marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

8 lucruri pe care nu le stiati despre filmul „Southpaw: Lovitura de stanga". Eminem trebuia sa joace rolul boxeurului interpretat de Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal continua seria rolurilor remarcabile cu filmul "Southpaw", care ruleaza si in cinematografele din Romania. Cei mai indrazneti spun ca actorul merita o nominalizare la Oscar pentru interpretare. Iata cateva lucruri inedite despre filmul Southpaw.

8 lucruri pe care nu le stiati despre filmul Southpaw: Lovitura de stanga . Eminem trebuia sa joace rolul boxeurului interpretat de Jake Gyllenhaal

8 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre Southpaw
   

1. Initial, pentru rolul lui Billy Hope a fost vizat un interpret total diferit, cantaretul de hip-hop Eminem (Marshall Mathers). Similitudinele dintre viata lui Eminem si cea a lui Billy Hope, precum relatia dintre el si fiica sa, Hailie Jade, sau moartea unuia dintre cei mai buni prieteni ai artistului, l-au plasat pe Eminem in topul preferintelor. Scenaristul Kurt Sutter sa gandea sa povesteasca viata lui Eminem prin analogie cu boxul, insa artistul a decis in ultimul moment sa se concentreze pe noul sau album muzical si sa se implice in proiect doar prin prisma coloanei sonore, cu single-ul „Phenomenal”.


   
2. Cu scopul de a contura o baza solida si realista acestui film de box, dar si pentru a prezenta secvente de box cat mai autentice, Antoine Fuqua a apelat la serviciile unui antrenor si coregraf de lupte legendar, Terry Claybon. Fostul luptator profesionist, care a castigat mai multe editii „Golden Glove Championships” si si-a incheiat cariera sportiva fara infrangeri, a lucrat cu nume sonore de la Hollywood: Denzel Washington, Kevin Spacey, Nicolas Cage, Matt Damon si Ben Affleck. Terry Claybon are si un mic rol in lungmetraj, cel al lui T., asistentul lui Tick Willis (Forest Whitaker). 

   
3. Regizorul filmului „Southpaw: Lovitura de stanga”, Antoine Fuqua, este el insusi pasionat de box si isi aloca in fiecare zi timp pentru antrenamente. Antoine Fuqua si actorul Jake Gyllenhaal au ales sa se antreneze impreuna cu Teryy Claybon – care a calatorit peste tot cu ei – aproape in fiecare zi pe parcursul a sase luni. Acesta le-a insuflat atat tehnicile de box, cat si complexitatea gandirii unui boxer.  In aceste luni, Jake Gyllenhaal a avut cate doua antrenamente pe zi. 

 


   


4. Antrenamentul zilnic al lui Jake Gyllenhaal pentru filmul „Southpaw: Lovitura de stanga” a fost unul intens. Fiecare antrenament avea o durata de sase ore si includea: intre 5 si 21 km de alergare, sarituri cu coarda, lovituri la sac si exercitii pentru imbunatatirea conditiei fizice: sprinturi sau tractiuni la bara. Actorul a fost laudat de antrenorul sau, Teryy Claybon, pentru ca a fost foarte implicat si deschis sa invete cat se poate de mult si intr-un timp relativ scurt.  Mai mult, s-a dovedit ca Jake a invatat chiar si mai repede decat anticipase Claybon.
   

5. Pregatirea rolului lui Billy „The Great” Hope nu s-a rezumat strict la instruirea fizica. Pentru Jake Gyllenhaal si regizorul filmului a avut o mare insemnatate si intelegerea mentalitatii unui boxer. Pe langa orele petrecute in ring, Gyllenhaal a analizat indeaproape meciurile de box.
   

6. Nu numai Gyllenhaal si Fuqua au avut parte de antrenamente cu legendarul Terry Claybon.  Luptatorul profesionist a lucrat si cu ceilalti actori din distributie: Rachel McAdams, Victor Ortiz, Miguel Gomez si Forest Whitaker. In timp ce Ortiz si Gomez joaca box la nivel profesionist si amator, pentru Mcadams si Whitaker a fost la fel de important sa inteleaga aceasta lume prin expertiza lui Claybon.
   

7. Alegerea actritei pentru rolul Leilei, fiica lui Billy, a fost decizie importanta in pre-productia filmului. Jake Gyllenhaal a participat la un casting din New York si sub indrumarea regizorului s-a prezentat copiilor sub numele de... Billy. Cei doi si-au dat seama imediat ca micuta Oona Laurence este Leila de care au nevoie.

   
8. Regizorul Fuqua se afla in discutii de mai mult timp cu antreprenorul si cantaretul  Curtis „50 Cent” Jackson pentru realizarea unui film, insa pana atunci nu aparuse rolul potrivit. Cand a aflat ca 50 Cent a inceput sa promoveze meciuri de box prin compania sa, Promotions SMS, si petrece mult timp cu boxeri precum Floyd Mayweather, si-a dat seama ca el s-ar incadra perfect in distributia filmului „Southpaw: Lovitura de stanga”, in rolul lui Jordan Mains, prietenul de-o viata si managerul lui Billy Hope.


Boxerul Billy Hope (Jake Gyllenhaal, nominalizat la Oscar) pare ca le are pe toate: o cariera impresionanta, o sotie frumoasa si iubitoare (Rachel McAdams), o fiica adorabila (Oona Laurence) si un stil de viata luxos. Insa cand tragedia ii loveste familia, iar managerul si prietenul lui de-o viata (Curtis „50 Cent” Jackson) il paraseste, Hope ajunge in cea mai grea situatie din viata sa. In acel moment, ii cere ajutorul unui salvator improbabil, de la o sala de gimnastica de cartier: Tick Willis (Forest Whitaker, premiat cu Oscar), un luptator pensionat, care acum ii antreneaza pe cei mai duri boxeri amatori din oras. Cu viitorul sau depinzand de indrumarea si tenacitatea lui Tick, Billy intra in cea mai grea lupta a vietii sale, in vreme ce se straduieste din rasputeri sa fie iertat si sa recastige increderea celor pe care ii iubeste.

Filmul „Southpaw: Lovitura de stanga” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 14 august 2015.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies