"4,3,2" s-a dovedit extrem de popular in randul criticilor din Los Angeles, adaugandu-si in palmares o noua prestigioasa distinctie, dupa premiul Palme d'Or primit la Cannes si cele acordate de Academia Europeana de Film, Marele Premiu FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului, premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Stockholm etc.
De asemenea, "4,3,2" a fost recompensat, in octombrie, cu Hollywood World Award, premiu care anticipeaza cu mare precizie filmele straine care vor ajunge sa ia Oscarul decernat de Academia americana la sfarsitul lunii februarie a anului urmator. De altfel, "4,3,2" reprezinta propunerea Romaniei pentru aceasta editie a Oscarului, la categoria dedicata filmelor straine.
Vlad Ivanov a fost desemnat cel mai bun actor in rol secundar, pentru rolul sau de medic practicant ilegal de avorturi din "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".
"There Will be Blood", o poveste despre petrol, lacomie si familie care se desfasoara la inceputul secolului al XX-lea in Statele Unite, a dominat editia din 2007 a premiilor acordate de Asociatia criticilor din Los Angeles. Filmul a primit patru premii, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Paul Thomas Anderson), "cel mai bun actor in rol principal" (Daniel Day Lewis) si "cea mai buna scenografie" (Jack Fisk). Este pentru a treia oara cand Daniel Day Lewis este recompensat pentru calitatile sale actoricesti de Asociatia criticilor din Los Angeles, dupa ce a fost premiat pentru rolurile din "Bandele din New York" si "My Left Foot".
Marion Cotillard a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru interpretarea cantaretei Edith Piaf in filmul biografic "La Vie en Rose", in timp ce Amy Ryan a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolurile interpretate in doua drame politiste "Disparuta fara urma" si "Before the Devil Knows You're Dead".
Premiul pentru cel mai bun scenariu a revenit scriitoarei Tamara Jenkins, pentru munca sa la comedia amara "The Savages", in timp ce "No End in Sight", o critica acida a administratiei Bush si a modului in care aceasta a facut fata consecintelor invaziei din Irak a primit titlul de cel mai bun documentar.
Premiul pentru cel mai bun film de animatie a fost impartit de comedia "Ratatouille" (Disney/Pixar) si de "Persepolis", in regia lui Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud.
Janusz Kaminski a primit titlul de cel mai bun director de imagine pentru drama "The Diving Bell and the Butterfly", in regia lui Julian Schnabel, bazata pe memoriile editorului revistei Elle Jean-Dominique Bauby.
Sarah Polley a fosrt recompensata cu premiul New Generation pentru cel mai bun regizor debutant ("Away From Her"), in timp ce regizorul portughez Pedro Costa a primit premiul Douglas E. Edwards pentru cel mai bun film experimental/ independent ("Colossal Youth").
Premiul pentru cea mai buna coloana sonora a revenit lui Glen Hansard si Marketa Irglova pentru "Once".
Printre artistii situati pe locul al doilea se numara Anamaria Marinca ("4,3,2" - cea mai buna actrita), Frank Langella ("Starting Out in the Evening" - cel mai bun actor), Hal Holbrook ("Into the Wild" - cel mai bun actor in rol secundar), Cate Blanchett ("I'm Not There" - cea mai buna actrita in rol secundar), Michael Moore ("Sicko" - cel mai bun documentar).
Regizorul american Sidney Lumet a fost recompensat cu premiul special al Asociatiei criticilor din Los Angeles pentru intreaga cariera. Anul acesta, premiile sunt dedicate memoriei artistilor Robert Altman, Michelangelo Antonioni, Ingmar Bergman, Ousmane Sembene si Edward Yang.
Premiile vor fi inmanate pe 12 ianuarie in cadrul unui dineu de gala, organizat la Hotel Intercontinental in Century City.
Starurile Colin Firth și Matthew Macfadyen au apărut amândoi în adaptări ale romanului „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen.