marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul Lenny Von Dohlen, cunoscut din „Twin Peaks“ și „Home Alone III“, a murit la 63 de ani

Fanii celebrului serial din anii ’90 și-l amintesc din rolul crescătorului de orhidee Harold Smith, din al doilea sezon.

Actorul Lenny Von Dohlen, cunoscut din Twin Peaks și Home Alone III , a murit la 63 de ani
Din păcate, actorul Lenny Von Dohlen era bolnav de mult timp și, după o lungă suferință, s-a stins din viață la începutul acestei luni, după cum a confirmat managerul său, Steven J. Wolfe.
 
Cea care a dat, însă, vestea tristă a fost sora lui Von Dohlen, Catherine, care și-a împărtășit durerea vineri dimineață într-o postare pe Facebook.
 
„Lumea a pierdut un om magnific pe 5 iulie“, a scris ea. „Fratele meu, Len, era pasionat de orice și de toată lumea. El era mereu în centrul atenției, fie că era vorba de o conversație captivantă, de o creație artistică sau de o excursie în locuri noi.“ Catherine a continuat: „Îi plăcea să râdă din toată inima. Acum el își continuă călătoria spirituală. Trăind viața din plin, în amintirea lui”.
 
Von Dohlen și-a făcut debutul actoricesc în telefilmul numit „Kent State“ și a avut un rol mic în „Tender Mercies“, înainte de a-și câștiga marele succes în „Electric Dreams“ din 1984, în rolul lui Miles Harding.
 
În 1990, în sezonul al doilea din „Twin Peaks“ de la Showtime, actorul l-a jucat pe Harold Smith, un bărbat suferind de agorafobie care creștea orhidee. Von Dohlen a apărut în mai multe episoade ale serialului și apoi a apărut în filmul produs de New Line în 1992, „Twin Peaks: Fire Walk with Me“.


 
Ulterior, s-a axat pe seriale de televiziune: „Picket Fences“, „Chicago Hope“, „The Lazarus Man“, „The Pretender“, „CSI: Miami“ și „Don't Touch“ au fost printre creditele TV ale lui Von Dohlen. De asemenea, a jucat în seriale TV populare, inclusiv „Miami Vice“, „thirtysomething“, „The Equalizer“ și „The Young Riders“.
 
Cunoscut pentru rolurile sale dramatice, Von Dohlen și-a arătat, de asemenea, abilitățile fizice de comedie ca unul dintre băieții răi din „Home Alone III“.

 
Cel mai recent, a lucrat la lungmetrajul „Sallywood“ alături de Sally Kirkland, Jennifer Tilly și Keith Carradine.
 
În urma lui rămân văduva sa, dramaturgul James Still; mama lui, Gay Von Dohlen; fiica lui de 21 de ani, Hazel, și frații săi Mary Gay, Catherine și John David.
 
FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies