marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

25 de filme pe care trebuie sa le vezi in acest sfarsit de an

Fie ca sunt drame, comedii, filme science fiction, cu super eroi, thrillere sau filme horror: sfarsitul lui 2013 anunta un festival de filme interesante. Procinema a facut o lista cu 25 de filme care sunt asteptate in ultimele luni ale acestui an pe marile ecrane.

25 de filme pe care trebuie sa le vezi in acest sfarsit de an

1. Riddick (6 septembrie)
Regizor: David Twohy
Distributie: Vin Diesel, Jordi Molla, Matt Nable
Buget: 38 de milioane de dolari

Riddick este al treilea film din serie The Chronicles of Riddik. De aceasta data  Riddick (Diesel) lupta in noul SF pentru supravietuire impotriva pradatorilor extraterestri si devine mai puternic si mai periculos  dupa ce a fost tradat de proprii sai confrati si lasat sa moara pe o planeta pustie. Riddick se lupta sa ramana in viata si sa salveze planeta sa de origine, Furya de la distrugere.

 


2. Parkland (20 septembrie)
Regizor: Peter Landesman
Distributie: Paul Giamatii, Zac Efron, Billy Bob Thornton


Regizorul si scenaristul Peter Landesman a adaptat romanul "Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy" al lui Vincent Bugliosi pentru noul sau film Parkland. Desi nu are distribuitor inca, filmul promite sa faca valuri la festivaluri. Parkland reia evenimentele teribile care au avut loc in Parkland Hospital din  Dallas in ziua asasinarii presedintelui SUA, John F. Kennedy, 22 noiembrie, 1963. O combinatie intre drama si thriller, Parkland aduce in prim plan faptele eroice ale unor oameni care s-au zbatut pentru supravietuire si au dat dovada de eroism in niste momente exceptionale.

 


3. Rush (20 septembrie)

Regizor: Ron Howard
Distributie: Chris Hemsworth, Daniel Bruhl, Olivia Wilde


Regizata de Ron Howard, pelicula Rush va prezenta viata si cariera fostului mare pilot de Formula 1 Niki Lauda interpretat de actorul german de origine spaniola Daniel Brühl  si lupta acestuia cu James Hunt (Chris Hemsworth), pilotul britanic care a fost cel mai redutabil rival al sau.
 

Olivia Wilde va juca rolul supermodelului Suzy Miller care s-a indragostit si casatorit cu pilotul britanic James Hunt ( Chris Hemsworth), un playboy notoriu, insa povestea de iubire a luat sfarsit atunci cand aceasta a inceput o aventura cu prietenul cel mai bun al lui Hunt - actorul Richard Burton. Se spune ca Burton care venea dupa al doilea mariaj cu Elizabeth Taylor ar fi cumparat-o pe Suzy cu un milion de dolari de la James Hunt intr-o controversata intelegere de divort.

 


4. Don Jon (27 septembrie)
Regizor: Joseph Gordon-Levitt
Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore


Debutul in regie a talentatului actor Joseph Gordon-Levitt are o distributie impresionanta si aduce povestea unui Don Juan contemporan, un pic dependent de filme porno.

 


5. Runner, Runner (4 octombrie)
Regizor: Brad Furman
Distributie: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton


Ben Affleck si Justin Timberlake joaca impreuna in thrillerul Runner, Runner, un film despre lumea periculoasa a pokerului. Justin Timberlake este un tanar student care se pricepe foarte bine la pokerul online. Dupa ce il cunoaste pe Ben Affleck, care detine o companie de poker online, viata lui se schimba total.  Tanarul va fi cucerit de viata luxoasa, insule particulare, bani, masini si femei, insa in scurt timp va afla ca pretul pentru toate acestea este chiar propria viata.

 


6. Captain Phillips (11 octombrie)
Regizor: Paul Greengrass
Distributie: Tom Hanks, Chaterine Keener


In 2009, un grup de pirati somalezi au pus stapanire pe o nava maritima americana, primul cargobot jefuit in ultimii 200 de ani. Povestea reala este adusa pe marile ecrane de regizorul Paul Greengrass, cu Tom Hanks in rolul Capitanului Phillips, care era la conducerea vasului.

 


7. Machete Kills (11 octombrie)
Regizor: Robert Rodriguez
Distributie: Danny Trejo, Charlie Sheen, Jessica Alba, Sofia Vergara, Mel Gibson
Buget: 20 milioane de dolari


Machete (Danny Trejo) celebrul mexican caruia ii stiu toti de frica se intoarce in 2013 din nou pe marile ecrane. Jessica Alba si Michelle Rodriguez isi vor relua rolurile in Machete Kills iar alaturi de ele mai ajung Sofia Vergara, Amber Heard si Mel Gibson.

 


8. The Fifth Estate (18 octombrie)
Regizor: Bill Condon
Distributie: Benedict Cumberbatch, Daniel Bruhl


In The Fifth Estate, Benedict Cumberbatch il aduce la viata pe Julian Assange in momentul in care acesta se pregatea sa ofere informatii confidentiale presei despre operatiunile armatei americane din Afghanistan si Iraq.

Filmul se inspira din cartea Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website a lui Domscheit-Berg si din WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy, cartea jurnalistilor David Leigh si Luke Harding.

 


9. Carrie (18 octombrie)
Regizor: Kimberly Peirce
Distributie: Chloe Grace Moretz, Judy Greer


Carrie, cea mai recenta ecranizare a celebrului roman horror a lui Stephen King le aduce pe Chloë Grace Moretz si Julianne Moore in rolurile principale.Carrie este o adolescenta timida, tinuta din scurt de o mama exagerat de credincioasa, care este tinta batjocorii colegilor de clasa. In timpul balului de absolvire acestia merg prea departe cu o gluma, iar in Carrie se trezesc niste puteri telekinetice care dezlantuie haosul.



10. Escape Plan (18 octombrie)
Regizor: Mikael Hafstrom
Distributie: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzengger, 50 Cent
Buget: 70 de milioane de dolari


In Escape Plan, Sylvester Stallone este Ray Breslin, unul dintre cei mai mari specialisti in securitate, care, dupa ce construieste o inchisoare perfecta, ajunge sa fie inchis in propria puscarie, dupa ce este victima unei inscenari. Astfel, Breslin este nevoit sa isi foloseasca ingeniozitatea si cunostintele dobandite despre inchisori pentru a evada si a-l gasi pe omul care l-a aruncat in spatele gratiilor.

Schwarzenegger va interpreta rolul lui Church, un detinut complex, care se lupta sa-si salveze colegii din puscarie. Jim Caviezel il va juca pe Willard Hobbe, baiatul rau din poveste. Distributia ii mai cuprinde pe 50 Cent, Vinnie Jones si Sam Neill.

 


11. All Is Lost (18 octombrie)
Regizor: J.C. Chandor
Distributie: Robert Redford


Dupa productia Margin Call care a avut la baza povestea unei crize financiare de pe Wall Street, regizorul J.C. Chandor a aratat o viziune total diferita in cel mai nou proiect al sau, All Is Lost, cu Robert Redford in rolul principal. All is Lost este o poveste despre supravietuire, dupa ce barca pe care se afla este distrusa de o furtuna si naufragiaza singur pe mare.

 


12. The Counselor (25 octombrie)
Regizor: Ridley Scott
Distributie: Michael Fassbender, Brad Pitt, Cameron Diaz, Penelope Cruz


Regizat de Ridley Scott,  in “The Counselor”, Michael Fassbender intra in pielea unui avocat respectat, care considera ca este suficient de inteligent si viclean pentru a exploata lacunele sistemului si a se implica in afaceri cu droguri fara sa suporte consecintele deciziilor sale dubioase, trezindu-se absorbit de lumea interlopa si chinuindu-se sa scape basma curata si sa supravietuiasca.

 


13. Last Vegas (1 noiembrie)
Regizor: Jon Turteltaub
Distributie: Michael Douglas, Robert De Niro
Buget: 45 de milioane de dolari


Last Vegas se anunta a fi The Hangover al generatiei mature. Povestea filmului se va centra in jurul personajului Billy Gerson (Michael Douglas), un playboy care decide sa lase burlacia pentru o femeie mai tanara decat el cu 20 de ani. Asttfel, nunta acestuia devine prilejul perfect pentru o reuniune cu vechii sai prieteni, insa totul se da peste cap in momentul in care Billy si Paddy (Robert De Niro), vaduvul grupului se indragostesc amandoi de aceeasi femeie.

 

14. Thor: The Dark World (8 noiembrie)
Regizor: Alan Taylor
Distributie: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston


Thor: The Dark World continua aventurile lui Thor, marele razbunator, intr-o batalie epica in care trebuie sa salveze Pamantul si cele 9 regate din Asgard de pericolul unui dusman misterios care vrea sa cucereasca singur Universul. Dupa bataliile din Thor si The Avengers, Zeul Tunetului trebuie sa asigure ordinea in cosmos insa Malekith vrea sa se razbune si sa aduca intunericul peste Univers. Fortat sa infrunte un inamic in fata caruia Odin si cei din Asgard raman neputinciosi, Thor se va imbarca in cea mai periculoasa calatorie a sa, care il va reuni cu Jane Foster, insa acesta va fi nevoit sa sacrifice totul pentru a salva omenirea.

 


15. The Wolf Of Wall Street (15 noiembrie)
Regizor: Martin Scorsese
Distributie: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Jean Dujardin, Jon Favreau
Buget: 100 de milioane de dolari


Drama biografica The Wolf of Wall Street  este o adaptare a cartii de memorii omonime a autorului Jordan Belfort. Distributia stralucitoare ii cuprinde pe Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Kyle Chandler, Jean Dujardin, Matthew McConaughey, Jon Favreau.
 

Interpretat de DiCaprio, Belfort a fost unul dintre cei mai puternici oameni de pe Wall Street in timpul anilor ‘90, creand si conducand firma de Brokeraj Stratton Oakmont – probabil compania din care s-a inspirat filmul “Boiler Room”. A castigat milioane de dolari pe luna, se droga cu cocaina, frecventa zeci de prostituate, pe langa casatoria cu minunata doamna Belfort (interpretata de Margot Robbie), ale carei farmece si crize de isterie le mentioneaza foarte des in carte.
 

Arestat si condamnat de catre FBI sub acuzatii de spalare de bani si evaziune fiscala, Belfort a scris “The Wolf Of Wall Street” – rememorarea unei serii aparent infinite de evenimente din perioada de glorie, unde se intalnesc abuzul de droguri, vizitele in Elvetia pentru spalarea banilor, scene fierbinti cu prostituate si alte imprejurari cauzate de consumul de narcotice.

 


16. The Hunger Games: Catching Fire (22 noiembrie)
Regizor: Francis Lawrence
Distributie: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson


In a doua parte a trilogiei adaptata dupa cartile scrise de Suzanne Collins, Katniss Everdeen se intoarce in Districtul 12 si asteapta ca viata ei sa revina la normal. Au trecut doar cateva luni de la evenimentele din primul film si absenta lui Gale, relatia greoaie cu Peeta si vizita surprinzatoare a presedintelui Snow o dau peste cap. In Turul Invingatorilor pe care trebuie sa-l faca cu Peeta, afla ca anumite districte s-au rasculat si ca ea trebuie sa-si arate adevarata dragoste fata de Peeta ca sa tempereze districtele.

 


17. Nebraska (22 noiembrie)
Regizor: Alexander Payne
Distributie: Bruce Dern, Will Forte


Lansat oficial la Festivalul de Film de la Cannes, Nebraska prezinta povestea unui tata alcoolic, Woody (Bruce Dern) care calatoreste cu fiul sau de la Montana la Nebraska pentru a-si obtine premiul in valoare de un milion de dolari pe care crede ca l-a castigat. Fiul sau instrainat, David (Will Forte) este nevoit sa-l insoteasca, fara sa creada ca biletul este castigator, insa incearca sa se apropie de tatal sau.

 


18. Oldboy (27 noiembrie)
Regizor: Spike Lee
Distributie: Josh Brolin, Elizabeth Olsen
Buget: 30 de milioane de dolari


Oldboy este un remake-ul filmului sud-coreean cu acelasi nume din 2003, al lui Chan-wook Park. Versiunea americana este regizata de Spike Lee si il aduce in rolul principal pe Josh Brolin. Oldboy este un thriller intens, care prezinta o poveste neobsinuita: un om de publicitate este rapit fara nici o explicatie si este tinut prizonier timp de 15 ani. Atunci cand este eliberat, tot fara nici o explicatie, singura dorinta a barbatului este sa ii caute si sa se razbune pe cei care i-au furat viata.

 


19. Mandela: Long Walk To Freedom (29 noiembrie)
Regizor: Justin Chadwick
Distributie: Idris Elba, Naomie Harris


Mandela: Long Walk To Freedom  aduce pe marele ecran evenimentele care au marcat viata liderului sud-african si prezinta copilaria, cariera, activismul, anii de inchisoare si eliberarea sa, urmata de alegerea in functia de presedinte al tarii, Mandela devenind primul presedinte de culoare al Africii de Sud.

Idris Elba este cel care-l joaca pe Nelson Mandela, din distributie facand parte si Naomie Harris ("Skyfall").

 


20. Out Of The Furnace (6 decembrie)
Regizor: Scott Cooper
Distributie: Christian Bale, Zoe Saldana


Out of The Furnace este al doilea film scris si regizat de Scott Cooper dupa "Crazy Heart" premiat cu 2 Oscaruri in 2010. Cu o actiune plasata in Indiana, in 1968 Out of the Furnace este povestea unui fost detinut care vrea sa se razbune pe cel responsabil de moartea fratelui sau mai mic.

Russell Baze (Christian Bale) nu isi doreste decat sa se aseze la casa lui impreuna cu femeia pe care o iubeste - Lena (Zoe Saldana) si sa nu mai intre in conflict cu legea, dar planurile ii sunt date peste cap dupa ce afla ca fratele sau Rodney a fost asasinat cu sange rece din cauza legaturilor sale cu lumea interlopa, spiritul vindicativ intunecandu-i mintile si determinandu-l sa-si asume riscul de a ajunge din nou in spatele gratiilor sub acuzatia de crima.

 


21. The Hobbit: The Desolation Of Smaug (13 decembrie)
Regizor: Peter Jackson
Distributie: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Ian McKellen


Al doilea film din trilogia The Hobbit, regizata de Peter Jackson, continua aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman), alaturi de dwarfi si Gandalf.  In The Desolation of Smaug, aventurierii pornesc pe urmele dragonului Smaug (Benedict Cumberbatch) pentru a-si recupera aurul. Pe drum, ei se vor reintalni cu elfii, inclusiv Legolas (Orlando Bloom), dar si frumoasa Tauriel (Evangeline Lilly).

 


22. American Hustle (13 decembrie)
Regizor: David O.Russell
Distributie: Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner


American Hustle este un thriller politic regizat de David O. Russell (dupa un scenariu de Eric Singer) care se va concentra pe un complicat caz de coruptie din anii ’70, cu ramificatii in Congresul SUA. Atunci 31 oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei fiind pusi sub acuzare.


Christian Bale il va interpreta pe genialul escroc financiar Melvin Weinberg care alaturi de amanta si partenera sa la crime - Amy Adams - este obligat sa lucreze cu un agent FBI scapat de sub control - Bradley Cooper - pentru a pacali o serie de politicieni. In centrul povestii se afla si primarul din Camden, New Jersey - Jeremy Renner. Iar Jennifer Lawrence joaca rolul sotiei lui Christian Bale.

 


23. Saving Mr. Banks (20 decembrie)
Regizor: John Lee Hancock
Distributie: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell


Saving Mr. Banks il aduce pe Tom Hanks intr-un rol memorabil, cel al lui Walt Disney. Filmul, in care joaca si actrita britanica Emma Thompson, va prezenta lupta dusa de directorii studiourilor Disney pentru a achizitiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins". Scriitoarea australiana P.L. Travers a rezistat mult timp in fata eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care incerca sa o convinga de faptul ca versiunea cinematografica a cartilor acesteia va fi o idee buna.



24. The Monuments Men (20 decembrie)
Regizor: George Clooney
Distributie: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray


Monuments Men prezinta lumea vazuta din interiorul unui pluton din Cel de-al Doilea Razboi Mondial, care are sarcina de a salva capodopere artistice de la hotii nazisti pentru a le returna proprietarilor de drept. Productia urmareste povestea unei echipe de istorici si curatori de la muzee, care isi unesc fortele pentru a redobandi piese de arta furate de nazisti. Acestia trec in spatele liniilor inamice si incearca sa le recupereze inainte ca Hitler sa le distruga. Scenariul este scris de Grant Heslov si George Clooney, acesta din urma ocupandu-se si de regie.

 


25. Jack Ryan (25 decembrie)
Regizor: Kenneth Branagh
Distributie: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner


Jack Ryan e un thriller produs de Paramount Pictures si reprezinta prima colaborare dintre Knightely si regizorul Kenneth Branagh, care va aparea si el in film, in rol secundar.Filmul este un prequel la seria de carti Jack Ryan, scrisa de Tom Clancy. Jack Ryan este un thriller despre un fost soldat interpretat de Chris Pine, devenit analist financiar pe piata economica din Moscova, care descopera un complot murdar pus la cale de angajatorul sau pentru a subrezi economia Statelor Unite ale Americii. Acesta este nevoit sa lupte in contra timp pentru a impiedica un eventual atact terorist, dar si pentru a-si salva sotia,interpretata de Keira Knightley.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies