marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Acest rol mi-a distrus viata". Blestemul lui Shannen Doherty, actrita care la 19 ani aducea la viata una dintre cele mai celebre adolescente, Brenda din Beverly Hills, 90210

Timp de zece ani, gasca nebuna de adolescenti de la West Hills School au facut istorie in showul Beverly Hills, 90210 care a debutat in noiembrie 1990 cu aventurile amoroase si relatiile intortocheate, principalii protagonisti fiind Brenda si Brandon Walsh.

Acest rol mi-a distrus viata . Blestemul lui Shannen Doherty, actrita care la 19 ani aducea la viata una dintre cele mai celebre adolescente, Brenda din Beverly Hills, 90210

Cu un succes imens de la debut cand strangea in medie 14 milioane de telespectatori pe episod in SUA, serialul s-a intins pe 10 sezoane pana in 2000. A avut 296 de episoade si a strans numeroase nominalizari la Emmy si la Globurile de Aur.


Shannen Doherty, cunoscuta pentru interpretarea rolului Brendei, nu a dus pana la capat proiectul. O fire rebela si turbulenta, Shannen Doherty avea 19 ani cand a pus mana pe rolul Brendei. Cele mai mari succese ale sale ii sunt datorate producatorului Aaron Spelling care i-a oferit rolurile din Beverly Hills 90210 si din seria TV Charmed (1998).

 


Maritata de 3 ori, actrita a  aparut de mai multe ori in Playboy si a avut nenumarate probleme cu banii. A fost data afara din Beverly Hills 90210 in 1994 pentru ca ajungea tarziu la filmari si pentru ca se certa cu colegii de platou.


Intr-un interviu acordat pentru revista Vanity Fair din Italia, la 22 de la debutul faimosului serial, Shannen Doherty a vorbit despre rolul care i-a marcat cariera, marturisirile facute fiind de-a dreptul socante.


"Brenda a reprezentat sansa vietii mele, dar in acelasi timp a fost sursa de nefericire pentru existenta mea. M-a transformat intr-o persoana care s-a autodistrus. Sa devii celebru de la o varsta atat de mica nu este un avantaj", a spus aceasta.

 


 

"Nu ma consider o victima, insa la acel moment nu mi-am dat seama de necumpatarea mea, de comportamentul pe care l-am avut pe platourile de filmare. Tot ceea ce faceam aparea in tabloide. Mi s-a creat o imagine de fata rea pe care am ajuns sa o adopt", a declarat actrita in varsta de 49 de ani.


Daramata de propriile probleme, Shannen a explicat ca acum cativa ani a avut ocazia sa o intalneasca pe Lindsay Lohan, o alta tanara actrita care a simtit gustul succesului inca de mica si nu a reusit sa-l gestioneze asa cum trebuie: "Imi aduc aminte ca la momentul respectiv i-am spus: <<Acum nu o sa regreti ceea ce faci, dar va veni o zi in care acest lucru se va intampla>>".


Dupa succesul pe care l-a cunoscut la inceputul anilor '90, Shannen Doherty nu a mai obtinut roluri importante, cea mai mare realizare a ei fiind aparitia in primul sezon al serialului 90210, serial care a reinviat vechiul show.


Maritata de trei ori, Shannen nu a avut deloc succes in dragoste, primele doua casnicii incheindu-se cu adevarate scandaluri, majoritatea dintre ele fiind cauzate de problemele pe care actrita le-a avut cu alcoolul si cu bani. Din 2011, Doherty a devenit sotia lui Kurt Iswarienko, un fotograf profesionist.


Pe langa succesul pe care l-a avut datorita serialului Beverly Hills, 90210, Shannen Doherty a aparut aparut de trei ori in revista Playboy, in 1993, 1994 si 2003, ultimul pictorial fiind de 10 pagini.


sursa foto doi: vanityfair.it


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies