marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

American Hustle: bun, dar nu de Oscar

American Hustle/Teapa in stil american tocmai a primit un card de nominalizari la Oscar, mai exact 10, inclusiv pentru cel mai bun film si toti ce 4 actori cap de afis sunt si eu printre nominalizati. Dar oare, este acesta filmul anului? Cu siguranta nu, desi este un film exploziv, amuzant, interpretat genial si cu dialoguri foarte bune. Per total, American Hustle este o reusita, dar din punctul meu de vedere nu merita trofeul Oscar pentru filmul anului.

American Hustle: bun, dar nu de Oscar

articole relationate

„American Hustle” este un thriller politic dupa un scenariu de Eric Singer, care se pornestede la un caz real complicat de coruptie din anii ’70, cu ramificatii in Congresul SUA. Atunci 31 oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei fiind pusi sub acuzare.

 

American Hustle are la baza povestea scandalului ABSCAM, in care mai multi membrii ai Congresului au fost arestati pentru luare de mita. Actiunea incepe atunci cand un agent FBI ambitios (Bradley Cooper) apeleaza la doi escroci financiari (Christian Bale si Amy Adams) pentru a pacali o serie de politicieni. In centrul povestii se afla si primarul din Camden, New Jersey (Jeremy Renner). Regizorul David O.Russell considera American Hustle a treia parte a reinventarii sale, reinventare care a inceput cu The Fighter si a continuat cu Silver Linings Playbook, amandoua nominalizate si premiate la Oscar pentru interpretari.

 

 

 

David O.Russell si-a ales din nou actorii preferati. Cu toti a lucrat inainte, cu Amy Adams si Christian Bale la The Fighter si Jennifer Lawrence si Bradley Cooper la Silver Linings Playbook. Cu siguranta, toti se remarca in felul lor: Amy Adams joaca impecabil in rolul amantei senzuale si extrem de inteligente, Christian Bale se pierde din nou in personajul sau si este greu de recunoscut cu peruca si o burta imensa, Jennifer Lawrence apare putin dar cand apare fura scenele. Bradley Cooper reuseste sa se plieze pe personaj, un agent FBI dornic sa prinda rechinii mari, care ii santajeaza pe cei doi escroci, se indragosteste de amanta si poarta bigudiuri (el, nu ea). Insa, parca nu merita acea nominalizare la Oscar primita in urma cu o zi....Sincer, mi-a placut mult mai mult Daniel Bruhl, in Rush, care a jucat impecabil si a fost lasat deoparte de Academia Americana de Film.

 

 

 

American Hustle e reusit pentru ca la fel ca povestea din film, e expus ca o scamatorie. Iti ia ochii cu actorii talentati, costumati si "periati" si cu un scenariu inteligent, dar ii lipseste o oarecare forta care sa-l plaseze in cele 9 filme de Oscar, unde se afla acum. Personal, stilul regizoral al lui David O.Russell nu mi se pare prea incantator, acum ca am vazut si al treilea lui film din epoca reinventarii asa cum o numeste. Ii lipeste farmecul si cred ca are noroc mereu cu actori buni care ascund defectele filmelor lui. Sigur, nu pot sa nu remarc o munca titanica la a crea atmosfera fierbinte a anilor '70, presarata cu muzica disco, droguri si decolteuri puternic expuse. Ca o comedie inteligenta, bine jucata si cu o poveste cel putin neobisnuita, American Hustle merge si chiar devine un film bun. Dar daca vrei sa-l transformi intr-un clasic, intr-un film cu forta, atunci nu prea ai ce sa pui in balanta.

 

 

American Hustle e un film la care te distrezi, antrenant si deloc plictisitor, dar din tot acest sezon de filme de Oscar, consider ca American Hustle nu are sclipirea celorlalte.

 

 

Verdict: 8/10, bun

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies