marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

55 de ani pentru personajul care a aruncat o vraja asupra tinerei frumoase din padurea adormita: descopera povestea din spatele povestii in filmul Maleficent

2014 este anul care marcheaza aniversarea a 55 de ani pentru personajul care a aruncat o vraja asupra tinerei frumoase din padurea adormita, in filmul de animatie lansat de Disney in 1959. Din acel moment, Maleficent a devenit cel mai cunoscut personaj negativ din lumea Disney. Povestea sa este readusa la viata in „Maleficent”, intr-o noua versiune a basmului, avand-o in rolul principal pe actrita Angelina Jolie, premiata cu Oscar in 2000.

55 de ani pentru personajul care a aruncat o vraja asupra tinerei frumoase din padurea adormita: descopera povestea din spatele povestii in filmul Maleficent

 

Filmul este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 30 mai 2014, fiind proiectat in format 3D si IMAX 3D. Povestea printesei blestemata de ursitoarea cea rea sa cada intr-un somn adanc exista de la inceputurile basmelor, transformandu-se, sub nume diferite, de-a lungul a peste 400 de ani. Cele mai cunoscute versiuni raman, insa, cele semnate de Charles Perrault, respectiv Fratii Grimm.

 

 

„Am iubit-o pe Maleficent inca de cand eram mica”, spune Angelina Jolie. „E personajul meu Disney preferat. Imi era teama de ea si o indrageam deopotriva.” Aceasta dualitate l-a intrigat si pe producatorul Joe Roth: „Filmul este construit in jurul unui personaj pe care nu l-am cunoscut decat avand o inima de gheata, iar povestea noastra raspunde la intrebarea «De ce?». As vrea ca publicul sa simta ca a intrat intr-o lume nemaivazuta inainte si sper ca oamenii vor iesi de la film cu gandul ca nimeni nu este de neiertat.”


 

 

 

Decizia de a o avea pe Angelina Jolie in rolul principal din „Maleficent” a venit ca o alegere fireasca, regizorul Robert Stromberg spunand: „E suficient sa te uiti la fotografia ei si la imaginea lui Maleficent si poti observa ca este potrivirea perfecta.”

 

 

„Am fost impresionata de scenariu inca de la prima citire”, spune Jolie. „Era ca si cum dezvaluiam un mister extraordinar. Cu totii cunoastem povestea «Frumoasei adormite» si o stim pe Maleficent si ce s-a intamplat la botez, pentru ca am crescut cu ea. Dar ce nu am aflat niciodata este ce s-a intamplat inainte?”

 

 

 


Raspunsul a venit de la scenarista Linda Woolverton: „I-am creat un trecut care duce la momentul in care o blesteama pe micuta Aurora, trecand apoi de acel moment prin perspectiva lui Maleficent, pana la sfarsitul filmului. Dar este o reinventare, nu o simpla repovestire.”
 
Alaturi de Angelina Jolie, in film ii veti vedea si pe trei dintre copiii actritei: Vivienne Jolie-Pitt, in varsta de 5 ani, o interpreteaza pe printesa Aurora copil, iar Pax si Zahara apar in scene cameo. „Maleficent” se bucura si de prezenta artistei americane Lana Del Ray, care a inregistrat pentru coloana sonora o reinterpretare a clasicei si binecunoscutei melodii „Once Upon a Dream” din filmul de animatie Disney „Frumoasa adormita”.

Filmul reprezinta debutul regizoral al designerului de productie Robert Stromberg – detinator al doua premii Oscar, primite la categoria Cea mai buna scenografie, pentru filmele „Avatar” si „Alice in Tara Minunilor”.

 

 


Din distributie fac parte Angelina Jolie (Maleficent), Elle Fanning (printesa Aurora), Brenton Thwaites (printul Phillip), Sharlto Copley (Stefan), Sam Riley (Diaval), Miranda Richardson (regina Ulla), Imelda Staunton (Knotgrass), Juno Temple (Thistletwit) si Lesley Manville (Flittle).

 



„Maleficent”
exploreaza povestea nespusa a celui mai emblematic personaj negativ din basmul clasic „Frumoasa din padurea adormita”, dezvaluind elemente alte tradarii sale, care i-au impietrit, in cele din urma, inima sa pura. Condusa de razbunare si de o dorinta apriga de a proteja tinuturile parasite peste care stapaneste, Maleficent arunca un blestem nemilos si irevocabil asupra Aurorei, fiica nou-nascuta a regelui. Pe masura ce creste, Aurora este prinsa in mijlocul conflictului aprins dintre Regatul padurii, pe care l-a indragit, si Regatul oamenilor, care ii poarta mostenirea. Maleficent isi da seama ca Aurora ar putea detine cheia pentru pacea din tinut si este fortata sa ia masuri drastice, care vor schimba

 


Galerie foto


Modifică setările cookies