marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Argo, numit cel mai bun film din 2012 de PGA: doar de 4 ori in istoria Oscarurilor s-a intamplat asta

Filmul regizat de Ben Affleck si produs de Ben Affleck, George Clooney si Grant Heslov a primit sambata trofeul pentru cel mai bun film al anului de catre Asociatia Producatorilor din America - Producers Guild Awards, scrie Huffington Post.

Argo, numit cel mai bun film din 2012 de PGA: doar de 4 ori in istoria Oscarurilor s-a intamplat asta

Acest premiu impinge generos productia cu Ben Affleck in fruntea listei pentru Oscar unde se bat alte 8 filme: Beasts of Southern Wild, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty, Lincoln, Les Miserables, Life Of Pi, Amour si Django Unchained.


Argo are cele mai mari sanse sa castige Oscarul pentru cel mai bun film peste o luna. Daca se va intampla asta, va fi pentru a patra oara in istoria Oscarurilor cand un film castiga categoria Best Picture  fara sa fie nominalizat la categoria cel mai bun regizor. Membrii Academiei Americane de film au fost criticati pentru ca nu i-au acordat lui Affleck o nominalizare si pentru regie la Oscar.


Argo a stralucit si la Globurile de Aur 2013, in urma cu 2 saptamani. Atunci Argo a primit cele mai importante premii: pentru regie - Ben Affleck si a fost premiat pentru cel mai bun film de drama in defavoarea lui Lincoln de Steven Spielberg.


Ben Affleck a adus anul trecut pe marile ecrane ca regizor si actor una dintre cele mai ciudate operatiuni din istoria CIA. Povestea filmului este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, tratand colaborarea guvernelor din Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979.


Ben Affleck il intruchipeaza pe un specialist al CIA, Tony Mendez, care a conceput un plan de a-i evacua pe cei sase americani. El pretinde a fi producatorul unui film “Argo”, turnat cu echipa celor sase americani pe care vrea sa ii scoata din Iran. "Daca vrei sa vinzi o minciuna, cheama presa sa o faca pentru tine", suna o fraza cinica spusa de Alan Arkin care descrie la perfectie atmosfera peliculei. Argo a primit 8 nominalizari la Premiile Oscar 2013.
 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies