marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

7 roluri memorabile din cariera lui Robin Williams, actorul care a impresionat cu interpretarile sale cameleonice

Robin Williams, unul dintre cei mai cunoscuti actori de comedie, a fost gasit mort la domiciliul sau, probabila cauza a decesului fiind sinuciderea.

7 roluri memorabile din cariera lui Robin Williams, actorul care a impresionat cu interpretarile sale cameleonice

Politia din Marin County, din statul american California, informeaza intr-un comunicat ca un "individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, in varsta de 63 de ani, rezident in Tiburon, in California" si ca o cauza probabila a decesului ar fi "sinuciderea prin asfixiere".


Recunoscut pentru calitatile sale actoricesti, Robin Williams a realizat o serie de roluri memorabile datorita capacitatii de transformare fizica, dar si vocilor cameleonice si schimbarilor psihice.


Cele mai importante roluri din cariera lui Robin Williams


1. "Good Morning, Vietnam" (1987) - Dupa debutul in serialul Mork & Mindy, actorul a facut tranzitia spre filme in anii '80 si a avut primul mare succes cu rolul din Good Morning, Vietnam, regizat de Barry Levinson. Williams si-a transpus umorul in personajul unui DJ din armata trimis in Saigon. Pentru aceasta interpretare, Robin a castigat Globul de Aur si a primit o nominalizare la Oscar.


 

2. "Dead Poets Society" (1989) - Robin Williams si-a aratat si talentul dramatic in filmul in care interpreteaza rolul unui profesor de literatura non-conformist, care isi invata elevii sa fie creativi si sa lase deoparte regulile. Si pentru acest rol, actorul a primit o nominalizare la Oscar.


 

3. "Hook" (1991) - Actorul a interpretat un rol memorabil in SF-ul lui Steven Spielberg, in care a jucat versiunea adulta a lui Peter Pan. Cu o distributie de exceptie in care s-au aflat si Dustin Hoffman si Julia Roberts, productia a avut incasari de peste 300 de milioane de dolari la nivel mondial.


 

4. "Aladdin" (1992) - Animatia Disney bazata pe faimoasa poveste a fost un adevarat succes de box-office, avand incasari de peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial, fiind productia cu cele mai mari incasari din acel an. Criticii au laudat interpretarea lui Williams, numind-o "una de geniu". Robin Williams a primit un Glob de Aur special "pentru o interpretare neobisnuita si impresionanta care nu a putut fi inclusa la nicio categorie". 


 

5. "Mrs. Doubtfire" (1993) - In filmul din 1993, dupa ce actorul Daniel Hilliard (Robin William) pierde custodia celor trei copii ai sai in favoarea fostei sotii Miranda (Sally Fields), acesta se deghizeaza intr-o respectabila doamna in varsta, isi da numele de Euphegenia Doubtfire si vine la fosta lui locuinta sa se angajeze ca bona pentru a fi astfel mai aproape de copiii lui.


Combinatia dintre umor si duiosie, precum si interpretarea de exceptie a lui Robin Williams i-au adus un succes urias filmului, care a avut incasari de 222 de milioane de dolari in toata lumea. "Doamna Doubtfire, taticul nostru trasnit" a fost extrem de bine primit si de critici, filmul primind un Glob de Aur la categoria "cea mai buna comedie/ musical", iar Robin Williams a fost premiat cu Globul de Aur pentru cel mai bun actor de comedie/ musical.

 

6. "Good Will Hunting" (1997) - O productie in care si-a demonstrat inca o data talentul actoricesc, Robin Williams l-a infruntat pe Matt Damon in drama regizata de Gus Van San in care este prezentata povestea de viata a unui student la MIT care intra in probleme si pe care il ajuta chiar dr. Sean McGuire (Robin Williams).


 

7. "Insomnia" (2002) - Dupa o perioada in care a jucat in numeroase filme de comedie, Robin Williams a impresionat si in thriller-ul psihologic al lui Christopher Nolan in care a adus la viata un personaj vulcanic si necrutator, un scriitor singuratic pe care doi fosti politisti, Al Pacino si Martin Donovan, il considera suspect in crima unei fete de 17 ani. Intr-un articol din The Times, Kenneth Turan a scris ca rolul din Insomnia reprezinta "probabil cea mai convingatoare reprezentatie, calmitatea neperturbabil facand personajul de o complexitate si mai mare".




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies