marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie, criticata pentru aparitia ei la Summit-ul G8: actrita a fost prezenta in calitate de Ambasador ONU

Angelina Jolie a avut o apaitie sobra si a martora la un eveniment foarte important in cadrul Summitului G8. Insa, tabloidele n-au iertat-o si au criticat-o pentru ca a albit.

Angelina Jolie, criticata pentru aparitia ei la Summit-ul G8: actrita a fost prezenta in calitate de Ambasador ONU

Angelina Jolie a asistat la incheierea unui acord istoric, joi, la Londra, semnat de ministrii de Externe ai tarilor din G8, care stipuleaza infiintarea unui fond special de 27,5 milioane de euro pentru a lupta contra violentelor sexuale din zonele de razboi, a anuntat seful diplomatiei britanice.

 

"Am ajuns astazi la un acord istoric intre ministrii de Externe ai tarilor din G8, pentru a lucra impreuna cu scopul de a pune capat violentelor sexuale din timpul conflictelor", a declarat ministrul de Externe britanic, William Hague, intr-o conferinta de presa, in prezenta celorlalti sapte ministri din tarile G8, dar si a actritei Angelina Jolie si a reprezentantei speciale a ONU insarcinata cu lupta contra violentelor sexuale din timpul conflictelor armate, Zainab Hawa Banqura, informeaza AFP.

"Am adoptat o declaratie istorica care stabileste ca violul si violentele sexuale comise in zonele de conflict sunt infractiuni grave ale Conventiei de la Geneva, la fel ca si crimele de razboi", a adaugat ministrul britanic.

 

"Acest acord ne ofera responsabilitatea de a cauta in mod activ, de a actiona in justitie si de a remite instantelor abilitate in vederea judecarii sale orice persoana acuzata de astfel de fapte, indiferent de nationalitatea sa, indiferent de locul in care se afla in lume", a precizat William Hague.
Ministrul britanic a anuntat totodata infiintarea unui protocol international referitor la anchetele in materie de violuri si violente sexuale din zonele de conflicte, care va fi initiat in acest an de Marea Britanie cu ajutorul unor experti internationali.
"Acest protocol va stabili standardele internationale pentru anchetarea acestor fapte", a precizat el.


"Astazi, vocea victimelor s-a facut auzita", a declarat, la randul ei, actrita americana Angelina Jolie. "Salut pozitia, asteptata de multa vreme, adoptata astazi de grupul G8", a adaugat actrita.

 

 


In aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, intrucat actrita americana a dovedit in ultimul deceniu, de cand a devenit ambasadoare a bunavointei pentru UNHCR, un angajament exceptional fata de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat in ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor initiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea intreaga. Angelina Jolie, care a detinut titlul de ambasadoare a bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 pana in aprilie 2012, a vizitat in aceasta perioada peste 40 de tabere de refugiati pe plan mondial.

Sursa foto: Getty

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies