marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Artemis Fowl: Disney si The Weinstein Company, doua dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood, isi unesc fortele pentru a aduce pe marile ecrane seria de romane fantasy

Disney a anuntat ca pregateste ecranizarea primelor doua romane lui Eoin Colfer, din seria Artemis Fowl, producatorul filmului urmand sa fie Harvey Weinstein.

Artemis Fowl: Disney si The Weinstein Company, doua dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood, isi unesc fortele pentru a aduce pe marile ecrane seria de romane fantasy

 

Productia va avea la baza primele doua romane ale lui Colfer, care s-au vandut in peste 21 de milioane de exemplare in intreaga lume.  Filmul va urmari povestea copilului-minune Artemis (12 ani), care este milionar, geniul, cu o minte criminala si care intra in bucluc dupa ce rapeste o zana pentru a-l ajuta sa-si salveze familia, scrie Hollywood Reporter. Data la care va fi lansata aceasta pelicula nu a fost deocamdata anuntata.

 

Michael Goldenberg, cel care s-a ocupat si de filmul Harry Potter and the Order of the Phoenix, va realiza scenariul, in timp ce Robert DeNiro si Jane Rosenthal vor face echipa ca producatori executivi. "Va exista un echilibru intre mister, aventura si familie, iar Artemis Fowl va deveni personajul perfect pentru Disney", a declarat Sean Bailey, unul dintre oficialii studio-ului.

 

Chiar daca lucrurile nu au stat prea bine dupa ultima colaborare dintre Disney si Weinstein (Miramax, 2005), regizorul parasind studioul in urma unor discutii aprinse, cei de la Disney se declara nerabdatori de noul proiect. "De-abia asteptam sa colaboram din nou cu Harvey", a adaugat Biley.

 

 

 

Asocierea dintre cele doua parti vine dupa un conflict intre fostul sef Disney, Miachel Eisner si fratii Weinstein care au fost refuzati in 2010 atunci cand au incercat sa cumpere compania de productie Disney, companie la care au fost cofondatori. 

 

"Daca mi-ati fi spus acum cinci ani ca o sa produc un proiect impreuna cu cei de la Disney, v-as fi spus ca sunteti nebuni. Este un proiect special pentru mine, pentru ca in copilarie am adorat aceasta carte. Povestea este pentru toti si nu exista nimeni mai potrivit decat Disney sa realizeze acest film", a declarat Harvey Weinstein.


Seria "Artemis Fowl", scrisa de romancierul irlandez Eoin Colfer, include opt volume care au fost publicate intre anii 2001 si 2012 si care s-au vandut in peste 21 milioane de copii pe plan mondial. Acest film va marca totodata o reinnoire a parteneriatului dintre studiourile Disney si fondatorii Weinstein Company, fratii Harvey si Bob Weinstein. Studiourile Disney au detinut compania fratilor Weinstein, Miramax Films, pana in 2010.

 


Fratii Weinstein au parasit Miramax in 2005 dupa o relatie tensionata cu Disney si au infiintat in acel an Weinstein Company, renumita pentru productia de filme cu bugete mici, dar care sunt apreciate de critici, precum "Discursul Regelui/ The King's Speech", recompensat cu patru premii Oscar in 2011.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies