marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Alejandro G. Inarritu, marele castigator al galei Sindicatului regizorilor americani: cresc sansele lui Birdman la Oscar?

Cineastul Alejandro G. Inarritu a castigat, sambata, premiul Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Award) pentru pelicula "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", o abordare satirica a lumii divertismentului, crescand astfel sansele sale si ale filmului la un Oscar.

Alejandro G. Inarritu, marele castigator al galei Sindicatului regizorilor americani: cresc sansele lui Birdman la Oscar?

Premiile Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America, DGA) au prezis corect castigatorul premiului Oscar pentru cel mai bun regizor de zece ori in ultimii unsprezece ani, potrivit Reuters.

 

Mexicanul Alejandro Gonzales Inarritu a multumit regizorilor de la Hollywood pentru sustinerea filmului sau riscant, care il are ca protagonist pe Michael Keaton, in rolul unui fost actor de supereroi ratat care incearca sa obtina o revenire destul de improbabila in lumina reflectoarelor cu ajutorul unei piese de teatru pe care o monteaza pe Broadway.

 

"Daca acesta este considerat un film bun, nu are nicio legatura cu mine, este un miracol", a declarat Innaritu alaturi de castigatorul de anul trecut al distinctiei DGA, regizorul mexican Alfonso Cuaron.

 

 

"Spun asta cu umilinta, pentru ca nu m-am asteptat sa fiu aici in aceasta seara (sambata, n.r.) vorbind cu voi, niciodata in viata mea", a mai spus Innaritu.

 

Alejandro G. Inarritu, in varsta de 51 de ani, a castigat in fata altor patru nominalizati: Clint Eastwood, laureat de doua ori cu premiul DGA, care a fost nominalizat pentru drama "Lunetistul american/ American Sniper, Richard Linklater, pentru "12 ani de copilarie/ Boyhood", Morten Tyldum, pentru "The Imitation Game. Jocul Codurilor/ The Imitation Game", si Wes Anderson, pentru comedia "The Grand BUDAPEST HOTEL".

 

 

Premiile Oscar, oferite de Academia de film americana, vor fi decernate pe 22 februarie, iar votul se incheie pe 17 februarie.

 

Filmul "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman" are noua nominalizari la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal, cel mai bun actor in rol secundar si cea mai buna actrita in rol secundar.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies