata de crima si care a fost condamnata la inchisoare pe viata. Procesul a fost primul televizat si a trezit constiinta americana si a inspirat 20 de ani de productii de televiziune si filme, printre care si To Die For, cu Nicole Kidman. Captivated analizeaza cum a influentat acest caz opinia publica din SUA.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies