marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Alfonso Cuaron: ce reactie geniala a avut regizorul filmului Gravity dupa ce un jurnalist l-a intrebat cat de greu a fost sa filmeze in spatiu

Alfonso Cuarón, regizorul filmului "Gravity", a ironizat cu mult umor un jurnalist mexican care i-a pus o intrebare neinspirata, amuzanta prin naivitatea ei, in timpul unei conferinte de presa.

Alfonso Cuaron: ce reactie geniala a avut regizorul filmului Gravity dupa ce un jurnalist l-a intrebat cat de greu a fost sa filmeze in spatiu


Captivat de realismul acestui film, un jurnalist mexican i-a adresat  regizorului Alfonso Cuarón o intrebare despre constrangerile tehnice impuse de o filmare in spatiu. Alfonso Cuarón nu a ezitat sa ii raspunda si a facut-o cu mult umor, informeaza lefigaro.fr.


"Gravity", filmul cu cel mai bun debut de box office pentru luna octombrie din intreaga istorie de la Hollywood, a reusit astfel o noua performanta: i-a facut pe anumiti spectatori sa creada ca o filmare de cateva zile in spatiu ar fi posibila.


In timpul unei conferinte de presa care a fost organizata la Ciudad de Mexico, regizorul peliculei, Alfonso Cuarón, a fost intrebat de un jurnalist de la postul Mexico TV Azteca in legatura cu dificultatile pe care le-a intampinat "filmand in aceste conditii".


In acest lungmetraj SF, Sandra Bullock si George Clooney ajung sa pluteasca in deriva in spatiu, in urma unui accident produs in afara capsulei lor spatiale.

 

 

 

Regizorul Alfonso Cuarón a preferat sa se amuze, oferind un raspuns plin de umor: "Ne-am transportat  camerele de filmat cu o naveta ruseasca", a spus el, zambind. "Am plecat trei luni in spatiu", a adaugat cineastul, prefacandu-se ca se gandeste la durata presupusei perioade petrecute pe orbita terestra.

Alfonso Cuarón a dezvaluit, totodata, ca a "fost putin cam stangaci in timpul antrenamentului". Din fericire, "odata ajunsi in conditii de imponderabilitate, totul a devenit mai usor".

 

Vizibil amuzat de situatia creata, celebrul cineast a adaugat: "Este adevarat. Am chiar si dovezi!".


Asigurandu-l pe neinspiratul jurnalist ca "intr-un cadru, se vede reflectata intr-un geam imaginea echipei de filmare care plutea in spatiu", Alfonso Cuarón l-a sfatuit pe Carlos Perez "sa verifice pe DVD, privind filmul imagine dupa imagine".


Acest interviu filmat a devenit in scurt timp foarte cunoscut pe internet. Pe Twitter, utilizatorii s-au amuzat teribil, ironizandu-l pe jurnalistul mexican. O serie de cuvinte-cheie precum "PreguntoComoCarlosPerez" "("FacUnInterviuPrecumCarlosPerez") au inceput sa apara pe aceasta platforma de microblogging, in care internautii pretind ca pun intrebari despre dificultatea de a filma viteza lui Superman si de a regiza "In cautarea lui Nemo" filmand tot timpul sub apa.


Ironiile au fost atat de numeroase, incat jurnalistul in cauza s-a vazut nevoit sa se scuze pe aceasta retea de socializare. "Iarta-ma, Twitter, pentru ca sunt un profesionist angajat in domeniul informarii", a scris Carlos Perez pe contul sau, adaugand apoi: "Sa nu-mi spuneti ca am fost singurul care a avut acel dubiu".


Potrivit jurnalistilor de la Le Figaro, frazele sale par glumete, desi ele lasa sa planeze un dubiu asupra sinceritatii din intrebarea lui initiala (adresata cineastului Alfonso Cuarón, n.r.).

 

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies