marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

6 actori de Oscar in 2014: cele mai mari temeri, ce sacrificii au facut si ce roluri celebre au pierdut la cele mai proaste auditii din cariera lor

Ca sa ajunga celebri, actorii fac deseori sacrificii sau au de infruntat tot felul de obstacole. Intr-un material amplu publicat de revista Hollywood Reporter, 6 dintre actorii care au impresionat in acest an  cu interpretarile lor isi dezvaluie secretele, cele mai dificile momente din cariera, temerile si auditiile care au mers cel mai prost.

6 actori de Oscar in 2014: cele mai mari temeri, ce sacrificii au facut si ce roluri celebre au pierdut la cele mai proaste auditii din cariera lor

Matthew McConaughey, Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, Jared Leto, Josh Brolin si  Michael B. Jordan sunt  6 actori cu sanse la Oscar in acest an si cu care cei de la Hollywood Reporter au stat de vorba.


Starurile au impartasit momente mai putin stiute, de la inceputul carierei, greutatile pe care le-au intampinat, dar si auditii ratate si roluri celebre pierdute.


Astfel, Jake Gyllenhall, care in acest an a jucat in thrillerul Prisoners, a pierdut unul dintre cele mai importante roluri din istoria cinematografiei, la o auditie care n-a mers deloc bine. Actorul a venit la probe pentru rolul Frodo din trilogia Stapanul Inelelor. Rolul i-a revenit in final lui Elijah Wood.

"Imi aduc aminte de auditia pe care am dat-o pentru Lord of The Rings, trebui sa-l joc pe Frodo. Dar nu mi-a spus nimeni ca trebuie sa folosesc accent britanic. Imi aduc aminte ca Peter Jackson m-a oprit si m-a intrebat <<Tu stii ca trebuie sa folosesti accent britanic, nu? >> A fost una dintre cele mai proaste auditii
"
a povestit Gyllenhaal pentru Hollywood Reporter.

 


 

Intrebati daca au refuzat filme si roluri din cauza fricii, actorii au fost mai mult decat onesti. "Da, normal, am plecat singur de multe ori de la auditii.  Am fost de 7 ori la o auditie cu Rober De Niro. Am fost la o proba pentru un film regizat de Terrence Malick si in mijlocul scenei, mi-am dat seama ca nu pot sa fac asta, m-am oprit si le-am zis ca nu vreau sa mai continui, ma simteam ca intr-o piesa de teatru proasta din liceu" a spus Jared Leto.


Dar au fost si momente in care fiecare dintre ei s-a gandit sa renunte si sa abandoneze meseria de actor. "Au fost 6 ani cand nu am mai vrut sa fac actorie, mi-am indreptat atentia catre muzica si alte pasiuni." a spus Jared Leto.


Matthew McConaughey
a renuntat la un salariu de 15 milioane de dolari pentru un film Magnum P.I. preferand Dallas Buyers Club, unde joaca alaturi de Jared Leto, ambii in roluri de bolnavi de SIDA. Pentru acest film, amandoi au trecut prin transformari formidabile ale corpului. "Nu am facut-o ca sa par excentric, era o necesitate, o nevoie a rolului. Trebuia sa fac asta pentru personajul meu, altfel mi-ar fi fost rusine." a povesit Matthew McConaughey.

 

 

Cand vine vorba despre sacrificii nici unul dintre ei nu este strain de acest lucru. Josh Brolin a suferit un accident pe platourile de la No Country for Old Men, dar a tinut ascuns fata de regizori. "I-am mintit pe fratii Coen, nu le-am spus ca am avut un accident de motocicleta. L-am pus pe doctor sa le spuna ca intr-o saptamana imi revin, insa recuperarea era de luni de zile. Mintim cat de mult putem ca sa ducem treaba la bun sfarsit" au concluzionat actorii. Pe Josh Brolin il puteti vedea in Oldboy, remake al filmului coreean cu acelasi nume. Actorul a primit reactii pozitive pentru interpretarea sa din drama Labor Day, unde joaca impreuna cu Kate Winslet.


Forest Whitaker ("The Butler) si Michael B. Jordan ("Fruitvale Station") se bucura ca pot face parte din industrie in acest moment, intr-un an pe care presa straina l-a numit "anul actorilor de culoare", tinand cont de succesele unor filme ca The Butler, Fruitvale Station sau 12 Years a Slave.

"Cu totii am facut sacrificii si stim ca era nevoie de asta pentru a ajunge acum in punctul in care ne aflam. Aceasta industrie te face sa fii egoist" a spus Gyllenhaal.

 

 

Jared Leto a revenit dupa o pauza de cativa ani pe marile ecrane in rolul unui travesit bolnav de SIDA in Dallas Buyers Club. La fel ca partenerul sau de distributie, a slabit foarte mult si a fost nevoit sa treaca prin niste experiente neobisnuite. "Cea mai dura chestia a fost treaba cu epilatul cu ceara. Mi-am epilat si sprancenele. " a marturisit Leto.


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies