marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul visat de toti marii regizori de la Hollywood. Ce sanse sunt ca Andy Serkis sa devina primul actor de Oscar cu un personaj transformat digital

Unul din cele mai mari succese  ale acestui an a fost noul film din seria Planeta Maimutelor, Rise of the Planet of The Apes, care a strans incasari de 453 de milioane de dolari pana acum, la nivel mondial. Asa ca era de asteptapt ca sefii studiourilor 20th Century Fox sa se pregateasca pentru un sequel.

Actorul visat de toti marii regizori de la Hollywood. Ce sanse sunt ca Andy Serkis sa devina primul actor de Oscar cu un personaj transformat digital

 

Primul om pe care l-au abordat pentru continuare a fost Andy Serkis, cel care il interpreteaza pe Caesar, maimuta care porneste invazia primatelor asupra oamenilor, informeaza deadline.com

 

 

Andy Serkis a impresionat si a fost laudat de toti criticii pentru modul in care a umanizat personajul sau, Caesar, eclipsandu-i pe James Franco si Freida Pinto, desi nu il vedem nici o secunda la fata pe actorul britanic.

Cand au inceput filmarile la Rise of the Planet of The Apes, Andy Serkis negociase contractul doar pentru un film, asa ca reprezentantii actorului nu s-au grabit pana acum sa anunte o posibila revenire a actorului in urmatoarele filme din seria Planeta Maimutelor.

Rise of The Planet of The Apes
a fost apreciat pentru tehnologia avansata excelent folosita. Interpretarea lui Caesar de catre Andy Serkis a fost inregistrata pe calculator iar apoi imaginea  personajului animat a fost  suprapusa peste a sa. "Iubesc sa dispar intr-un rol" a declarat actorul  47 de ani de despre care veteranul Steven Spielberg a spus in aceasta vara ca este visul marilor regizori de la Hollywood.


 


Criticii au fost atat de impresionati de rolul sau incat cred ca ar merita o nominalizare la Oscar, iar producatorii vor sa lanseze o campanie pentru a-i convinge pe membrii Academiei Americane de Film sa il includa pe Andy Serkis pe lista nominalizatilor la Oscar la editia din 2012.

O parte din presa de specialitate a atras atentia si asupra interpretarii sale din Lord of The Rings, in care Serkis l-a jucat pe Gollum, mentionand ca ar fi putut primi o nominalizare la Oscar inca de atunci. Dar se pare ca cei de la Academia Americana de Film nu sunt foarte impresionati de personajele jucate de actori cu ajutorul tehnologiei CGI.


Daca producatorii vor reusi ceea ce si-au propus, Andy Serkis ar putea deveni prima persoana nominalizata/premiata cu un Oscar pentru interpretarea unui personaj non uman realizat pe calculator. Actorul  britanic a devenit popular in lume tocmai pentru rolurile in care chipul sau nu apare deloc.


Desi numele sau este extrem de cunoscut iar actorul este unul popular si apreciat, fata nu prea si-o arata prin filme asa ca multi din cei care i-au vazut super productiile risca sa nu-l recunoasca. Andy Serkis a fost cel care a dat viata gorilei din King Kong, a fost Gollum in Lord of The Rings, iar in aceasta vara l-a jucat pe Caesar in Rise of the Planet of The Apes si pe capitanul Haddock in The Adventures of Tintin, animatia 3D regizata de Steven Spielberg si produsa de Peter Jackson. Actorul va relua rolul lui Gollum in The Hobbit, noile aventuri ale personajelor din Lord of The Rings

Andy Serkis este foarte modest atunci cand vine vorba de realizarile sale: "Pur si simplu port un costum care are montat multe camere  puncte cu senzori iar interpretarea mea este transpusa in personajul digital pe care il vedeti". Practic, actorul a purtat un costum cu senzori care au inregistrat fiecare miscare si expresie a asa. Rolul din Rise of the Planet of The Apes este unul revolutionar pentru ca actorii care le-au imprumutat  "expresiile" personajelor animate au performat in cadre reale.


Tehnologia CGI (computer-generated imagery), care presupune utilizarea unor persoane reale pentru vocea, gesturile si expresiile faciale ale personajelor animate ce apar in filme, a fost una din marile hituri din ultimii ani a companiei de efecte speciale Weta Digital fondata de regizorul neo zeelandez Peter Jackson.


Interpretarea lui Andy Serkis din The Rise of the Planet of The Apes a lui Caesar a atras atentia tuturor inca de la lansare. Modul in care acesta a reusit sa il umanizeze si sa ii ofere trairi umane l-a facut pe Caesar adevaratul personaj si erou al filmului hit din aceasta vara.

La auzul vestii ca Andy Serkis ar putea intra pe lista nominalizatilor la Oscar, fanii actorului britanic s-au entuziasmat, comentand ca in final, i-ar fi recunoscute si apreciate meritele si talentul desavarsit.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies