marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Hugh Hudson, regizorul celebrului film Carele de foc, premiat cu Oscar

Cineastul avea 86 de ani și a fost răpus de o boală fulgerătoare.

A murit Hugh Hudson, regizorul celebrului film Carele de foc, premiat cu Oscar
Regizorul Hugh Hudson a murit vineri, la Londra, fiind răpus de o boală fulgerătoare, a anunțat familia sa într-un comunicat transmis presei.
 
În cariera sa profesională, se remarcă munca sa în filmul „Chariots of Fire“ (1981), pentru care a câștigat patru premii Oscar.
 
Hugh Hudson și-a început cariera cinematografică filmând documentare și reclame cu Ridley Scott în anii '60, după care s-a îndreptat spre filmele de ficțiune, unde a început să regizeze continuarea filmului „The Midnight Express“, de Alan Parker. Atunci l-a contactat pe David Puttnam, care a produs „Chariots of Fire“, un film care i-a adus patru premii Oscar și care spune povestea adevărată a doi medaliați britanici la Jocurile Olimpice de la Paris din 1924, cu origini și motivații diferite. Apoi a filmat „Greystoke: The Legend of Tarzan“ și „Revolution“, o poveste despre Războiul Revoluționar, cu Al Pacino și Donald Sutherland în rolurile principale.

 

 
Cineastul britanic a lucrat în 2016 și cu actorul Antonio Banderas, care a jucat într-unul dintre ultimele sale filme, „Altamira“, care spune povestea descoperirii peșterilor și a picturilor rupestre din Altamira în secolul al XIX-lea, precum și confruntarea și conflictul pe care această descoperire le-a provocat cu biserica și societatea din acea vreme.
 
Hugh Hudson a murit la Spitalul Charing Cross din Londra, unde se născuse în 1936. Actorul Nigel Havers, unul dintre personajele principale din „Chariots of Fire“, s-a declarat „devastat“ de moartea cineastului, care era căsătorit și avea un fiu.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies