marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Arnold nu se mai intoarce. Terminator 5 a fost ucis de producatori

Productia filmului Terminator 5 care anunta marea revenire a lui Arnold Schwarzenneger intr-unul din rolurile sale iconice a fost amanata de producatori pe termen nedefinit din cauza scenariului care nu a multumit pe nimeni, scrie Moviehole.net, citat de Huffington Post.
 

Arnold nu se mai intoarce. Terminator 5 a fost ucis de producatori

Nu-l vom vedea prea curand in urmatorii ani pe Arnold Schwarzenneger in noul film Terminator 5. Faptul ca actorul a implinit in aceasta vara 65 de ani lasa semne de indoiala daca peste cativa ani acesta va fi in stare sa joace un rol major in productie, tinand cont de varsta sa.


Primele zvonuri despre productia Terminator 5 au inceput sa circule inca din aprilie 2011, iar Arnold a confirmat intr-un interviu luna trecuta pentru Empire Magazine ca ar fi fost de acord sa reintre in pielea personajului care l-a consacrat, daca scenariul era intr-o forma buna.


Cu toate ca producatorii angajasera deja un regizor - Justin Lin ("Fast Five"), proiectul Terminator 5 a fost ucis din pricina unui scenariu deficitar. Toata lumea este de parere ca scenariul este prost, iar o noua echipa de scenaristi incearca acum sa-si imagineze cum va arata continuarea seriei. Justin Lin a abandonat echipa anul trecut tot din cauza scenariului.


Se pare ca povestea centrala din Terminator 5 implica o calatorie in timp intr-o dimensiune paralela in care Sarah Connor si Kyle Reese traiesc amandoi. Acest detaliu presupunea o reuniune a distributiei de acum 28 de ani - Schwarzenegger, Linda Hamilton si Michael Biehn. Arnold isi ocupa timpul cu alte proiecte profesionale: filmul de actiune "The Last Stand" va avea premiera in 2013.


Franciza The Terminator a carei poveste se centreaza pe lupta dintre robotii creati de compania Skynet si miscarea de rezistenta a lui John Connor pentru apararea rasei umane de dominatia masinilor a luat nastere in 1984.

Aflat la inceputul carierei regizorul James Cameron a creat scenariul si a decis sa-l vanda pentru a putea regiza filmul. Companiile de productie pe care le-a contactat erau interesate de proiect, insa nu erau convinse sa lase un regizor neexperimentat sa faca filmul. In final, Cameron a gasit o companie numita Hemdale Pictures, care a fost dispusa sa-l lase sa regizeze.The Terminator a fost un hit al box office-ului, depasind asteptarile multora care considerau ca filmul nu va rezista mai mult de o saptamana in cinematografe. A fost un film cu buget redus: 6,5 milioane $. Cu toate acestea, The Terminator a castigat peste 78 de milioane de dolari. Seria Terminator a devenit una cult atat pentru cinematografia mondiala cat si pentru genul de actiune si science fiction.


Filmul lui James Cameron a primit aprecierea Academiei Americane de Film, care a inclus pelicula sa pe locul 42 in top celor mai terifiante 100 de filme din istorie. Filmul a dat nastere unuia dintre cei mai mari eroi de actiune:  robotul T-800 interpretat de Schwarzenegger si pe cea mai dura eroina, Sarah Connor jucata de Linda Hamilton.



Dupa succesul inregistrat de The Terminator, au existat zvonuri despre o continuare a povestii lui Sarah Connor si lupta ei impotriva masinilor din viitor. Desi Cameron a venit cu o idee de baza pentru sequel si Schwarzenegger si-a exprimat dorinta de a continua povestea separat.

In cele din urma, la sfarsitul anului 1990, Mario Kassar de la Carolco Pictures a preluat drepturile continuarii, permitandu-i lui Cameron sa faca cum isi doreste filmul numit Terminator 2: Judgement Day. Lansata in 1991 aceasta a fost pelicula cu cele mai mari incasari din serie si ultimul film in care James Cameron s-a implicat ca regizor.



In 2003, regizorul Jonathan Mostow alaturi de Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl si Kristanna Loken lanseaza Terminator 3: Rise of the Machines. Filmul produs de Warner Bros. si Columbia Pictures i-a dezamagit pe fani. Desi a avut un buget urias, povestea nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor.



Ultimul film din franciza, Terminator Salvation ( 2009) a fost scris de John D. Brancato, Michael Ferris, Jonathan Nolan, si Anthony E. Zuiker si regizat de McG. Fara Arnold, insa cu Christian Bale in rolul lui John Connor si cu Sam Worthington la recomandarea lui James Cameron, filmul a avut incasari sub asteptari, de doar 371 de milioane de dolari. Filmul l-a dezamagit pana si pe Arnold care l-a numit pur si simplu 'ingrozitor'.


Fanii cred ca franciza nu poate fi salvata decat de James Cameron. Din 2018 drepturile de ecranizare ale francizei care a facut incasari de peste 1.4 miliarde de dolari se vor intoarce la titularul initial, regizorul James Cameron, daca nu vor fi din nou achizitionate de catre o companie producatoare.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies