marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Anna Karenina: Keira Knightley sacrifica totul pentru iubire. Cum a reinventat actrita rolurile de epoca in ultimul deceniu

Keira Knightley si-a facut renume la Hollywood cu rolurile de epoca, fiind intens aclamata pentru interpretarile din "Pride & Prejudice" (2005) , "Atonement" (2007) sau "The Duchess" (2008). Actrita revine in aceasta iarna cu un nou rol de epoca in Anna Karenina, care marcheaza a treia colaborare cu regizorul Joe Wright.

Anna Karenina: Keira Knightley sacrifica totul pentru iubire. Cum a reinventat actrita rolurile de epoca in ultimul deceniu

 

Actrita in varsta de 27 de ani a stat de vorba cu cei de la Los Angeles Times, intr-un interviu in care a povestit de ce iubeste sa lucreze alaturi de regizorul Joe Wright, dar si de ce a fugit de celebritate dupa ce aparut in seria Piratii din Caraibe.


Dupa ce a primit rolul lui Elizabeth Swann din seria Piratii din Caraibe, Keira a devenit instantaneu preferata papparazilor, care o urmareau la orice pas pentru a afla detalii din viata ei, motiv pentru care actrita s-a refugiat in casa si s-a retras de la Hollywood.


"Dupa ce am jucat in Piratii din Caraibe, pretul celebritatii a fost foarte scump. Lumea se astepta sa ma vada cum ma duc in cluburi sau beau alaturi de prietenii mei. Asa ca mi-am zis ca nu ii voi ajuta pe cei din presa sa faca lucrul asta. M-am inchis in casa si nu am iesit o buna perioada de timp" a spus aceasta pentru L.A. Times.


Acum un deceniu, Keira era una dintre cele mai hartuite si urmarite actrite de catre fotografi, dupa ce a jucat rolul lui Elizabeth Swann, iubita lui Orlando Bloom in Piratii din Caraibe. Rolul a propulsat-o in randul celor mai populare actrite din lume si i-a adus celebritatea, insa nu i-a pus foarte mult in valoare talentul actoricesc. In 2005, acest lucru s-a schimbat definitiv cu rolul principal din "Pride & Prejudice", o adapatare a romanului scris de Jane Austen, unde a jucat-o pe Elizabeth Bennet. Pentru acest rol a primit prima ei nominalizare la Oscar, in 2006.

 


Insa, obsesia fotografilor si a presei fata de ea, a facut-o aproape sa renunte la actorie, desi avea 20 de ani. "Nu puteam sa inteleg ce se intampla, totul ma ingrozea. Am luat totul mult prea in serios. Dar, cand am implinit 25 de ani, mi-am zis chiar de ziua mea, ca sunt mult mai impacata cu situatia, ca totul va fi bine" a mai povestit actrita britanica.


Keira a dezvaluit si motivul pentru care s-a retras din franciza Piratii din Caraibe, dupa 3 filme: "Dupa ce am petrecut 5 ani lucrand la Piratii din Caraibe, mi-am spus ca este suficient. Ma uitam la Elizabeth si mi se parea prea fanfaroana. Da, sigur ca am primit multi bani, dar nu mai era nimic romantic. Nu mai puteam sa raman intr-un proiect in care nu mai credeam si care nu ma mai fascina".


Unul din lucrurile care a convins-o sa mearga mai departe a fost decizia ei de a-si alege cu atentie filmele in care joaca si rolurile care i se potrivesc cel mai bine.


Etichetata ca o actrita de roluri de epoca, Keira s-a impacat cu acest tilu: "Mi-am dat seama ca sunt etichetata asa de ani de zile. Am renuntat sa ma impotrivesc si am spus <<imi plac cel mai mult aceste roluri>>. Sunt mult mai interesante."


Intrebata ce gaseste fascinant la aceste personaje de epoca, aceasta a raspuns: "Nu m-au atras rochiile pentru ca sunt considerate romantice, pentru ca nu cred asta. Lipsa mediciniei, a toaletelor si a electricitatii nu constitutie nimic romantic. Insa rolurile feminine sunt mult mai complexe in filmele de epoca. In filmele moderne, femeile sunt ultra sexualizate sau sunt modele ale unui tip de frumusete despre care eu cred ca nu exista."

In noua adaptare a romanului scris de Les Tolstoi in 1870, aceasta o joaca pe Anna Karenina, un personaj care probabil iti va inspira mai multa antipatie decat compasiune. Dupa ce isi insala sotul Alexei (Jude Law), un aristrocrat rus, aceasta este prinsa intr-o lupta interioara si trebuie sa ia o decizie care ii va schimba viata: isi va abandona sotul si copilul pentru a trai o poveste de iubire pasionala alaturi de tanarul conte Vronsky (Aaron Taylor-Johnson)?

 

 

"Scopul lui Keira nu este sa moara de fiecare data pe marele ecran. Dar mereu apare aceeasi problema pe care starurile de cinema o au dintotdeauna: incearca sa joace doar roluri iubite de public tocmai pentru ca publicul sa le iubeasca pe ele?  Pentru Keira acest concurs pentru popularitate nu exista." a spus regizorul Joe Wright.


"Sa fii placut iti ofera prea multa liniste. Eu nu imi fac griji daca publicul ma iubeste sau nu. Cand oferi un interviu pentru promovarea unui film, nu cred ca este bine sa vorbesti foarte mult despre tine, oamenii vor face confuzie intre tine ca om si personajele tale. Si cred ca la final, isi vor dori sa taci." a spus Keira.


 

Keira Knightley a dezvaluit si de ce adora sa lucreze alaturi de Joe Wright, cu care a facut "Pride & Prejudice", "Atonement" si "Anna Karenina".

"Cred ca este vorba de imaginatia lui, care sparge toate tiparele. Este un om senzational. Fiecare proiect pe care l-am facut cu el poate fi incadrat la categoria film de epoca, dar sunt fascinante si separat, fara a fi etichetate intr-un gen anume. Pride & Prejudice nu a fost un film clasic de epoca, Joe a avut o viziune care a transformat acea poveste intr-una mult mai realista si mai murdara. Eram mai tanara atunci, dar am fost coplesita de viziunea lui. Cu el stii de fiecare data, ca lucrurile vor fi speciale si ca vei sparge bariere pe care altii n-au avut curajul sa o faca. La fel se intampla si in Anna Karenina. Desi este facut dupa un roman celebru, universul din film este creat dupa imaginatia sa, de asta sunt si atat de entuziasmata. Joe este obsedat de munca sa, se dedica 150% proiectelor sale, dar si tu trebuie sa faci asta la randul tau, cand lucrezi cu el. Eu simt ca am parte de un privilegiu sa colaborez cu Joe, simt ca intru intr-o lume fascinanta, asta imi place cel mai mult la el.

 

 

Filmul se anunta a fi unul deosebit, tinand cont ca pentru a sparge tiparele, dar si pentru a se apropia cat mai mult de mentalitatea membrilor aristocratiei rusesti din aceea perioada, regizorul Joe Wright a ales o interpretare mai teatrala a romanului lui Tolstoi, majoritatea productiei avand loc pe o singura scena de teatru, o abordare “experimentala”, in care decorurile exterioare sunt alcatuite din machete compuse din trenuri si case si in care aproape orice este posibil, chiar si realizarea de curse de cai pe o scena.

 

Specialistii cred ca Keira Knightley ar putea primi o nominalizare la Oscar cu interpretare ei din Anna Karenina. Filmul urmeaza sa fie lansat in Romania pe 14 decembrie 2012.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies