marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

2013: 13 seriale noi care se pregatesc sa cucereasca America in debutul anului

Comedii, thrillere, SF-uri, drame - 2013 se deschide in SUA cu seriale promitatoare. Procinema a ales 13 seriale noi despre care se spune ca vor face valuri in prima parte a anului. Care dintre ele ti se pare cel mai interesant?

2013: 13 seriale noi care se pregatesc sa cucereasca America in debutul anului

1. The Following cu Kevin Bacon
 
Daca v-a placut Dexter, atunci cu siguranta o sa va placa si noul serial thriller creat de Fox, The Following. Serialul urmareste un criminal in serie, cu o minte sclipitoare, care creeaza un fel de retea de criminali in serie, pe care ajunge sa o controleze, de unde si numele serialului. Rolul criminalului in serie este jucat de James Purefoy, iar rolul agentului FBI care il urmareste de Kevin Bacon. Personajele feminine principale sunt jucate de Natalie Zea ("Justified", "Californication", "Person of Interest") si Annie Parisse ("Person of Interest", "Rubicon"). Serialul este realizat de Kevin Williamson ("The Vampire Diaries", "Dawson’s Creek", "The Scream") si va debuta pe 21 ianuarie 2013.



2. House of Cards cu Kevin Spacey

Cand Kevin Spacey, David Fincher si Beau Willimon creeaza un serial despre culisele politicii nord-americane nu te astepti decat la rezultate spectaculoase. Serialul care va fi difuzat de TV Netflix incepand cu 1 februarie 2013 este inspirat de o miniserie BBC dupa romanul lui Michael Dobbs.Serialul il va urmari pe Francis Underwood jucat de Kevin Spacey, un senator cu acces la multe dintre secretele politicienilor si care este dispus sa le tradeze pe toate pentru a ajunge presedinte. Din distributie mai fac parte si Robin Wright, Sakina Jaffrey, Jaclyn Jones. David Fincher a regizat episodul pilot al serialului.

 

3. Hannibal cu Mads Mikkelsen

Daca v-a placut de Mads Mikkelsen in Casino Royale sau O Afacere Regala, nu trebuie ratat in rolul celebrului criminal in serie Hannibal. Creat de Bryan Fuller unul dintre scriitorii serialului Heroes, Hannibal va fi difuzat din 2013 de NBC. Serialul se va concentra asupra inceputurilor relatiei dintre Lecter si agentul FBI Will Graham jucat de Hugh Dancy. Din distributie mai face parte si Laurence Fishburne, cunoscut ca Morpheus din Matrix. Gillian Anderson (44 de ani) – agentul special Dana Scully din serialul The X Files (1993 – 2002) va interpreta rolul doctorului Bedelia Du Maurier, terapeutul lui Hannibal Lecter.

4. Masters of Sex cu Michael Sheen

De ce simuleaza femeile orgasmul? Michael Sheen cauta raspunsul si este pionerul revolutiei sexuale intr-un serial scris de Michelle Ashford si regizat de John Madden. Masters este povestea lui Wiliam Masters ( jucat de Michael Sheen) si Virginia Johnson (Lizzie Caplan) doi cercetatori care conduc campul de studiu in legatura cu sexualitatea umana in 1960. Serialul va fi difuzat din 2013 de postul Showtime.


5. Ray Donovan cu Liev Schreiber

Din ce in ce mai multi actori de film se reorienteaza in aceasta perioada spre televiziune. In 2013 si Liev Schreiber debuteaza pe TV  intr-un serial de drama difuzat de canalul Showtime. Creata de Ann Biderman (“Southland”), care indeplineste si atributii de producatoare executiva alaturi de Mark Gordon (“Criminal Minds”, “Private Practice”, “Grey’s Anatomy”, “Reaper”) si Bryan Zuriff (“The Messenger”, “The Details”), Ray Donovan este o drama noir cu elemente de comedie, in care protagonistul se ocupa in mod profesionist si cu maxima confidentialitate de rezolvarea problemelor persoanelor celebre si bogate din Los Angeles-ul contemporan, fiind exact omul la care apeleaza componentii cercurilor de elita din inalta societate pentru a le ascunde secretele murdare, desi el insusi nu este capabil sa se descurce cu problemele cu care se confrunta propria familie disfunctionala. Din distributie mai fac parte Devon Bagby, Jon Voight, Steven Bauer si Kerris Dorsey.


6. Cult cu Matt Davis

Mult asteptatul serial creat de postul CW va debuta pe 19 februarie. Starul Matt Davis din Vampire Diaries joaca rolul unui blogger interesat de niste fani nebuni ai unei serii TV. Acestia ar putea recrea crimele vazute la TV in viata reala. Acestuia ii se alatura Skye (Jessica Lucas) a carei suspiciune despre cat de real pare sa fi devenit acest serial TV creste din ce in ce mai mult . Actorul din Prison Break, Robert Kneeper joaca in serial omul din spatele mortilor misterioase din show.

 

7. The Carrie Diaries cu AnnaSophia Robb

AnnaSophia Robb, Richard Kohnke si Adriana DeMeo aduc un fel de Sex and the City mai pentru adolescenti. Seria CW (debuteaza pe 13 ianuarie 2013), bazata pe romanul lui Candace Bushnell, o urmareste pe tanara Carrie (AnnaSophia Robb) intrand incet in adevarata lume a reflectoarelor si punandu-si primele intrebari despre dragoste, sex, prietenie si familie in timp ce exploreaza lumea liceului si Manhattanul.

 

8. Mr Selfridge  cu Jeremy Piven

Daca va place Downton Abbey, Mr Selfridge nu trebuie trecut cu vederea. Cei care au vazut serialul Entourage vor fi incantati cu siguranta de faptul ca il pot revedea pe actorul Jeremy Piven intr-un nou serial. Mr. Selfridge debuteaza in ianuarie 2013 si este produs de catre britanicii de la ITV in colaborare cu PBS Masterpiece. In serial Piven il va interpreta pe Harry Gordon Selfridge, un proprietar american al unui magazin din UK, care a schimbat modul femeilor din secolul 20 de a face cumparaturi. Din distributie mai fac parte Sephora Venites si Amanda Abbington.



9. Zero Hour cu Anthony Edwards

In februarie 2013, Anthony Edwards (Spitalul de Urgenta) se intoarce pe micul ecran la ABC, intr-un thriller gen Codul lui Da Vinci. Hank Foley, un editor al unei reviste este prins intr-o conspiratie veche de secole, dupa ce sotia sa, patroana unui magazin de ceasuri vechi este rapita. Unul dintre ceasurile ei contine harta unei comori care poate aduce evenimente catastrofice. Din distributie mai fac parte Scott Michael Foster, Addison Timlin, Jacinda Barrett.

 



10. Legit cu Jim Jefferies

Un serial de comedie marca FX care va debuta din 17 ianuarie 2013. Legit spune povestea lui Jim (Jim Jefferies) un comediant care face o multime de lucruri prost gandite, si cateodata de-a dreptul tampite. Dar acesta intentioneaza sa se schimbe si chiar sa se maturizeze. De asemenea ii vom inalni in acest serial pe Dan Bakkedahl si D.J. Qualls.


11. The Americans cu Keri Russell, Matthew Rhys


Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich aduc o drama despre Razboiul Rece intr-un stil Domnul si Doamna Smith. Serialul difuzat de pe 30 ianuarie 2013 de FX este povestea lui Phillip si Elizabeth Jennings (Matthew Rhys si Keri Russell), doi spioni KGB ce pretind a fi americani in Washington D. C., putin timp dupa alegerile lui Ronald Reagan. Cu cat cei doi locuiesc mai mult impreuna cu atat mariajul lor incepe sa semene cu unul real – a carui clauza include chiar si copii! Dar cu Razboiul Rece desfasurandu-se si un vecin agent FBI (Noah Emmerich) lucrurile ar putea deveni urate rapid.

12. Banshee cu Antony Starr

Bine ati venit in Banshee! Populatia: Nelegiuita! In Banshee, a patra drama de la Cinemax realizata de producatorii executivi Alan Ball (”True Blood”), Greg Yaitanes (”House”) si Peter Macdissi, il putem vedea pe neozeelandezul Antony Starr in rolul lui Lucas Hood, un detinut care adopta o identitate falsa pentru a deveni noul serif al unui oras mic cu probleme mari (si cu o comunitate Amish). Desigur ca Hood nu alege acest oras intamplator; este locul unde trecutul lui si pericolul din prezent se intersecteaza.

13. Defiance cu Grant Bowler

De la creatorii Battlestar Galactica vine in 2013 Defiance. Postul SyFy va defuza serialul incepand cu luna aprilie. Pe modelul filmului District 9, peste 35 de ani, ne trezim cu o intreaga civilizatie extraterestra ce a parcat pe orbita Pamantului solicitand drept la viata. Dupa 6 ani de negocieri intre guvernele lumii, fara un rezultat concret, Votanii au ramas fara resurse si au fost fortati sa atace Pamantul. In timpul razboiului, ceva tehnologie de teraformare a ajuns unde nu trebuia, iar dragul nostru Pamant a devenit un fel de Iad, atat pentru noi cat si pentru ei. La carma ambitiosului proiect il gasim pe Rockne S. O'Bannon, cel care a dat viata serialului Farscape. Din distributie fac parte Grant Bowler, Julie Benz, Tony Curran, Jaime Murray, Mia Kirshner.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies