Angelina Jolie este curtata intens de studiourile Universal Pictures pentru a regiza o adaptare cinematografica a controversatului roman "Fifty Shades of Grey", catalogat de presa americana drept un "Twilight erotic", care a starnit deja un val de polemici in Statele Unite.
Romanul cu accente erotice "Fifty Shades of Grey", de autoarea britanica E.L. James, va fi in curand adaptat pentru marele ecran. Pentru acest proiect cinematografic, directorii studiourilor Universal Pictures o doresc pe Angelina Jolie in calitate de regizoare, informeaza lefigaro.fr.
Intr-o America puritana, lansarea acestei trilogii - "Fifty Shades of Grey" este primul roman din trilogie, fiind urmat de alte doua volume, intitulate "Fifty Shades Darker" si "Fifty Shades Freed" - in perioada mai 2011 - aprilie 2012, a facut sa curga multa cerneala. "Daca veti putea sa va infranati dorinta de a o plesni pe eroina principala, care are atat de putin respect fata de ea insasi, poate va va placea aceasta carte", afirma criticii de la The New Zeeland Herald.
Actiunea romanului, intr-adevar, se preteaza polemicilor. Inspirata initial din cea mai in voga idila in randul adolescentilor din acest moment, cea dintre personajele Edward si Bella din franciza "Twilight", cartea romancierei E. L. James ia o cu totul alta turnura. In Seattle, Anastasia Steele, o studenta in varsta de 22 de ani si inca virgina, cedeaza in fata sarmului si a practicilor sado-masochiste ale miliardarului Christian Grey.
Granita dintre erotic si pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vanzarile au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate in bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza continutului lor considerat inacceptabil. Altii vorbesc insa despre aparitia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor in varsta de pana la 50 de ani, aflate in cautarea unei solutii facile pentru a-si condimenta casniciile.
Primele pasaje din romanul "Fifty Shades of Grey" au aparut pe internet. Pe un site al fanilor francizei "Twilight", sub pseudonimul "Snowqueens Icedragon", britanica E.L. James a implicat personajele Edward Cullen si Bella Swan intr-o noua serie de aventuri, pe care a intitulat-o "Master of the Universe". Dupa comentarii negative, ce acuzau caracterul sexual al peripetiilor descrise, romanciera britanica a luat decizia de a-si publica povestirile pe propriul ei site. Mai tarziu, ea a schimbat numele personajelor principale, optand pentru Anastasia si Christian, si a ales un nou titlu pentru romanul ei.
Criticile aduse trilogiei si cele care vizau "mediocritatea scrisului" nu au impiedicat succesul celor trei romane. Chiar dimpotriva. Cele patru studiouri majore de la Hollywood - Warner Bros., Sony, Paramount si Universal Pictures - si-au disputat drepturile de ecranizare a celor trei romane. In cele din urma, ele au revenit studiourilor Universal Pictures. Declarandu-se cuceriti de felul in care actrita americana Angelina Jolie si-a facut debutul in calitate de regizoare cu filmul ei despre razboiul bosniac "In The Land Of Blood And Honey", directorii acestui studio hollywoodian nu si-au ascuns deloc entuziasmul fata de calitatile regizorale ale actritei americane, pe care o doresc in calitate de realizatoare a proiectului "Fifty Shades of Grey".
Romanele din trilogia "Fifty Shades" s-au vandut deja intr-un singur an in peste 10 milioane de copii, iar drepturile pentru traducerea lor au fost cumparate de edituri din 37 de tari.
Lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", turnat in 2010, marcheaza debutul regizoral al actritei americane Angelina Jolie. Filmul are ca tema centrala o poveste de dragoste din timpul razboiului din Bosnia (1992 - 1995), intre un gardian sarb dintr-un lagar de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubita, o femeie musulmana, incarcerata in acel loc.
"In the Land of Blood and Honey" a fost nominalizat anul acesta la premiile Globul de Aur, la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina".Angelina Jolie, care a fost nominalizata pentru a doua oara la premiile Oscar in februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, a devenit celebra gratie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat in multe productii cu succes la public, precum "Dl si dna Smith", "A Mighty Heart", "Gia", dar a castigat si premiul Oscar pentru rol secundar, in 2000, cu rolul din "Tinerete furata/ Girl, Interrupted".
Sursa foto: Getty
Mediafax
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.