marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita care a dat in judecata site-ul IMBb pentru ca i-a fost dezvaluita varsta a pierdut procesul

Actrita vietnameza Huong Hoang i-a dat in judecata pe cei de la IMDb dupa ce varsta acesteia a aparut pe profilul ei. Aceasta a sustinut ca informatia dezvaluita este un impediment in cariera ei pentru ca lucreaza intr-o industrie in care perceptia conteaza foarte mult, informeaza Hollywood Reporter.

Actrita care a dat in judecata site-ul IMBb pentru ca i-a fost dezvaluita varsta a pierdut procesul

Juriul din Seattle a hotarat in favoarea IMDb in cadrul procesului intentat de actrita Huong Hoang, care este de parere ca dezvaluirea varstei ei o costa foarte mult in cariera. In cadrul procesului Hoang a fost intrebata care este substratul pentru acuzatia adusa iar raspunsul pe care aceasta l-a completat in octombrie 2011 la curtea federala a fost: "In industria entertainment-ului, tineretea este regina."


Juriul din Seattle a fost de parere ca IMDb nu a incalcat nicio obligatie legala fata de actrita de 42 de ani, mai scrie Hollywood Reporter.


Inaintea acestui proces, Hoang a cerut in mod anonim despagubiri de 1 milion de dolari si a acuzat IMDb pentru frauda si neglijarea drepturilor consumatorilor. Apoi, dupa ce a fost obligata de un judecator sa isi dezvaluie identitatea, acuzarile au fost reduse doar la una: validitatea sau invaliditatea contractului dintre cele doua parti.


In mijlocul procesului, avocatul actritei a murit, iar cei care au urmat au incercat sa demonstreze ca si alti actori au fost lezati de politica IMDb care arata varsta acestora. Huong Hoang, cunoscuta sub numele de Junie Hoang, a fost sustinuta si de Uniunea Actorilor impreuna cu alti actori.  In cadrul procesului, Hoang a fost obligata sa raspunda mai multor intrebari legate de incercarile de a convinge IMDb sa schimbe sau sa stearga varsta ei de pe profilul acesteia. Cazul a avut parte de foarte multa atentie in cadrul amazon.com de care apartine IMDb.

IMDb a numit-o pe Hoang "egoista", spunand ca nu are dreptul sa dezinformeze lumea in ceea ce priveste varsta ei. Pentru ei este o "chestiune de adevar" pentru ca ei au dreptul sa prezinte informatii adevarate. Pentru Hoang insa, totul s-a redus la "perceptie, varsta si cum arati". Desi avocatii acestia au incercat sa aduca dovezi care sa demonstreze cum o afecteaza acest lucru in cariera, juriul din Seattle a hotarat in favoare IMDb.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies