marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2013: prima imagine din Nebraska, noul film road trip al regizorului din spatele dramei The Descendants

Cu o saptamana inainte de a lansarea oficiala la Cannes, a aparut prima imagine din thrillerul Nebraska. Pelicula este regizata de Alexander Payne, omul din spatele dramei The Descendants, cu George Clooney, care a fost in cursa pentru Oscar in 2012 si care i-a adus lui Payne Oscarul pentru scenariu adaptat.

Cannes 2013: prima imagine din Nebraska, noul film road trip al regizorului din spatele dramei The Descendants

articole relationate

In filmul Nebraska, un tata alcoolic, Woody (Bruce Dern) calatoreste cu fiul sau, care s-a indepartat de el, de la Montana la Nebraska pentru a-si obtine premiul in valoare de un milion de dolari pe care crede ca l-a castigat. Acesta duce un adevarat razboi cu familia care incearca sa-l impiedice sa plece in lunga calatorie. Fiul sau instrainat, David (Will Forte) este nevoit sa plece cu el, insa nu crede ca biletul este castigator. In timp ce il tine departe de primejdii, fiul sau incearca sa se apropie mai mult de tatal sau. 

 

Scris de Bob Nelson, filmul a fost un adevarat road trip si pentru echipa de productie care a filmat si calatorit in foarte multe locuri. "Am filmat  chiar in toate locurile care are loc actiunea, pentru a oferi realism povestii. Filmele, ca si razboaiele, cer multa logistica si planificare." a spus regizorul pentru USA Today.

 

Acesta a mai spus ca dorea sa lanseze acest film de multi ani, insa acum a gasit momentul perfect pentru a-l lansa. "Aveam scenariul in minte de cand am terminat Sideways. Dar nu vroiam sa fac inca road trip unul dupa altul. Ma saturasem sa filmez oameni in masini, vorbesc serios, este obositor. Insa dupa ce am terminat The Descendants, m-am intors la aceasta poveste."

 

Al saselea film din cariera scenaristului-regizor, castigator a 2 Oscaruri pentru scenariile filmelor The Descendants si Sideways, este realizat in alb-negru si aduce in prim plan comunitatea unui orasel cu 1300 de locuitori - Hawthorne. Despre alegerea de a-l face alb-negru, Payne a spus ca "mi se pare cool. Dar mai mult de atat, mi s-a parut potrivit."

 

Filmul are proiectie speciala la Cannes, care debuteaza pe 15 mai, iar in cinematografele din SUA se lanseaza abia pe 22 noiembrie 2013.


Galerie foto


Modifică setările cookies