marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Battleship, un alt film bombastic facut de rusine: este cel mai mare esec financiar al anului in America

Filmul Battleship este cel mai mare dezastru financiar al anului in SUA din punct de vedere al incasarilor scrie huffingtonpost.com. Filmul a strans doar 59 de milioane de $ la americani in 4 luni de cand a fost lasat iar regizorul sau Peter Berg a recunoscut ca acesta a fost un esec.

Battleship, un alt film bombastic facut de rusine: este cel mai mare esec financiar al anului in America

Suntem deja la jumatatea lui 2012 iar industria de film americana arata cu degetul spre marile dezamagiri si extravagante cinematografice ale anului: John Carter sau Battleship? Care a fost mai slab?

Cifrele vorbesc de la sine. SF-ul cu martieni John Carter , regizat de Andrew Stanton a strans 72 de milioane de dolari in SUA si 209 de milioane de dolari international. Total: 281 de milioane de dolari dintr-un buget de aproape 300 de milioane de dolari. Un alt SF, tot cu extraterestri, Battleship a strans o suma si mai mica in SUA - doar 59 de milioane de dolari, insa s-a descurcat mai bine international de unde s-a ales cu 235 milioane de $. Total: 294 de milioane de $ dintr-un buget de 209 milioane de dolari potrivit boxofficemojo.com.
 


Pe teritoriul nord american Battleship a fost o dezamagire mai mare decat John Carter. Culmea ironiei, ambele filme il au in rolul principal pe tanarul actor Taylor Kitsch.

Unde s-a gafat in cazul lui Battleship? O spune chiar regizorul filmului, Peter Berg: "Battleship nu s-a ridicat la inaltimea investitiei. Cand un film nu functioneaza, ai sansa sa te uiti la ce a mers prost si de ce a mers prost" a declarat acesta.

Cei de la Moviefone au numit Battleship "o reclama uriasa deghizata in film".  Hollywood-ul o demonstreaza de cativa ani buni: nu ai nevoie de un scenariu inteligent ca sa faci un film bombastic, cu priza la public. Atunci cand scenariul nu este nici inteligent, nici inovativ, te bazezi pe personaje sau dialoguri amuzante care sa salveze situatia, ca in cazul lui The Avengers, insa Battleship a gafat la ambele capitole.

"Am incercat foarte mult sa inteleg acest film. Insa conceptul sau a fost atat de mare si de puternic iar banii investiti au fost atat de multi incat credeam ca va merge de la sine. Acest film mi-a deschis ochii in multe feluri" a declarat regizorul Peter Berg in cadrul unei conferinte a Asociatiei Producatorilor Americani de Film.


Battleship a fost promovat ca o aventura spectaculoasa care se intinde peste ape, in cer si peste pamant, in lupta pentru supravietuire a planetei noastre impotriva unei forte superioare. Insa fanii si-au dat seama de faptul este un fel de clona al blockbusterului Transformers regizat de Michael Bay asa ca nu i-au dat nicio sansa in SUA. Inspirat de jocul Hasbro, Battleship i-a mai avut in distributie pe Rihanna, Brooklyn Decker, Alexander Skarsgard si Liam Neeson. Filmul e doldora de efecte speciale, insa povestea plina de clisee, lasa de dorit, la fel si interpretarile.

 


Filmul a fost practic desfiintat cu luni bune inainte de lansare de catre regizorul James Cameron: "Este o criza la nivelul povestilor. Sa faci din Battleship un film este disperare curata. Toata lumea la Hollywood cunoaste cat de important este ca un film sa fie un brand inainte de a ajunge in cinema. Daca aceasta marca exista cum e in cazul lui Harry Potter sau Spider-Man, esti la ani distanta in fata. Si aceasta este problema. Pentru ca aceste francize ajung sa fie ridicole. Battleship este o degradare a cinematografiei" a declarat James Cameron anul trecut pentru nemtii de la Spiegel.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies