marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Avengers: Age of Ultron, incasari spectaculoase in primul weekend in lume. De ce boicoteaza nemtii lansarea celui mai asteptat blockbuster Marvel

In weekend, Avengers: Age of Ultron s-a lansat in forta pe pietele internationale, inclusiv in Romania. In SUA, blockbusterul Marvel va avea lansarea extinsa pe 1 mai. Insa, filmul produs in parteneriat cu Disney a reusit sa aprinda spiritele in Germania, unde a inceput un real boicot impotriva productiei.

Avengers: Age of Ultron, incasari spectaculoase in primul weekend in lume. De ce boicoteaza nemtii lansarea celui mai asteptat blockbuster Marvel

Cei de la Disney vor da cu siguranta, lovitura in box-office cu Avengers: Age of Ultron, insa sufera o lovitura de imagine in aceste zile chiar in centrul Europei dezvoltate. Mai multi proprietari independenti de cinematografe din Germania, care controleaza in jur de 700 de sali de cinema, boicoteaza filmul celor de la Disney-Marvel, Avengers: Age of Ultron. Acestia ameninta ca nu vor difuza filmul din cauza costurilor uriase impuse de Disney.

 

 

Conform Variety, acestia sunt nemultumiti de faptul ca cei de la Disney vor mai multi bani de la ei: astfel, procentul de incasari din biletele vandute cerut de Disney a crescut de la 47.7% la 53%. Disney a taiat si din fondurile alocate publicitatii si alte costuri, dar preturile biletelor cresc din ce in ce mai mult, mai ales la spectacolele 3D si IMAX.

 

 

"Pentru mine, aceasta abordare este scandaloasa in industria de film. Conditiile lor nu sunt deloc realiste" a spus Andreas Kramer, membru al departamentului de presa al Hauptverband Deutscher Filmtheater. Patronii de cinematografe stradale si independente sustin ca digitalizarea, aparitia ecranelor 3D si a cerintelor de pret foarte mari din partea acestor producatori, le ridica lor foarte mult costurile si unii se vad nevoiti sa isi inchida afacerile.

 

 

Karl-Heinz Meier, reprezentant al cinematografelor in Nordul Germaniei comenteaza: "Situatia este una ingrijoratoare, in special in estul Germaniei. Cand preturile au crescut atat de mult si nu exista nici un fel de sustinere, apare o problema serioasa, care poate duce la inchiderea mai multor cinematografe de acest gen".

 

 

Disney urmeaza sa lanseze un alt mare blockbuster la finalul anului, Star Wars The Force Awakens si va fi interesant de urmarit abordarea pe care o au cu distribuitorii si proprietarii lanturilor de cinema.

 

Intre timp, Avengers: Age of Ultron s-a lansat in 44 de tari weeekenul trecut. Cea mai buna deschidere pe piata a avut-o in Coreea de Sud, de unde a incasat 28 de milioane de dolari in primul weekend. In Marea Britanie, Age of Ultron a devenit filmul cu super eroi cu cel mai bun debut din toate timpurile, 27.3 milioane de dolari.

 

 

 

In Romania, filmul poate fi urmarit in cinematografele din toata tara.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies