marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

American Sniper, vizionat in secret la AFI Festival: primele reactii sunt extraordinare. "Bradley Cooper, asa cum nu a fost vazut vreodata; acesta este cel mai bun film al lui Clint Eastwood din ultimii ani"

American Sniper, noul film al regizorului Clint Eastwood, cu Bradley Cooper in rolul celui mai bun lunetist din istoria SUA, a fost vizionat in secret la AFI Festvial (American Film Insitute). Cei care au avut ocazia sa fie prezenti la vizionare au fost placut impresionati de ceea ce au vazut.

American Sniper, vizionat in secret la AFI Festival: primele reactii sunt extraordinare. Bradley Cooper, asa cum nu a fost vazut vreodata; acesta este cel mai bun film al lui Clint Eastwood din ultimii ani

"American Sniper" a avut o vizionare speciala in cadrul AFI. American Sniper va reprezenta adaptarea autobiografiei lui Chris Kyle, un soldat in trupele Navy Seals si cel mai bun lunetist din armata americana.
 

Povestea reala din spatele filmului este cu adevarat uluitoare. Chris Kyle a murit in 2013, dupa ce a fost impuscat accidental intr-un poligon, in Texas. Tanarul soldat care l-a impuscat din greseala este in proces si inca nu a aflat sentinta. Kyle revenise acasa in 2009, tefara si nevatamat din toate misiunile sale periculoase si era considerat cel mai letal lunetist pe care l-a avut armata americana.
 

 

 

 

"Bradley Cooper surprinde intens scurta si trista viata a celui mai prolific lunetist din istoria armatei americane. In esenta, American Sniper seamana cu The Hurt Locker: este la fel de insufletit, trist si apasator. Pe Bradley Cooper nu l-am mai vazut niciodata asa, iar Clint Eastwood face unul dintre cele mai bune filme ale sale din ultimii ani." au scris cei de la Hollywood Reporter in recenzia lor.

 

"O interpretare superba si o regie impecabila din partea lui Clint Eastwood ne ofera o perspectiva asupra vietii tragice si destinului dramatic pe care l-a avut soldatul american Chris Kyle. Desi filmul a fost in proiect cu regia lui Steven Spielberg pentru multi ani, Eastwood isi lasa puternic amprenta si isi arata finetea stilului sau regizoral, cum n-a mai facut-o de multi ani. Putini regizori sunt atat de confortabili cu acest gen de actiune, de razboi, reusind sa ne arata atat inutilitatea cat si nevoia violentei. Dar mai mult de atat, regizorul incearca sa gaseasca ceva dincolo de violenta: eroismul si o definitie mai ambigua decat stim noi." au scris cei de la Variety care au adaugat ca "Bradley Cooper surprinde nuante subtile si transmite multe despre trairile interioare ale personajului cu ajutor mimicii, gesturilor si transformarii sale fizice".

 

 

 

"In cele mai bune scene ale filmului, vedem cum dezumanizarea lui l-a facut sa devina cel mai bun in meseria asta. Eastwood e suficient de experimentat si obiectiv incat sa nu-l transforme intr-un erou si arata si patrotismul dus la extrem de care sufera. Dar ca executie, mi-ar fi placut sa vad mai mult omul din spatele lunetei si nu neaparat o lupta de razboi ca in jocurile video" au notat cei de la The Wrap.

 

"American Sniper" se va lansa in cinematografele din SUA pe 25 decembrie 2014. Presa il considera un candidat solid in sezonul Oscarurilor, tinand cont de subiect, regie, distributie.

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies