marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2015: Macbeth, cu Michael Fassbender intra in competitie. Festivalul se va deschide pentru prima data in ultimii 28 de ani cu un film regizat de o femeie

Cinefilii au aflat listele complete a filmelor care vor intra in competite sau vor fi prezentate la Cannes in acest an. Festivalul va avea loc in acest an in perioada 13-24 mai. Iata lista completa mai jos:

Cannes 2015: Macbeth, cu Michael Fassbender intra in competitie. Festivalul se va deschide pentru prima data in ultimii 28 de ani cu un film regizat de o femeie

Dupa foarte mult timp, Festivalul de Film de la Cannes va fi deschis de un film regizat de o femeie. Este vorba despre "La tete haute/Standing Tall", de Emmanuelle Bercot, actrita si regizoare franceza. Filmul spune povestea lui Malony si evolutia tumultoasa de la copilarie la adult. In rolurile principale, fanii o vor revedea pe celebra Catherine Deneueve.

 

"La tete haute"

 

Directorul Festivalului, Thierry Frémaux, a oferit si o explicatie pentru alegerea mai neobisnuita, tinand cont de traditia din ultimii ani, in care Festivalul de pe Croazeta era deschis de un film popular si intens asteptat de catre cinefili  (printre filmele care au deschis festivalul se numara The Great Gatsby, Moulin Rouge, Up). "Alegerea acestui film poate parea surprinzatoare, tinand cont de regulile noastre legate de ceremonia de deschidere. Dar este o alegere indrazneata si reflecta dorinta noastra de a deschide cu un alt gen de film, care este curajos si emotionanat in acelasi timp. "
 


Acesta este primul film regizat de o femeie din 1987 incoace, iar in ultimii 25 de ani s-a discutat foarte mult despre discriminarea femeilor regizor in industria cinematografica si faptul ca filmelele lor nu primeau vizibilitatea pe care ar fi meritat-o.

"Carol" si "Macbeth"

 

Anul acesta, in cele care intra in competitie, se numara filme ca Macbeth, in care rolurile principale sunt interpretate de Michael Fassbender si Marion  Cotillard.  Un alt film intens asteptat de cinefili  este "Sea of Trees", al regizorului Gus van Sant si cu Matthew McConaughey in rol principal. Tot in competitie pentru marele trofeu Palme d'Or se numara si "Youth" al regizorului Paolo Sorrentino, cu Michael Caine, in care are un rol secundar si Madalina Ghenea.

 

In sectiunea un Certain Regard, se regasesc doua titluri romanesti: The Treasure, de Corneliu Porumboiu si One Floor Below, de Radu Muntean. Dar, probabil cel mai popular film care va avea premiera mondiala la Cannes in acest an este Mad Max:Fury Road, cu Tom Hardy. Iata listele complete cu filmele prezente la Cannes in 2015:

 

 

In deschidere

La Tête haute, Emmanuelle Bercot

 

In competitie:

Carol, Todd Haynes
Macbeth, Justin Kurzel
Dheepan, Jacques Audiard
La Loi du March, Stephane Brize
Marguerite and Julien, Valerie Donzelli
The Tale of Tales, Matteo Garrone
The Assassin, Hou Hsiao Hsien
Mountains May Depart, Jia Zhangke
Our Little Sister, Hirokazu Koreeda
The Lobster, Yorgos Lanthimos
Mon roie, Maiwenn
Mia Madre, Nanni Moretti
Son of Saul, Laszlo Nemes
Youth, Paulo Sorrentino
Louder Than Bombs, Joachim Trier
Sea of Trees, Gus Van Sant
Sicario, Denis Villeneuve

In afara competitie


Mad Max: Fury Road,
George Miller
Inside Out, Pete Docter, Ronaldo Del Carmen
Irrational Man, Woody Allen
The Little Prince, Mark Osborne

Vizionari speciale


A Tale of Love and Darkness, Natalie Portman
Asphalte, Samuel Benchetrit
Panama, Pavle Vuckovic
Amnesia, Barbet Schroeder
Hayored Lema’Ala, Elad Keidan
Oka, Souleymane Cisse

Midnight Screenings


Amy, Asif Kapadia
Office, Hong Won-Chan

Un Certain Regard


Madonna, Shin Suwon
Maryland, Anna Winocour
The Fourth Direction, Gurvinder Singh
Masaan (Fly Away Solo), Neeraj Ghaywan
Hruter (Rams), Grimur Hakonarson
Kishibe No Tabi (Journey to the Shore), Kiyoshi
Je Suis Un Soldat (I Am a Soldier), Laurent Larivere
Zvizdan (The High Sun), Dalibor Matanic
The Other Side, Roberto Minervini
One Floor Below, Radu Muntean
Shameless, Oh Seung-Uk
The Chosen Ones, David Pablos
Nahid, Ida Panahandeh
The Treasure, Corneliu Porumboiu


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies