marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ada Condeescu: una dintre cele mai talentate tinere actrite din Romania va face parte din juriul international al Festivalului de Film de la Sofia

Actrita Ada Condeescu a fost invitata sa faca parte din juriul celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film de la Sofia, care se desfasoara in perioada 7 - 17 martie.

Ada Condeescu: una dintre cele mai talentate tinere actrite din Romania va face parte din juriul international al Festivalului de Film de la Sofia

articole relationate

 

Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale/ cinematografice din Europa, Festivalul de la Sofia prezinta pe parcursul celor zece zile peste 200 de filme (lungmetraje, scurtmetraje si documentare), grupate in traditionalele sectiuni International Competition, adresata regizorilor aflati la primul sau la cel de-al doilea lungmetraj din cariera, The Big Awards, Cinema Today - the Masters, Cinema Tomorrow - Discoveries, New Bulgarian Cinema, The Balkan Competition, Documentary Competition, Short Films Competition etc.
 

Printre invitatii speciali ai festivalului se numara regizorul Costa-Gavras si celebri frati Paolo si Vittorio Taviani. Alaturi de Ada Condeescu, din juriul international al festivalului mai fac parte regizorii Yeshim Ustaoglu (presedinte), Miroslav Momčilović (Serbia), Konstantin Bojanov (Bulgaria) si producatorul Mike Downey (Marea Britanie). Cei cinci vor avea misiunea de a evalua cele 12 titluri aflate in competitia internationala, precum si cele 12 scurtmetraje bulgaresti.
 

 

Totodata, in programul editiei din acest an a Festivalului de la Sofia se regasesc mai multe pelicule romanesti. Astfel, filmul regizorului Cristian Mungiu "Dupa dealuri" va fi prezentat in programul Cinema today - Masters, "O luna in Thailanda", in regia lui Paul Negoescu, a fost selectat in competitia internationala, in timp ce "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu, si "Toata lumea din familia noastra", de Radu Jude, sunt incluse in competitia balcanica. Filmul regizat de Radu Jude va fi prezent si in sectiunea Grand Prizes.
 

Recent, Ada Condeescu a participat la programul international "Shooting Stars", din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, menit sa promoveze cei mai buni 10 tineri actori europeni ai anului. Programul "Shooting Stars" este organizat de European Film Promotion (EFP) in colaborare cu organizatiile membre ale EFP, printre care se numara si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (Romanian Film Promotion).

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies