marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2013: sase dintre cele mai importante filme aflate in competitie pentru Palme d'Or ajung in cinematografele din Romania

Jeune et Jolie, de François Ozon, si Only God Forgives, de Nicolas Winding Refn, se numara printre cele sase filme care ruleaza in competitia Festivalului de la Cannes (15 - 26 mai) si care vor fi aduse pe marile ecrane romanesti anul acesta, de Independenta Film.

Cannes 2013: sase dintre cele mai importante filme aflate in competitie pentru Palme d Or ajung in cinematografele din Romania


Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes 2013, care se desfasoara in perioada 15 - 26 mai, au anuntat recent lista peliculelor selectate in competitia oficiala. Din cele 19 filme, sase vor fi aduse si in Romania, de Independenta Film, alaturi de unul dintre lungmetrajele care vor rula in afara competitiei: Jeune et Jolie/ Young and Beautiful (regia: François Ozon, cu Charlotte Rampling), Jimmy P. (regia: Arnaud Desplechin, cu Benicio Del Toro), Only God Forgives ( regia: Nicolas Winding Refn, cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas), Like father, Like Son (regia: Hirokazu Koreeda), La Vie d'Adèle/ Blue Is the Warmest Color (regia: Abdellatif Kechiche), The Immigrant (regia: James Gray, cu Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Marion Cotillard) si Blood Ties (regia: Guillaume Canet, cu Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen).


Jeune et jolie, de François Ozon, este portretul unei fete de 17 ani (Marine Vacth) care se prostitueaza din placere. François Ozon a mai fost nominalizat la Ursul de Aur de la Berlin 2000, pentru "Water Drops on Burning Rocks" (2000), si la premiile César 2013, la categoriile "cel mai bun regizor", "cel mai bun film" si "cel mai bun scenariu adaptat", pentru "Dans la maison/ In The House" (2012). Acesta din urma va fi adus in Romania tot de Independenta Film si va intra in cinematografe pe 3 mai.

 

 


Jimmy P.
este o adaptare dupa cartea "Psychothérapie d'un Indien des Plaines", scrisa de antropologul Georges Devereux in 1951. Fost pacient al sau, Jimmy Picard, interpretat de Benicio Del Toro, este un indian din tribul Pieds Noir, extrem de afectat de alcoolism si de pierderea radacinilor sale.

 

Nicholas Winding Refn revine la Cannes cu un film care se anunta a fi printre cele mai violente din aceasta editie, Only God Forgives. Ryan Gosling este personajul principal si in filmul american "Only God Forgives" (2013). El joaca rolul lui Julian, un contrabandist din lumea subterana a drogurilor din Bangkok. Viata i se complica enorm in momentul in care mama sa il insarcineaza cu identificarea si asasinarea celui care i-a ucis fratele. Regizorul danez Nicolas Winding Refn a devenit cunoscut in 1996, cu "Pusher", filmul care l-a lansat si pe actorul danez Mads Mikkelsen, din "Vanatoarea/ The Hunt" (2012), ce ruleaza chiar in prezent in cinematografele romanesti. Colaborarea cu Mads Mikkelsen a continuat si la "Valhalla Rising" (2009) si la "Pusher II" (2004). Tot Nicolas Winding Refn a regizat recentul "Drive" (2011), cu Ryan Gosling - pentru care a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes 2011 - si "Bronson" (2008), cu Tom Hardy.

 



Like father, Like Son
spune povestea unui om de afaceri de mare succes care afla ca fiul sau a fost inlocuit la nastere cu un alt copil. Acum el se afla in fata unei decizii extrem de importante: il va alege pe fiul sau biologic sau il va creste in continuare pe celalalt?


La Vie d'Adèle, de Abdellatif Kechiche, este o adaptare dupa cartea "Le bleu est une couleur chaude", de Julie Maroh. Filmul o prezinta pe Adèle, o adolescenta de 15 ani, a carei viata se schimba in momentul in care o intalneste pe Emma - si asta in ciuda opozitiei parintilor si a lumii din jur. Regizorul Abdellatif Kechiche a castigat mai multe premii César, pentru "Games of Love and Chance" (2003) - "cel mai bun scenariu", "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" -, respectiv pentru "The Secret of the Grain" (2007) - "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu", "cel mai bun film".


In filmul The Immigrant o tanara imigranta este descoperita si salvata de un fermecator magician. El reuseste sa o gaseasca si pe sora acesteia, retinuta in spatiul de pe Insula Ellis, si apoi sa le reuneasca pe cele doua. In film joaca Jeremy Renner, Joaquin Phoenix si Marion Cotillard.

 

Blood Ties, de Guillaume Canet, pune fata in fata doi frati din Brooklyn-ul anilor '70, unul aflat de partea legii, celalalt facand parte din lumea crimei organizate. Din distributie fac parte Mila Kunis, Marion Cotillard si Clive Owen. Guillaume Canet este regizor si actor. A jucat in "The Beach" (2000), cu Leonardo diCaprio, in "Vidocq" (2001), "Joyeux Noel" (2006) si in "Fustangii/ Les infidèles" (2012). Ca regizor a primit un premiu César pentru filmul "Ne le dis à personne" (2006).



Modifică setările cookies