marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

America nu este o tara, este o afacere. Postere controversate pentru Killing Them Softly, filmul in care Brad Pitt a acceptat sa joace in urma unui SMS

Cea mai recenta colaborare dintre Brad Pitt si regizorul Andrew Dominik este mai mult decat un film cu mafioti. Filmul care va putea fi vazut in Bucuresti in cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest ce se va deschide pe 19 octombrie prezinta decaderea clasei mijlocii in America si felul in care milioane de oameni si-au pierdut speranta. Killing Them Softly este promovat in SUA cu 3 postere care au generat controverse.

America nu este o tara, este o afacere. Postere controversate pentru Killing Them Softly, filmul in care Brad Pitt a acceptat sa joace in urma unui SMS

"America nu este o tara, este o afacere!" si "Traiesc in America, iar in America esti pe cont propriu!" sunt doua dintre replicile acide ale lui Brad Pitt din film. Killing Them Softly, in regia lui Andrew Dominik, il are pe Brad Pitt cap de afis, in rolul unui asasin platit sa razbune un clan mafiot jefuit in timpul unei partide de poker de doi escroci marunti care „nu stiau in ce se baga”.

 

Noile postere de promovare ale filmului scot in evidenta violenta care bantuie America. "Ai ucis vreodata pe cineva? Ei devin extrem de sensibil, emotionali, nervosi. Fie se apara, fie te implora. Isi striga mamele. Imi place sa-i ucid incet" spune Brad Pitt pe unul dintre postere, in timp ce o a doua imagine arata Statuia Libertatii impuscata in cap. Cativa dintre userii care au postat comentarii pe site-ul HuffingtonPost considera ca posterele reprezinta o degradare a Statuii Libertatii.

 


 

In traditia lui „Goodfellas” si cu influente din „Pulp Fiction” si „Fight Club”, filmul lui Andrew Dominik este adaptarea romanului „Cogan’s Trade” al lui George V. Higgins, publicat in 1974. Regizorul transfera insa actiunea in 2008, pe fundalul crizei economice, care afecteaza si lumea subterana a mafiei.
 

Filmul se dechischide cu celebrul discurs al presedintelui american Barack Obama de la Conventia Democratilor din 2008: "Ce este promisiunea americana? Este promisiunea ca toti indivizii au libertatea de a-si face vietile asa cum doresc, insa avem obligatia de a-i trata pe ceilalti cu demnitate si respect!" Din acest motiv pelicula a fost vazuta de unii ca o critica la adresa administratiei lui Obama, insa Brad Pitt a aparat filmul spunand ca discursul lui Obama a fost folosit in film ca o "expresie a sperantei".



„Excelentul nou film al lui Brad Pitt are rigoarea si echilibrul marilor filme americane din anii 70”, scrie „The Guardian”, amintind si de precedentul film – la randul lui, elogiat de critica - la care Pitt si Dominik au colaborat, „The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford” (2007).

 

Actorul a marturisit, de altfel, ca a acceptat rolul in urma unui simplu SMS. In distributie mai figureaza Richard Jenkins, James Gandolfini, Ray Liotta, Sam Shepard, Scoot McNairy si Ben Mendelsohn. Filmul a rulat in competitia Festivalului de la Cannes si va fi distribuit in cinematografele din Romania de MediaPro Distribution din 2013.  Filmul va fi proiectat in cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest ce se va deschide pe 19 octombrie.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies