marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie, inca o dovada de curaj: actrita si-a extirpat ovarele pentru a preveni cancerul. "Vreau sa traiesc sa imi cunosc nepotii". Marturiile emotionante ale actritei

Angelina Jolie a dezvaluit intregii lumi ca a mai suferit o interventie chirurgicala, dupa ce s-a operat si si-a scos ovarele si trompele uterine. Actrita a scris un editorial in revista New York Times, unde a povestit toate provocarile si probleme de sanatate pe care le-a intampinat.

Angelina Jolie, inca o dovada de curaj: actrita si-a extirpat ovarele pentru a preveni cancerul. Vreau sa traiesc sa imi cunosc nepotii . Marturiile emotionante ale actritei

La doi ani dupa ce a trecut printr-o operatie dubla de mastectomie, Angelina Jolie da dovada din nou de un curaj incredibil. Dupa ce doctorii au depistat posibile gene de cancer mamar si ovarian, actrita de 39 de ani a decis sa apeleze la interventii chirurgicale.


Dupa operatia de mastectomie, actrita a mers mai departe si a ales sa isi extraga ovarele si trompele uterine, saptamana trecuta. Vedeta a decis sa isi impartaseasca povestea intr-un editorial emotionant in New York Times. Dupa ultimele controale, doctorii au observat modificari in corp, fiind predispusa la cancer, cu modificari ale genei BRCA1.


"Acum doi ani am scris despre decizia mea mea de face operatie de mastectomie. Un simplu test de sange arata ca aveam o mutatie in gena BRCA1, ceea ce insemna o probabilitate de 87% de cancer mamar si 50% de cancer ovarian. Mi-am pierdut mama, bunica si matusa din cauza cancerului. Am vrut ca si celelalte femei expuse pericolului sa stie despre ce optiuni au. Asa ca revin cu detalii despre urmatoare operatie, de extirpare a ovarelor si trompelor uterine.
 

Planuiam asta de mai mult timp, este o interventie mai putin complicata ca mastectomia, dar efectele sunt mai severe. Practic, am intrat in menopauza. Asa ca am inceput sa caut si sa citesc despre efectele fizica si emotionale, m-am interesat si despre medicina alternativa sau tratamente cu hormoni si estrogen."

 

Vedeta a continuat, spunand ca dupa toate controalele s-a speriat, ca orice femeie. "Am trecut prin ceea ce imi imaginez ca au trecut si au simtit mii de alte femei. Mi-am spus mie insami sa raman calma, sa fiu puternica, si ca nu am niciun motiv sa cred ca nu voi trai suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescand si pentru a-mi cunoaste nepotii".
 


"Doctorita, care a avut grija de mama,  a fost devastata cand m-a vazut. Mi-a spus: «Arati exact ca ea»", scrie actrita americana in acelasi articol. "Asta m-a terminat, asta a fost momentul in care am cedat", a adaugat ea.  Ea a mai scris ca sotul ei, Brad Pitt, a incurajat-o si sustinut-o. "Sunt acele momente in care stii pentru ce traiesti si totul ti-e clar".


Articolul in intregime il puteti citi aici

 

Sursa foto: Getty


 


Galerie foto


Modifică setările cookies