marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2015. The Lobster, primul film cu sanse reale la Palme d'Or: ce spun criticii despre productia cu Colin Farrell si Rachel Weisz

Criticii de la Cannes s-au indragostit de primul film in limba engleza al regizorului grec Yorgos Lanthimos, cu o distributie excelenta, cu nume ca Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz.

Cannes 2015. The Lobster, primul film cu sanse reale la Palme d Or: ce spun criticii despre productia cu Colin Farrell si Rachel Weisz

Povestea este plasata intr-un viitor distopic, in care persoanele singure au la dispozitie 45 de zile sa isi gaseasca un partner, altfel vor fi transformare in animale si trimise in salbaticie. "The Lobster" este un film suprarealist, o drama romantica despre dragoste, care il lasa pe spectator sa inteleaga ceea ce doreste. Un film de arta senzational, asa cum scrie presa americana, care ar putea fi primul candidat serios la Palme d'Or in acest an.


Regizorul Yorgos Lanthimos nu are un mesaj anume pe care vrea sa il transmita cu acest film, despre relatiile umane, ci si-a dorit o libera intepretare a celor care il privesc, asa cum a declarat la conferinta de presa de la Cannes. Pana si Colin Farrell, unul dintre actorii din rolurile principale a declarat ca nici el nu stie exact despre ce este filmul sau.

 

"Nu am nici cea mai mica idee despre ce este <<The Lobster>>. Cu exceptia unui singur, pe care l-am simtit dupa ce am citit scenariul - sentimentul unei singuratati profunde, care persista" a declarat Colin Farrell, conform Vanity Fair.
 

Dar, acesta a laudat foarte mult pelicula cu care a ajuns din nou in competitie la Cannes. "Este cel mai neobisnuit scenariul pe care l-am citit vreodata, un film unic... Ca si in cazul celorlalte productii ale lui  Lanthimos, <<The Lobster>> este tulburator. Si daca joc intr-un astfel de film, nu inseamna ca stiu sau inteleg mai mult decat publicul. Fiecare va percepe diferit acest film". Colin Farrell a mai spus si ca "acesta este filmul de care sunt cel mai mandru si ma bucur enorm ca a ajuns la Cannes".

Rachel Weisz, partenera sa in film, are o alta viziune: "De la inceput, mi-a fost clar ca acest film este despre narcisism intr-o poveste de iubire, atunci cand cauti sa te indragostesti de cineva in care sa iti regasesti trasaturile esentiale. Cred ca atunci cand vorim despre iubire, putem vorbi despre un oarecare narcisism".

 

Primele impresii au fost foarte bune, filmul lasand o amprenta puternica asupra celor care l-au vazut. Cei de la IndieWire au scris in recenzia lor: "The Lobster imbratiseaza complet un umor negru deosebit, este o satira sociala puternica despre iubire si prejudecatile din actuala societate. Colin Farrell face cel mai bun rol de pana acum".


"Yorgos Lanthimos revine la Cannes cu inca o aventura macabra, sub semnul umorului absurd, care impresioneaza in mod sigur. The Lobster este o satira despre obsesia societatii noastre cu privire la relatii si a convingerii noastre ca o relatie in cuplu este exprimarea suprema a fericirii. The Lobster este un film excentric, care, pana intr-un punct, este absolut senzational" au scris cei de la The Guardian.

"<<The Lobster>> este un film demential, suprinzator, despre relatii si obsesiile societatii in care traim. Nu ne ofera un raspuns si nici nu intentioneaza, ci ne lasa pe noi sa reflectam asupra vietii si modului in care intelegm fercirea" au scris cei de la Variety.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies