marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"American Sniper", film cu 6 nominalizari la Oscar si cu Bradley Cooper in rol principal, de vineri in cinematografele din Romania

Lungmetrajul "Lunetistul american/ American Sniper", de Clint Eastwood, in care Bradley Cooper interpreteaza rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militara a Statelor Unite ale Americii, are vineri premiera in cinematografele din Romania.

American Sniper , film cu 6 nominalizari la Oscar si cu Bradley Cooper in rol principal, de vineri in cinematografele din Romania

Chris Kyle, membru al trupelor SEAL, este trimis in Irak cu o singura misiune, aceea de a-i proteja pe fratii sai de arme. Acuratetea tintei sale salveaza numeroase vieti pe campul de lupta si, pe masura ce se duce vestea actiunilor sale pline de vitejie, el dobandeste porecla de "Legenda". Dar reputatia sa creste si dincolo de liniile inamice, ceea ce face ca pe capul lui sa fie pus un pret mare si sa devina tinta principala a insurgentilor. In plus, Chris se confrunta cu o lupta acasa: straduinta de a fi un sot si un tata bun de la celalalt capat al lumii.

 


In ciuda pericolelor si a modului in care ii este afectata familia, Chris merge de patru ori in misiune in Irak, devenind o personificare a crezului celor din trupele SEAL: "sa nu lasi pe nimeni in urma". Dar, cand revine la sotia sa, Taya Renae Kyle, interpretata de Sienna Miller, si la copii, Chris realizeaza ca, de fapt, razboiul este cel pe care nu-l poate lasa in urma.

 

 

 


De doua ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Scenariu pentru happy-end" si "Teapa in stil american", Cooper este protagonistul filmului, in care joaca alaturi de Sienna Miller, Jake McDorman, Luke Grimes, Navid Negahban si Keir O'Donnell.
Castigator al premiului Oscar, Clint Eastwood ("O fata de milioane", "Necrutatorul") a regizat "Lunetistul american" dupa un scenariu scris de Jason Hall, pornind de la o carte de Chris Kyle, impreuna cu Scott McEwan si Jim DeFelice. Autobiografia a fost un succes, care a ramas 18 saptamani pe lista de bestselleruri din The New York Times, dintre care 13, pe primul loc.

 


Filmul este produs de Clint Eastwood, Robert Lorentz, Andrew Lazar, Bradley Cooper si Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steve Mnuchin si Bruce Berman au fost producatori executivi.
Echipa lui Eastwood ii mai include si pe directorul de imagine nominalizat la Oscar Tom Stern ("Schimbul"), pe designerul de productie nominalizat la Oscar James J. Murakami ("Schimbul") si designerul de productie Charisse Cardenas, pe editorul laureat al premiului Oscar Joel Cox ("Necrutatorul") si pe editorul Gary D. Roach, precum si pe designerul de costume Doborah Hopper.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies