marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gravity l-a impresionat pe Buzz Aldrin, al doilea om care a pasit pe Luna: Este un film uluitor

Buzz Aldrin, al doilea om care a pasit pe Luna a scris pentru revista Hollywood Reporter un material special in care face propria recenzie la filmul Gravity, al lui Alfonso Cuaron.

Gravity l-a impresionat pe Buzz Aldrin, al doilea om care a pasit pe Luna: Este un film uluitor

 

Astazi, ProCinema te prinde cu un nou serial tare, produs de Jerry Bruckheimer: “The Forgotten”, cu Christian Slater. In fiecare vineri, de la ora 20.00 ai 2 episoade.

 



Gravity
, povestea a doi astronauti care se lupta sa revina din spatiu pe Pamant, l-a impresionat pe astronautul Buzz Aldrin, care a laudat atat tehnologia folosita pentru a reda gravitatea zero, dar si modul in care a fost conceput filmul. Acesta a a scris un material special in care ii face recenzie filmului cu Sandra Bullock.


"Am fost complet impresionat de portretizarea realista a ideii de spatiu si de gravitate zero. A fost realizat foarte bine modul in care astronautii se plimba in jurul si in interioriul statiei spatiale, exact cum am vazut ca o fac specialistii in realitate.  Acele rotiri si invartiri au loc in realitate, totusi cred ca nu atat de viguros, dar pana acum am avut noroc ca nu au exista astfel de situatii periculoase si-n realitate. Cred ca acest film ne aduce aminte ca suntem sub semnul hazardului in spatiu si ca inca nu am reusit sa-l cucerim.

M-am bucurat sa vad o precizie foarte buna si apropiata de realitate la modul in care se misca personajul lui George Clooney in jurul statiei spatiale. Chiar arata gradul de confuzie al oamenilor si s-a simulat foarte bine dinamica reactiilor sub gravitatie zero.


 

 

Noi astronautii reali cred totusi ca nu suntem asa veseli ca George Clooney in film, insa inteleg ca astfel a fost reprezentata latura umana. Noi nu prea spunem glume cand ne aflam in astfel de situatii. Mi-a placut cum a fost reprezentat Pamantul si cum se observau detaliile din spatiu, dar nu erau suficient de multi nori si cred ca era o delimitare mult prea clara intre Pamant si spatiu fata de cum este in realitate.

Ne aflam intr-un moment critic, in care suntem pe punctul de a pierde toata aceasta avansare tehnlologica remarcabila pe care am dobandit-o in ultimii 40 de ani. Din perspectiva mea, acest film s-a lansat in cel mai potrivit moment pentru a stimula publicul. Sincer, am fost foarte impresionat, este uluitor." a incheiat celebrul astronaut recenzia sa.

Buzz Aldrin, in varsta de 85 de ani, este al doilea om care a pasit pe Luna, in 1969, alaturi de Neil Armstrong. A fost printre primii astronauti care a zburat in spatiu in celebra misiune  Gemini XII din 1966.

 

 


Buzz Aldrin nu este singurul care s-a declarat incantat de film. Astronautul canadian Chris Hadfield le-a povestit celor de la The Wrap experienta placuta pe care a a trait-o in timpul vizionarii si cat de impresionat a fost de Gravity: "Am petrecut cinci luni in spatiu si totul a fost destul de calm. Efectele vizuale sunt exceptionale, nu stiu cum au reusit sa faca asta. Daca ar fi sa mai zbor vreodata in spatiu, as face-o alaturi de Sandra Bullock" a mai spus acesta.

Drama SF despre spatiu cu George Clooney si Sandra Bullock se anunta a fi la fel de captivanta ca 2001: Odiseea spatiala, celebrul film al lui Stanley Kubrick. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies