marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Amour: filmul surpriza la Oscar in acest an ajunge in Romania pe 1 februarie

Amour, de Michael Haneke, recompensat cu Palme d'Or anul trecut si nominalizat la cinci categorii ale premiilor Oscar, va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 1 februarie.

Amour: filmul surpriza la Oscar in acest an ajunge in Romania pe 1 februarie


"Amour" este nominalizat la Oscar 2013 la urmatoarele categorii: "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Michael Haneke), "cea mai buna actrita in rol principal" (Emmanuelle Riva), "cel mai bun scenariu original" si "cel mai bun film strain" (Austria).

Emmanuelle Riva este, de altfel, la 85 de ani, cea mai in varsta nominalizata la categoria "cea mai buna actrita in rol principal" la premiile Oscar, care vor fi decernate pe 24 februarie.


Georges si Anne formeaza un cuplu de oameni cultivati, fosti profesori de muzica, ajunsi la varsta de 80 de ani. Fiica lor, tot muziciana, traieste in strainatate. Viata celor doi se schimba atunci cand Anne sufera un atac cerebral.


Regizorul austriac Michael Haneke a fost, anul trecut, pentru a doua oara laureat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru acest lungmetraj, el obtinand aceasta distinctie si pentru "Panglica alba", in 2009.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies