marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Andy si Lana Wachowski: creatorii seriei Matrix, dati in judecata pentru 300 milioane de dolari

Fratii Lana si Andy Wachowski, regizorii francizei "Matrix", au fost dati in judecata de un scenarist american, care sustine ca cei doi cineasti i-au "furat" ideile pentru a realiza ultimele doua filme din aceasta trilogie si solicita daune de 300 de milioane de dolari.

Andy si Lana Wachowski: creatorii seriei Matrix, dati in judecata pentru 300 milioane de dolari

Thomas Althouse i-a dat in judecata pe cei doi cineasti, sustinand ca acestia s-au inspirat in realizarea filmelor "Matrix - Reincarcat" si "Matrix - Revolutii" din scenariul sau intitulat "The Immortals", relateaza TMZ.com.

El afirma ca a trimis scenariul "The Immortals" studiourilor Warner Bros. inca din anul 1993, insa nu a primit niciun raspuns din partea reprezentantilor acestei companii.

In documentele depuse la tribunal, Althouse a spus ca a vazut filmele din trilogia "Matrix" abia in anul 2010 si a recunoscut imediat mai multe asemanari cu opera sa - introducerea de cabluri in ceafa personajelor, agenti-roboti imbracati in costume elegante si personaje ramase captive intr-o statie de tren.

In acest proces, Thomas Althouse i-a dat in judecata pe fratii Wachowski, studiourile Warner Bros. si producatorul Joel Silver, pe care ii acuza de incalcarea drepturilor de autor.

 

Franciza "Matrix" este evaluata la circa 2 miliarde de dolari. Matrix, trilogia care a schimbat pentru totdeauna istoria productiilor SF, este una dintre cele mai apreciate serii care a revolutionat cinematografia in materie de efecte speciale si de inovatii tehnologice.

 

Simpla rostire a numelui Matrix declanseaza imagini spectaculoase ale unui univers aparte, adulat de milioane de fani ai cyber-spatiului si ai fantasticului fara limite. In 1999, acest film cu buget impresionant, de 300 de milioane de dolari, despre dezinvoltul supererou al viitorului a redefinit genul SF, inspirat din mitologie, anime sau filme de actiune made in Hong Kong (cu varsarea de sange si artele martiale aferente). 

Sursa: Mediafax.ro


 
 


Galerie foto


Modifică setările cookies