marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Andy Serkis: actorul dezvaluie secretele interpretarii unuia dintre cele mai iubite personaje: “Gollum o sa ma bantuie tot restul vietii. Cand voi imbatrani, o sa arat ca el"

My precious...toti stiu cine este personajul care rosteste sinsitra replica din seria Lord of The Rings si mai nou in trilogia The Hobbit, insa putini sunt cei care ii stiu chipul actorului care a creat acest personaj enigmatic si memorabil.

Andy Serkis: actorul dezvaluie secretele interpretarii unuia dintre cele mai iubite personaje: Gollum o sa ma bantuie tot restul vietii. Cand voi imbatrani, o sa arat ca el

 

Andy Serkis, in varsta de 48 de ani, a stat de vorba cu cei de la revista TIME si le-a dezvaluit intr-un interviu inedit ce inseamna sa fii in pielea lui Gollum, personaj pe care fanii il pot vedea pe maril ecrane din Romania in The Hobbit: An Unexpected Journey.



Andy Serkis
este unul dintre cei mai mari promotori ai rolurilor bazate pe CGI si tehnologia motion-capture. Pe langa Gollum, acesta a creat personaje de neuitat prin tehnica motion-capture din King Kong si Rise of the Planet of the Apes.


Insa, indiferent de cum este realizat Gollum, cel mai fascinant lucru ramane modul in care Andy Serkis a reusit sa faca un personaj negativ atat de original, incat fanii ajung sa-l iubeasca.


"Prima scena pe care am filmat-o pentru The Hobbit, a fost cea in care se intalnesc in pester Gollum si Bilbo Baggins. Peter a decis sa filmeze asa pentru ca Martin Freeman sa se obisnuiasca mai usor cu atmosfera. A fost foarte distractiv".

 


In The Hobbit, fanii vor avea ocazia sa-l revada pe Gollum, insa intr-o alta ipostaza. "Gollum e Gollum, desi are 600 de ani in LOTR si in THe Hobbit are doar 540, aici pare mai tanar. In acest moment al desfasurarii evenimentelor, inca n-a fost torturat de Sauron. Arata incredibil, ii poti surprinde fiecare detaliu. Fidelitatea reproducerii mimicii mele si a fetei mele este mult mai reala, in 48 de cadre pe secunda.  in The Hobbit, Gollum pare 100% real." a spus acesta pentru TIME.


De la inceput, Gollum a socat prin aparitia sa si trupul sau firav, scheletic: "Conditia sa fizica se datoreaza dependentei de inel. Personalitatea si modul in care se misca sunt legate de acest aspect. Modul in care cuvintele ii tremura cand le spune are legatura cu vina care-l apasa pentru ca si-a ucis varul. Eu mi-am bazat interpretarea pe niste tablouri realizate de Francis Bacon, in care sunt reprezentate genial tortura si agonia.
 


Actorul a explicat si cu se difera acest rol fata de cele normale: "Bineintles ca aici ne bazam pe un vocabular al miscarii, al limbajului trupului. Asta inseamna multa cercetare si munca. Dar la baza, inclusiv pe Gollum il domina emotia, ca pe noi toti de altfel. Daca ii intelegi motivatiile si actiunile, este identic cu orice alt personaj."


Serkis recunoaste ca toata viata va fi bantuit de cel mai celebru personaj interpretat de el. "Gollum va fi alaturi de mine pentru tot restul vietii, ma va bantui mereu. Cred ca atunci cand o sa imbatranesc, o sa arat ca el Gollum nu a plecat niciodatas de langa mine pentru ca face parte din ADN-ul meu." a spus actorul pentru revista TIME.
 

 

Dupa 9 ani de la incheierea trilogiei LOTR, Andy Serkis intra iarasi in pielea lui Gollum, in The Hobbit, revenirea lui Peter Jackson in Middle-earth. In The Hobbit, care are loc inainte de evenimentele din Lord of the Rings, Bilbo Baggins (Martin Freeman) este pacalit de Gandalf (Ian McKellan) sa tina o petrecere pentru Thorin Oakenshield (Richard Armitage) si banda lui de 12 dwarfi.  Grupul de razboinici pleaca in cautarea comoarei si in drumul lor dau peste troli, goblini, paianjeni uriasi si peste invincibilul dragon Smaug, dar si peste o creatura pe nume Gollum care are in posesia sa un inel.

 

 

Filmul poate fi vizionat deja in Romania.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies