marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Blue Is The Warmest Color: regizorul premiat cu Palme d'Or nu este de acord cu lansarea filmului in cinematografe, cineastul se simte umilit de scandalul din presa

De cateva luni, mai ales dupa castigarea marelui premiul Palme d'Or la Cannes, Blue is The Warmest Color a devenit unul dintre cele mai discutate filme ale anului, dar si controversat. Filmul se deschide cu o scena explicita de dragoste intre cele doua protagoniste, fapt care i-a facut pe multi sa ridice din sprancene.

Blue Is The Warmest Color: regizorul premiat cu Palme d Or nu este de acord cu lansarea filmului in cinematografe, cineastul se simte umilit de scandalul din presa


Dupa ce atat regizorul cat si actritele au intrat intr-un conflict public, dupa ce cele doua staruri au declarat ca nu vor sa mai lucreze cu Abdellatif Kechiche niciodata, regizorul a revenit iarasi cu declaratii controversate.

Intr-un nou interviu, Abdellatif Kechiche s-a declarat deranjat de toata atentia negativa pe care a primit-o din partea presei: "Cred ca acest film nu ar trebui lansat deloc, a fost improscat cu noroi.  M-am simtit umilit, respins si toate s-au abatut asupra mea ca un blestem." a spus regizorul, referindu-se la reactia presei dupa ce actritele l-au acuzat de un comportament inuman pe platourile de filmare, scriu cei de la Hollywood Reporter.


 

 

 

De la prima vizionare, scena de sex dintre Lea Seydoux si Adele Exarchopoulos a fost in centrul atentiei si filmul a fost umbrit de toata importanta acordata acelui moment. La Toronto, Adele Exarchopoulos a vorbit despre toate acestea: "El ne-a avertizat ca vom fi nevoite sa avem incredere oarba in el si sa ne daruim complet. Ne-a spus ca face un film despre pasiune, asa ca isi dorea scene de sex, dar fara coregrafie, adica niste scene de sex mai speciale".
 

 

Regizorul sustine ca publicul nu are cum in acest moment sa intre la film "cu inima curata si fara prejudecati, dupa tot ce s-a scris. Toata lumea se va intreba <<dar acest regizor nu le-a hartuit pe fete? Oare n-au avut curaj sa spuna ce au patit?>>".

 


 

 

 

 

Lea Seydoux a incercat sa mai calmeze spiritele putin si a declarat intr-o conferinta de presa ca acest film a fost cea mai satisfacatoare experienta din cariera ei. "Mi-am daruit complet acestui film un an de zile din viata mea. Practic, nu exista nimic altceva. Nu am criticat regizorul, cuvintele au fost interpretatea atlfel. Mereu am dorit sa lucrez, mai ales ca in Franta este unul dintre cei mai apreciati regizori".


 

 

 

In acelasi interviu oferit pentru Telerama,  Kechiche a dat de inteles ca  n-a fost deloc usoara colaborarea cu Lea Seydoux si ca s-a gandit sa o inlocuiasca, dar a decis sa mearga pana la capat cu ea.

 

 

Blue is The Warmest Color o are ca subiect principal pe Adele (Adèle Exarchopoulos), o tanara femeie care incepe sa isi descopere sexualitatea si intr-un final cade prada unei atractii pentru Emma (Léa Seydoux). Pelicula a fost recompensata cu marele premiu, Palm D’or in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

 

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies