marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De la Batman la Birdman: La 63 de ani, Michael Keaton si-a reinventat cariera si-a castigat primul Glob de Aur: actorul abia si-a putut stapani lacrimile pe scena

La 63 de ani, Michael Keaton este un erou...sau un super erou? Faimosul actor a obtinut duminica seara primul mare trofeu important din cariera. Ironic, tinand cont ca este de peste 30 de ani in industrie si unul dintre cele mai sonore nume. 

De la Batman la Birdman: La 63 de ani, Michael Keaton si-a reinventat cariera si-a castigat primul Glob de Aur: actorul abia si-a putut stapani lacrimile pe scena

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE DE LA GLOBURILE DE AUR 2015

 

 

Michael Keaton obisnuieste sa nu se uite la filmele in care joaca. Dar cu toate astea, pentru Birdman, a facut o exceptie. "Nu ma mai satur de acest film. Oricum, nu-mi vine sa cred ca eu sunt in acest film". La finalul anului trecut, deja il vazuse de trei ori...

 

Michael Keaton si-a reinventat cariera in acest an cu filmul lui Alejandro Gonzalez Inarritu. "Birdman" a uimit criticii si cinefilii, dar poate ca cel mai tare a impresionat interpretarea lui Michael Keaton.

 

Vizibil emotionat, Michael Keaton a oferit un discurs superb, in care si-a adus aminte de cat de multa munca e nevoie in aceasta meserie. Apoi, l-a mentionat pe fiul sau, pe care l-a numit cel mai bun prieten al sau, moment in care i-au dat lacrimile. 

 

 

 

 

Alejandro González Iñárritu revine cu o comedie neagra. Acest film prezinta portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care incearca sa revina in actualitate si sa aiba din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distributia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts si Zach Galifianakis.

 

Regizorul Inarritu a avut numai cuvinte de lauda la adresa starului sau. "Michael este cel mai sigur om pe sine pe care l-am intalnit in viata mea. Cred ca de asta i-a iesit si asa bine rolul, pe care l-a jucat cu o incredere si o indrazneala extraordinare. Cu toate astea, Keaton spune ca dintre toate personajele sale, cu Riggan se identifica cel mai putin, pentru ca Riggan este un personaj dornic de atentie, egocentrist, gata sa sacrifice orice relatie umana in drumul sau spre succes. "Eu am ales sa nu imi conduc viata pe baza acestor sentimente. Nu am cautat atentia" spunea in urma cu cateva luni intr-un interviu pentru Variety.

 

 

 

 

"Keaton are o viata mult mai fascinanta decat cariera lui, este un om incredibil" a adaugat Edward Norton, colegul sau de platou. "Nu este deloc un tip nesigur, iti dai seama imediat ca a gasit echilibrul intre actorie si restul vietii sale". In viata privata, Keaton se mandreste cu fiul sau, Sean, de 31 de ani. Cei doi au fost impreuna intr-un safari, in Africa, despre care e pasionat.

 

Si totusi, de ce a venit asa tarziu recunoasterea? Michael Keaton este deja un nume sonor la Hollywood, iar in anii '80 era cu adevarat un simbol, iar dupa ce a preluat rolul lui Batman, a devenit un idol pentru o intreaga generatie. Ironic, in filmul sau joaca rolul unui actor care a jucat un super erou, dar pe care fanii l-au uitat, iar acum incearca sa isi recastige popularitatea.

 

 

Timp de un deceniu, Keaton si-a continuat cariera in umbra altor staruri. Iata, ca, la 63 de ani si-a regasit locul in peisajul hollywoodian, castigan abia acum primul premiu important din cariera sa. A refuzat multe roluri celebre, printre care si cel al lui Bill Murray din "Groundhog Day", pe care il regreta si azi, dar considera ca Murray a facut o treaba nemaipomenita. Apoi, a refuzat sa revina in costumul Cavalerului Negru, chiar daca primea o suma uriasa, de 15 milioane de dolari, lasandu-i loc lui Val Kilmer pentru rol. "Obisnuiam sa spun NU la multe roluri. Dar nu din aroganta, ci pentru ca stiam de ce sunt capabil si ce pot oferi. "

 

Keaton a cautat un mod de a-l intelege pe Riggan, eroul sau din Birdman. "In primul rand, trebuia sa descopar cat de bun actor e el. Si nu este un actor mediocru, are un potential urias. Dar aceasta meserie poate sa iti acapareze intreaga viata, in afara platoului sau a scenei.  Am jonglat cu toate aceste lucruri si brusc, lucrurile au inceput sa devina usoare". a spus actorul premiat cu Globul de Aur.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies