marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Aparitii controversate pentru Lars von Trier si Shia LaBoeuf la premiera filmului Nymphomaniac. Cum s-au imbracat cele doua staruri pe covorul rosu de la Berlin

Lars von Trier a avut o aparitie surprinzatoare la cea de-a 64-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, inainte de conferinta de presa tinuta de actorii din filmul Nymphomaniac.

Aparitii controversate pentru Lars von Trier si Shia LaBoeuf la premiera filmului Nymphomaniac. Cum s-au imbracat cele doua staruri pe covorul rosu de la Berlin


Conferinta de presa a avut loc cu ocazia premierei mondiale a filmului "Nymphomaniac, Vol. 1", in versiunea originala. Desi Lars von Trier si-a respectat promisiunea de a nu face nici o declaratie publica, acesta a tinut totusi sa transmita un mesaj.

La sedinta foto anterioara conferintei, von Trier a purtat un tricou cu logo-ul Festivalului de Film de la Cannes si cu mesajul "Persona Non Grata, Official Selection"/ "Persona non grata, selectia oficiala".

Alegerea mesajului este o aluzie la un episod controversat din cariera regizorului danez, cand a fost declarat persona non grata la Festivalul de la Cannes, la editia din 2011.



Organizatorii prestigiosului festival au luat aceasta decizie dupa ce Lars von Trier si-a exprimat in mod public simpatia pentru Hitler.

"Il inteleg pe Hitler. Consider ca a facut lucruri rele, cu siguranta, insa pot sa mi-l imaginez asezat pe scaun in buncarul lui, la sfarsit", a declarat in 2011 cineastul danez, al carui film Melancholia fusese prezentat in competitia oficiala.

"Bineinteles ca sunt alaturi de evrei, dar nu prea mult, pentru ca Israelul te scoate intr-adevar din sarite", a continuat regizorul danez, in fata unei asistente impartite intre rasete si taceri jenate.

Lars Von Trier a facut aceste comentarii in timp ce a raspuns unei intrebari a jurnalistilor despre originile sale germane, pe care le-a descoperit in 1989, dupa moartea mamei sale. Lars Von Trier si-a incheiat afirmatiile stanjenit si razand cu stangacie: "Ok, sunt un nazist".
 


Ulterior, la cererea organizatorilor Festivalului de la Cannes, cineastul danez si-a cerut scuze pentru afirmatiile facute.

Nici Shia LaBoeuf nu s-a lasat mai prejos, aparitia sa rivalizand cu cea a lui von Trier. Continuand seria de comportamente bizare care i-au dominat existenta in ultima perioada, actorul a aparut pe covorul rosu, duminica seara, la Festivalul de Film de la Berlin, cu o punga de hartie pe cap, pe care era scris textul "I am not famous anymore" (Nu mai sunt celebru), potrivit variety.com.



Shia LaBeouf a purtat pe cap aceasta punga - din care i se vedeau doar ochii - in timp ce mergea pe covorul rosu inspre sala in care a avut loc proiectia Nymphomaniac.

Nymphomaniac, noul film al controversatului cineast danez, evoca parcursul erotic al unei femei care se considera nimfomana si reuneste cateva nume sonore in distributie: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman si Willem Dafoe.

Nymphomaniac: Volume 1 in versiunea sa normala dureaza 1 ora si 50 de minute, in timp ce versiunea lunga prezentata in afara competitiei de la Berlin are o durata de 2 ore si 30 minute. In schimb, versiunea lunga de la N0ymphomaniac: Volume 2 (3 ore in loc de 2 ore pentru versiunea scurta) va fi prezentata cu o alta ocazie.



Nymphomaniac este un fel de jurnal erotic al unei femei (Charlotte Gainsbourg) din perioada adolescentei, pana la varsta de 50 de ani. Mai precis, pana in momentul in care este gasita lesinata, in padure, de un barbat (Stellan Skarsgard), cel caruia i se si confeseaza ulterior.

Nascut pe 30 aprilie 1956, in Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale caror creatii au influentat semnificativ cinematografia europeana si mondiala.

Lars von Trier a lansat noua din filmele sale la Cannes, unde a castigat Palme d'Or pentru Dancer in the Dark (2000) si marele premiu al juriului pentru Breaking the Waves, in 1996.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies