marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Birdman, American Sniper si Boyhood, printre filmele care au primit nominalizari la Premiile Sindicatului Producatorilor Americani

"Birdman" si "12 ani de copilarie/ Boyhood", doua dintre peliculele considerate favorite in cursa pentru trofeele Oscar 2015, au fost nominalizate, luni, alaturi de o serie de productii independente, la premiile acordate de Sindicatul producatorilor americani.

Birdman, American Sniper si Boyhood, printre filmele care au primit nominalizari la Premiile Sindicatului Producatorilor Americani

Printre cele zece pelicule nominalizate la premiile Sindicatului producatorilor americani (Producers Guild Awards, PGA) se afla si drama "Pradator de noapte/ Nightcrawler", dar si povestea obsesiei unui tobosar prezentata in "Whiplash", ambele filme independente avand mari sanse la trofeele Oscar de anul acesta.

Doua productii notabile nu au intrat pe lista nominalizarilor PGA, cel de-al doilea film regizat de Angelina Jolie, "De neinvins/ Unbroken", respectiv drama despre drepturile civile "Selma". Portretul unui erou al razboiului din Irak, pelicula "American Sniper" regizata de Clint Eastwood, si productiile biografice britanice "The Imitation Game. Jocul Codurilor" si "The Theory of Everything" au fost de asemenea nominalizate la premiile Sindicatului producatorilor americani.

Totodata, pe lista nominalizarilor se afla thrillerul "Fata disparuta/ Gone Girl", regizat de David Fincher, drama "Foxcatcher", realizata de Bennett Miller, si comedia "The Grand Budapest Hotel", regizata de Wes Anderson.

"Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu, si "12 ani de copilarie/ Boyhood", de Richard Linklater, sunt peliculele considerate a avea cele mai multe sanse de a castiga premii importante in sezonul care incepe duminica, cu gala Globul de Aur.



Filmele nominalizate la PGA

American Sniper
Birdman
Boyhood
Foxcatcher
Gone Girl
The Grand Budapest Hotel
The Imitation Game
Nightcrawler
The Theory of Everything
Whiplash


Filmele de animatie nominalizate la PGA

Big Hero 6
The Book of Life
The Boxtrolls
How to Train Your Dragon 2
The Lego Movie


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies