marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie a fost recompensata cu un Oscar onorific: actrita a oferit unul dintre cele mai emotionante momente din industrie in acest an

Actrita Angelina Jolie a fost recompensata cu un Oscar onorific, pentru contributia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, dar si pentru implicarea in actiuni umanitare, distinctia fiindu-i inmanata in cadrul galei Governors Awards, care s-a desfasurat, sambata seara, la Los Angeles.

Angelina Jolie a fost recompensata cu un Oscar onorific: actrita a oferit unul dintre cele mai emotionante momente din industrie in acest an

Potrivit Reuters, in cadrul galei Governors Awards, organizata in fiecare an de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), sunt acordate premiile "Jean Hersholt" pentru contributii remarcabile in domeniul cauzelor umanitare. Castigatorii acestor trofee primesc in fapt cate o statueta Oscar onorifica.

 

 

Indiciul zilei: a castigat un Oscar la 22 de ani. Intra aici in concurs si poti castiga bilete la filmul anului - Hunger Games: Catching Fire

 

 

Actorii Angela Lansbury si Steve Martin si creatorul de costume Piero Tosi - care a creat costumele pentru filmul "Ghepardul" (1963), regizat de Luchino Visconti - au primit la randul lor cate un Oscar onorific pentru contributia adusa artei cinematografice, in cadrul galei de sambata seara.


Premiul acordat lui Piero Tosi, in varsta de 86 de ani, care nu a putut calatori din Italia pana in Statele Unite, a fost inmanat actritei Claudia Cardinale.

 

 


Angelina Jolie, in varsta de 38 de ani, este cea mai tanara dintre cei patru artisti mentionati si a fost premiata pentru intreaga ei cariera din cinematografie - care include un Oscar pentru rolul secundar din filmul "Tinerete furata/ Girl, Interrupted" (1999), debutul ei regizoral "In the Land of Blood and Honey" (2011) - si pentru implicarea ei in actiuni de caritate.

 

 

 

 

 

 


La gala au fost prezenti si partenerul de viata al actritei, Brad Pitt, dar si Maddox, fiul adoptat de cuplul Pitt - Jolie din Cambodgia. Angelina Jolie a fost chemata pe podium de colegii de distributie bosniaci si sarbi din filmul "In the Land of Blood and Honey" (2011), care a marcat debutul regizoral al actritei. Acestia i-au multumit actritei pentru sansa la exprimare acordata locuitorilor din regiunea Balcanilor. Actrita a oferit unul dintre cele mai emotionante momente dupa ce a tinut un discurs impresionant, in care a spus ca este recunoscatoare ca are o familie unita si fericita si  posibilitatea de a face ceea ce ii place - actoria, in timp ce exista milioane de oameni neajutorati pentru care incearca sa gaseasca sprijin.

 

Angelina Jolie, premiata cu Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin in filmul "Tinerete furata/ Girl Interrupted" (1999), este ambasador special al Inaltului Comisariat pentru refugiati, de pe langa Natiunile Unite. In aceasta calitate, a efectuat peste 40 de misiuni la fata locului si a participat recent la ajutorarea refugiatilor din Siria.

 

 

 


"Cand am intalnit supravietuitori ai razboiului, foametei si violului, am descoperit care este viata majoritatii oamenilor din aceasta lume. Am inteles cat de ocrotita eram si am luat decizia sa nu mai fiu astfel niciodata", a declarat Angelina Jolie in discursul de acceptare a premiului, care i-a fost inmanat de regizorul George Lucas.

 


Actorul Steve Martin, in varsta de 68 de ani, a prezentat de trei ori ceremonia de decernare a premiilor Oscar si are in spate o cariera impresionanta in domeniul filmelor de comedie, remarcandu-se in pelicule precum "O inventie de milioane/ The Jerk" (1979), seria "Pantera Roz/ The Pink Panther" si "Fata de la magazin/ Shopgirl" (2005). Desi are o cariera de peste 60 de ani in cinema, Steve Martin nu a primit niciodata o nominalizare la premiile Oscar.

 

 


Angela Lansbury, in varsta de 87 de ani, a fost de trei ori nominalizata la Oscar, pentru rolurile din filmele "Lumina de gaz/ Gaslight" (1944), "The Picture of Dorian Gray" (1945) si "Candidatul manchurian/ The Manchurian Candidate" (1962). Ea este totodata cunoscuta in lumea intreaga pentru rolul romancierei pasionate de intrigi politiste Jessica Fletcher din serialul de televiziune "Verdict Crima/ Murder, She Wrote".

 

De cinci ori nominalizat la Oscar, designerul de costume Piero Tosi, in varsta de 86 de ani, a devenit apreciat in industria filmului dupa ce a lucrat cu regizorul italian Luchino Visconti la filme precum "Nopti albe" (1957), "Ghepardul" (1963) si "Moarte la Venetia" (1971).
Printre castigatorii precedenti ai unor Oscaruri onorifice se numara si actorii Elizabeth Taylor si Paul Newman.

 


Governors Awards sunt inmanate inaintea premiilor Oscar decernate de Academia de film americana, gala care va inchide sezonul trofeelor de la Hollywood, pe 2 martie 2014. Nominalizarile vor fi anuntate pe 16 ianuarie.

 

Sursa foto: Getty

Sursa: Mediafax.ro

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies