marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Andy Serkis: actorul care a creat personaje legendare ca Gollum sau Caesar, va debuta ca regizor: cat de intunecat va fi noul film The Jungle Book

Actorul ce l-a creat pe Gollum in "The Lord of the Rings" si in "The Hobbit", apoi pe Caesar in "Dawn of the Planet of the Apes" a fost recent adus in echipa Warner Bros in calitate de regizor al proiectului The Jungle Book.

Andy Serkis: actorul care a creat personaje legendare ca Gollum sau Caesar, va debuta ca regizor: cat de intunecat va fi noul film The Jungle Book


Andy Serkis a discutat cu cei de la publicatia The Hollywood Reporter despre rolul sau de regizor pentru Warner Bros ce realizeaza o adaptare a "Cartii junglei" de Rudyard Kipling. Starul, cunoscut in special pentru interpretarea personajului lui Gollum in "The Lord of the Rings" si in "The Hobbit", apoi pe cel al lui Caesar in "Dawn of the Planet of the Apes", a declarat ca a citit prima data povestea lui Kypling in copilarie si i s-a parut cu adevarat o poveste incredibila ce l-a transpus intr-o lume surprinzatoare.
 

Andy Serkis, in varsta de 48 de ani, este unul dintre cei mai mari promotori ai rolurilor bazate pe CGI si tehnologia motion-capture. Pe langa Gollum, acesta a creat personaje de neuitat prin tehnica motion-capture din King Kong si Rise of the Planet of the Apes. Insa, indiferent de cum este realizat Gollum, cel mai fascinant lucru ramane modul in care Andy Serkis a reusit sa faca un personaj negativ atat de original, incat fanii au ajuns sa-l iubeasca.


"Cred ca este extraordinar faptul ca pot aduce povestea pe ecrane. Ceea ce imi place la adaptarea lui Steve si Callie Kloves este faptul ca este o versiune apropiata de cea a cartii, nu se indeparteaza de adevarata dimensiune a povestii. Jungla este o gradina a Edenului si totodata, un loc minunat in care Mowgli creste, dar este si un loc plin de pericole si de amenintari", a declarat acesta.


De la inceput, Gollum a socat prin aparitia sa si trupul sau firav, scheletic: "Conditia sa fizica se datoreaza dependentei de inel. Personalitatea si modul in care se misca sunt legate de acest aspect. Modul in care cuvintele ii tremura cand le spune are legatura cu vina care-l apasa pentru ca si-a ucis varul. Eu mi-am bazat interpretarea pe niste tablouri realizate de Francis Bacon, in care sunt reprezentate genial tortura si agonia.



 
Serkis recunoaste ca toata viata va fi bantuit de cel mai celebru personaj interpretat de el. "Gollum va fi alaturi de mine pentru tot restul vietii, ma va bantui mereu. Cred ca atunci cand o sa imbatranesc, o sa arat ca el Gollum nu a plecat niciodatas de langa mine pentru ca face parte din ADN-ul meu." a spus actorul pentru revista TIME.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies