marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul care ii ingrozeste pe cercetatori: cum ar putea crea un cosmar SF experimentele din Planeta Maimutelor!

O rasa care sa fie jumatate om, jumatate maimuta suna de domeniul SF-ului, in special de filmele din seria "Planeta Maimutelor". Dar ce s-ar intampla cu omenirea daca o astfel de specie ar fi creata?

Filmul care ii ingrozeste pe cercetatori: cum ar putea crea un cosmar SF experimentele din Planeta Maimutelor!

Si daca tot se lanseaza in curand The Rise of the Planet of the Apes, oamenii de stiinta din America ne avertizeaza ca un astfel de experiment ar putea fi fatal pentru omenire.

 

The Rise of the Planet of the Apes relateaza originile unui razboi, care intr-un final ajunge la o apocalipsa globala, iar Pamantul devine Planeta Maimutelor dupa ce acestea devin super inteligente in urma unor teste de laborator.


Numai anul trecut au avut loc peste un milion de experimente pe animale, cu scopul de a combina ADN-ul lor cu cel uman. Cele mai multe experimente au avut loc pe soareci, dar nu sunt singurele animale folosite, caprele fiind si ele folosite pentru a crea o proteina menita sa vindece mai multe boli de sange, scrie Daily Mail.

Cercetatorii au ajuns sa creeze animale ce poarta gene umane, prin implantarea de celule stem in embrionul de origine animala. Experimentele au ca scop si gasirea leacului impotriva Alzheimer-ului sau investigarea rolului genelor individuale.

Pana aici, seamana foarte mult cu scenariul filmului The Rise of the Planet of the Apes, de altfel, aceste declaratii vin ca urmare a impactului pe care acest film il poate avea asupra publicului, dar nu numai. Astazi, rapoartele laboratoarelor in care se sustin experimente, spun ca in acest moment punctul in care au ajuns aceste teste nu reprezinta nici un fel de pericol sau ameninatare de ordin moral sau fizic. Insa stiinta si cercetatorii se indreapta spre punctul in care animalelele vor purta celule umane si astfel se vor incalca toate regulile morale. 


Scenariul filmului  The Rise of the Planet of the Apes in care cercetatorii dornici sa gaseasca leacul pentru vindecarea Alzheimer-ului decid sa creeze o noua specie de maimute inzestrate cu inteligenta umana, a dat nastere la mai multe discutii despre experimentele pe animale.

Profesorul Thomas Baldwin a declarat pentru Daily Mail: "Frica cea mai mare este ca daca incepi sa pui prea multe celule extrase din creierul uman in cel al primatelor, aceste animale se pot transforma in ceva neobsinuit, posedand chiar unica noastra caracterisitca distinctiva: abilitatea de a vorbi. Si cu siguranta, ele ne vor depasi pe noi, ajungand sa ne manipuleze. Ceea ce consideram acum scenariul SF  ar trebui luat mai in serios si sa incepem sa ne gandim la consecintele pe care le-ar avea un astfel de eveniment genetic pentru omenire".


Cu un buget de 90.000.000 de dolari,
The Rise of the Planet of the Apes se lanseaza in cinematografe in SUA pe 5 august 2011 si ii are in rolurile principale pe James Franco, Andy Serkis si Freida Pinto. In Romania filmul ajunge pe 12 august.

Cei de la Weta Digital, castigatorii Oscarului pentru cele mai bune efecte vizuale din Avatar si Lord of The Rings au realizat o premiera pentru acest film. Folosind tehnologia CGI producatorii de la  The Rise of the Planet of the Apes  au creat cea mai realistica reprezentare a unui personaj non uman realizat pe calculator.

 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies