marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie, despre Maleficent: "Acesta este unul dintre putinele mele filme pe care il pot vedea copiii mei". 7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre super productia Disney: cum a fost transformata actrita in vrajitoare

Angelina Jolie este in plin turneu de promovare al celui mai recent film, Maleficent, film care prezinta varianta moderna a celebrei povesti Frumoasa din Padurea Adormita.

Angelina Jolie, despre Maleficent: Acesta este unul dintre putinele mele filme pe care il pot vedea copiii mei . 7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre super productia Disney: cum a fost transformata actrita in vrajitoare

 

Intr-un interviu acordat pentru Daily Mail, actrita a recunoscut ca de-abia acum a realizat in cat de multe productii pe care nu i-ar lasa pe copii sa le vada a jucat in trecut.


"Nu mi-am dat seama pana acum ca din filmele pe care le-am facut pana acum, foarte putine le-ar putea vedea si copiii mei. A fost amuzant sa realizez o asemenea productie pe care copii sa o astepte cu nerabdare, sa poata veni pe platourile de filmare. Au fost incantati sa o intalneasca pe Elle Fanning", a declarat aceasta.


Angelina Jolie a vorbit si despre experienta de a juca alaturi de fiica sa, Vivienne. "A fost minunat. Am ales-o pentru ca alti copii de varsta ei s-ar fi speriat de felul in care arat. Am repetat doar de cateva ori cu ea, insa totul a mers foarte bine", a explicat vedeta.

 



"Intotdeauna mi-a placut Maleficent. Nu acelasi lucru pot spune despre Frumoasa Adormita. Pe ea si pe Fat-Frumos ii considerat plictisitori atunci cand eram mica, dar cel din film este mult mai tare", a declarat Angelina Jolie.


In Maleficent, Angelina Jolie joaca rolul ursitoarei celei rele, Elle Fanning este Frumoasa Adormita, iar Sam Riley joaca rolul Diaval. In film apare si Vivienne, fiica mai mica a cuplului, in rolul micutei Aurora. Actrita a declarat la premiera ca acest rol i s-a parut o provocare, in ciuda faptului ca este un personaj negativ spectaculos. "Mi s-a parut distractiv si amuzant in acelasi timp sa joc aceasta eroina, cu totul speciala". In desenul animat clasic, lansat de studiourile Disney in 1959 si inspirat din povestea fratilor Grimm, Ursitoarea cea rea arunca un blestem asupra printesei Aurora, pentru ca aceasta sa se intepe cu un fus si sa moara inainte de apusul soarelui, in ziua in care va implini varsta de 16 ani. Insa cele trei ursitoare bune prezente la botezul Aurorei au reusit sa modifice acel blestem, astfel incat printesa sa nu moara, ci sa cada intr-un somn adanc, care sa dureze 100 de ani.
 

 

 

 

 

Iata 7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre super productia Maleficent

 

1. Maleficent este inspirat de celebrul basm "Sleeping Beauty", care a evoluat in ultimii 400 de ani, sub diverse titluri. Primele origini ale povestii apartin din 1527,  in romanul francez, “Perceforest”, autor necunoscut.


2. In 1697, “The Beauty Asleep in the Woods” a fost publicat de Charles Perrault, in cartea sa “The Beauty Asleep in the Woods”.  El a schimbat eroina negativa din regina intr-o vrajitoare rea iar asta este versiunea cea mai apropiata de la care au pornit si versiunile Disney ale povestii. Perraul este si cel care a introdus ideea de Fat Frumos in poveste, care poate rupe blestemul, daca o saruta.


3. Personajul Maleficent a fost creat de Disney in 1959, cand a aparut pentru prima data in filmul animat "Sleeping Beauty,” a caror realizarea a durat 10 ani si a costat 6 milioane de dolari. La momentul de atunci, era cel mai scump film din istoria studioului.

 

4. Noua productie Maleficent a inceput pe 11 iunie 2012, la studiourile Pinewood din Mare Britanie. Filmarile au durat 6 luni si au fost construite peste 40 de decoruri, de la camere mici pana la Marele Hol, de 464 de metri.


5. Castelul din film reprezinta un model al celui din filmul animat din 1959, atat la exterior, cat si la interior, cu podele de marmura si materiale si finisaje tipice secolului XVI.  Au fost nevoie de 14 saptamani pentru a-l construi, la care au lucrat 250 de muncitori si 20 de oameni din departamentul de design.

 


6. Echipa de efecte speciale este condusa de Rick Baker, castigator a 7 premii Oscar. Aceeasi echipa s-a ocupat si de machiajul special al Angelinei Jolie, inclusiv pometii proeminenti si coarnele.


7. Au fost create peste 2000 de costume, iar designerul Anna B. Sheppard a declarat ca aceasta a fost cea mai mare provocare din cariera ei, pentru ca au exista mai multe categorii de costume, pentru fiecare dintre lumi: cea reala si cea fantastica.


Maleficent se lanseaza in Romania incepand cu 30 mai.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies