marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Atac armat la un cinematograf din Germania: peste 20 de persoane au fost ranite. Atacatorul a fost ucis de catre politisti

Un barbat inarmat care s-a baricadat joi dupa-amiaza intr-un cinematograf din orasul Viernheim, vestul Germaniei, a fost ucis de politie, au declarat autoritatile locale, care au dat asigurari ca nu au existat alte victime sau raniti, relateaza AFP.

Atac armat la un cinematograf din Germania: peste 20 de persoane au fost ranite. Atacatorul a fost ucis de catre politisti

"Atacatorul s-a deplasat in complexul de cinematografe si dadea impresia ca are probleme psihice. Barbatul avea asupra sa o pusca sau un 'pistol lung' si fortele speciale au intervenit si l-au impuscat', a declarat ministrul de interne al landului Hesse, Peter Beuth, in parlamentul regional.

'Nu exista nicio dovada ca alte persoane in afara de atacator au fost ranite sau ucise', a afirmat Beuth, adaugand ca barbatul a luat 'ostatici'.


Initial, mai multe publicatii germane, printre care Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) si cotidianul Bild, au afirmat ca in atac au fost ranite intre 20 si 50 de persoane. In cele din urma, presa locala a facut cunoscut ca mai multe persoane din cinematograf au suferit intoxicatii dupa ce au inhalat gaze lacrimogene.

Pentru moment, nu exista nicio informatie cu privire la identitatea sau motivele agresorului. Potrivit agentiei de stiri DPA, surse din cadrul serviciilor de securitate au dat asigurari ca atacul nu a avut "nicio legatura cu terorismul".

Politia din Viernheim, oras situat la 75 de kilometri sud de Frankfurt, a confirmat ca suspectul a fost impuscat in timpul atacului unei unitati de elita a politiei.

Barbatul mascat avea o "centura cu cartuse' in jurul umarului cand a intrat in cinematograf in jurul orei 15:00 locala (13:00 GMT) si a tras focuri de arma in aer, potrivit presei germane.

'Un apel de urgenta a fost primit de politie la ora 14:45 (...) potrivit caruia un barbat inarmat a intrat in cinema' si 'a tras patru focuri de arma', a afirmat ministrul Peter Beuth.

Potrivit editiei online a cotidianului Bild, barbatul ar fi tras cu un pistol de avertizare in sala de cinema.

Sursa: Agerpes
 



Modifică setările cookies